Jump to content
IGNORED

Adkomst Forollhogna vinterstid


turgåer
 Share

Recommended Posts

Følger denne da jeg har spekulert i det samme sjøl.

Et alternativ er å kjøre opp Hessdalen retning Øyungen så langt det er brøytet. Jeg mener jeg ble fortalt at det er rundtom halvannen time på snødekt veg som ofte er scooterkjørt opp til hyttefeltet på østsida av Øyungen. Da har man gjort unna en del høydemeter og det er en grei innfallsport til nasjonalparken.

Ellers så kan man jo ringe det lokale naturoppsynet og høre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg parkerte på Tovmoen i fjor vinter, og gikk tur i 2 dager. De "lokale" (jeg har hytte i Endalen) fortalte at det var muligheter for å bli skysset med scooter opp i synnerdalen Fikk ikke noen kontaktpersoner, men det må være mulig og skaffe. Det er ca 1,6 mil fra tovmoen til innerst i Synnerdalen.

Alternativt så kan du parkere på Tovmoen. (de har tilrettelagt parkering der om vinteren) gå vestover mot kjellvollen, opp kalddalen mot damtjønna. litt småkrøkki enkelt plasser (iallfall den ruta jeg gikk).Er du heldig, er det brøytet et stykke opp mot kjellvollen.  Da kan du kan kjøre opp å hive av litt utstyr.

Dette er riktignok et godt stykke i fra toppen, om du har tenkt deg på topptur. 

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips! Nei, målet er ikke topptur, bare å vandre i Budalen/Forollhogna / hva nå enn resten kalles og prøve ut buene. Jeg har hatt veldig lyst til å gå her vinterstid. Gå utenomstis om sommeren var litt utfordrende forrige tur på grunn av mye kratt. Det er tre buer i nærheten av Tovmoen, så jeg tror dette fungerer bra som utgangspunkt. Dessuten dekker oversikten jeg har over buene kun nordre del av nasjonalparken/området, så hvis jeg skulle gått fra sør/vest/øst, hadde jeg ikke hatt like god peiling på hvor jeg burde kunne forvente å finne overnatting. Jeg vet jo at det er mange buer utenfor de tretti-noe jeg har i oversikten, men jeg vet ikke om jeg kan forvente at så godt som enhver bu- / «annen bygning»-merking på kartet er en åpen bu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy