Jump to content
IGNORED

Led lenser 7.2


Fuglehundmann
 Share

Recommended Posts

Kjøpte jeg i fjor som en erstatning for 7' ern. Bedre lysstyrke, flere lysfunksjoner (hva nå enn det betyr) var noe av reklamen.  

Er det noen som vet hvordan jeg kan bli kvitt den hersens blinkingen (som muligens er et varsel om dårlig batteri)?? 

Jeg liker å gå ut på fjellet på dagen, trene hund eller jakte, og gå/ orientere meg tilbake i mørke. Det er ikke rare lyset man egentlig trenger, men jeg har følt at 7- ern kan være litt spe i noen situasjoner. Dette er n- te gang jeg opplever at den forba.. lykta begynner å blinke (jeg har altså ikke sluttet å prøve). Etter en time+ med denne blinkingen blir man lettere sprø, og risikerer sikkert også både epilepsi og et eller annet fly som rapporterer om mann i nød, iallefall føles det sånn. Ta med ekstra batteri er selvfølgelig en løsning, men dette oppstår når reservebatteriet er i, og jeg har glemt å erstattet reservebatteriet.  

Nå pælmes driten- om noen ikke kan hinte om en eller annen liten knapp..  

Link to comment
Share on other sites

Er det H7R.2?

Som @meliis sier er det bare å sette den i lock mode så skrur den seg ikke på i sekken.

Foreslår å åpne bruksanvisingen - de første 2 sidene er stort sett bare om alle modusene man kan skru av og på etc.

 

Blinkingen betyr at den står i "c) Light mode three - Signal" Det er bare å trykke på toppen av lykta så endrer du mellom av-på-strobe

Jeg har satt min til "a) Light mode One - Easy Low" sånn at den begynner med lav styrke. av-lav-høy

"b) Light mode Two - Easy Power er motsatt av a sånn at den starter på full guffe. av-høy-lav

Link to comment
Share on other sites

Hmmm. Det er H7.2 (ikke oppladbar). Den virker godt til å begynne med. Har trykket denne lykta halvt i hjel, men blinkingen oppstår under bruk og først etter en stund (når batteriet begynner å bli svakt). Lys i ca 20 sek- 3 blink- lys 20 sek osv. Slik fortsetter den i evigheter (trykk/ hold/ bank/ bann ... ingen tiltak hjelper nå) , batteriet er altså ikke veldig utbrukt.. Den kan da umulig bestemme seg for å skifte modus sånn midt ute i fjellheimen..? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ok, skjønner. Lykta omplasseres herved til verktøykassa!

Må jo legge til at en annen lykt jeg har, en Magicshine med batteripakke montert på hodebåndet, helt mangler denne "lavt batterinivå"- funksjonen. Lykta er forøvrig bra, ifht prisen, godt lys, lett og altså enkel i bruk uten behov for battervest. På joggetur i skogen for noen dager siden (nå sier man vist "løping", i stedet for "jogging"), brukte jeg denne hodelykta. Tenke jeg skulle se etter beveren, og var et godt stykke innover på stien da lykta, helt uten forvarsel, klippet lyset.

Det er helt umulig å finne en sti en mørk høstkveld uten lys. Jeg kunne kanskje latt en hund gått foran (hvit ES), men hundebånd lå i bilen, og hundene mine forstår ingenting av å "gå rett foran slik at jeg kan se hvor bakken er". Gå bak er greit, men ikke foran.

En liten mellomting mellom de to lyktene hadde vært fint:)

Lystrøbbel ja.

 

        

Edited by Fuglehundmann
Link to comment
Share on other sites

Antar din har samme funksjoner som min oppladbare. Jeg har ikke opplevd å gå tom for strøm så jeg er usikker på om min også begynner å varsle, men man skal kunne trykke på knappen bakpå for å sjekke batteristatus.

Tror bare du har vært uheldig med batteriene dine @Fuglehundmann. Ble fortalt i en butikk forrige dagen at dagens vanlige batterier ikke er spesielt glad i kulde og at man ikke lenger skal oppbevare dem i kjøleskapet (i motsetning til svunnen tid) og at de lader seg ut der. Samme vil i så fall skje i kulde på fjellet. Kanskje oppladbare batterier med høyere MaH vil vare lenger? Usikker. Men det er ganske sjukt at den varlser om dårlig batteri i over en time og alikevel ikke går tom da.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy