Gå til innhold
Per Fredrik

Nybegynner telt

Anbefalte innlegg

Har Helsport Nordmarka 2 teltet og Nordmarka Tarp med meg på kanoturene. Da jeg nå planlegger fotturer bør jeg ned i volum og vekt. Jeg har tenkt å beholde teltet i alle fall en sesong til. Ved å bytte plugger veier det nå 2,360 kg. Teltet har ikke ripstopp duk men en Helsport Polyester 75D duk. Har noen av dere erfaring med styrken i denne duken? Lå på en forblåst plass med kraftig regn ved Store Krekkja i sommer med vindstyrke 10 - 12 m/s og teltet fungerte bra, men hadde vært greit om jeg hadde mere kunnskap om hvor mye teltet tåler.

Synes Nordmarke serien til Helsport/XXL er et godt tilbud til nybegynnere som vil prøve friluftslivet uten at det koster for mye å komme i gang.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dersom du skal campe på høyfjellet og ikke lar være å dra på tur selv om det er meldt litt kraft i været så er det kanskje i grenseland, men ikke om du tar forholdsregler som å legge enden rett mot vinden osv.. eller har mulighet til å campe litt smart mtp plassering i terrenget. 

Camper du hovedsaklig i skog så vil du sjelden få problemer med så sterk vind at det er teltet som utgjør problemet...


Så det kommer (som alltid) an på bruken)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Varför inte fråga tillverkaren om vad tältet är beräknat för att tåla?

10-12m/s är inte mycket på högfjället, det får man räkna med. Och väderprognoserna är mest för hur vädret blir allmänt (massivt högtryck = fint väder, massivt lågtryck = dåligt. Är det något däremellan så kan vädret blir lite hur som helst till fjälls. Särskilt i områden som Jotunheimen som åtminstone på sommaren till stora delar driver sitt eget väder. Jag har själv varit med om att tälta högt med väderprognos som sagt "svaga vindar" och det har sedan blåst 20-25m/s. Men visst, jag har hilleberg tält, det håller. Men det för ett jäkla oväsen med vind som dånar som ett jetplan mellan berssidorna. 

Alltså: Skall du tälta högt upp på fjället så duger det inte att gå efter väderprognoserna eftersom dom inte är tillräckligt pålitliga.

En 75D duk är en relativt kraftig sak. Jag har svårt att tro att den spricker. Mer troligt är att tätlstången knäcker innan duken rämnar. Men jag skulle tro att ditt tält håller utmärkt för tältnining på fjället i storm. I alla fall så länge det inte snöar samtidigt och det bygger upp en massa snö som trycker på tältet på ett ogynsamt sätt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

rivestyrken på duken skal være god. Den er litt tyngre enn normalteltene til helsport. Hadde ikke vært redd for å dra på fjellet med det teltet. Skulle det blåse opp ordentlig så får du bare plassere det med kortsida mot vinden og bsrdunere godt. Det er et lavt telt så er ikke det største vindfanget på det,noe som er bra i masse vind. Så her er det bare å kjøre på :grin:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

At det ikke er "rip-stopduk" har i utgangspunktet ikke noe å si. Rip-stop her ment for å hindre videre revning hvis det først har blitt ett hull. Det hjelper nok ikke nevneverdig på evnen til å ikke reven i første omgang. Som regel er rip-stopduker lettere og tynnere. Og evnen til å motstå "førstegangsrevning" er nok gjerne mindre enn på konvensjonelle, men gjerne tyngre, duker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Annajoh
   Hei!
   jeg har gått en del blåstier rundt omkring i oslos nærmark, men ønsker tips til flere. Gjerne turer som ikke er så kjente! I disse coronadager ønsker jeg å komme meg litt unna steder man kan nå med t-bane eller buss. Jeg, mannfolket og et vennepar tenkte oss på en dagstur på søndag. Vi ønsker gjerne en tur på 10-12 km i lett kupert terreng. Da den ene i følget har en skadet akilles er det litt viktig at det ikke er alt for mye stigning, men ønsker ikke å gå på grusvei - helst stier, gjerne blåmerkede! Noen som har turforslag til steder som kan nås på maks 30 min kjøring fra oslo? Setter veldig pris på tips!
  • Av rayun
   Det er ikke tvingende nødvendig å planlegge mye for å sykle en tur til Bergen. Men for egen del har jeg stor glede av både planlegging og forberedelser i forkant av turene jeg tar. Det spiller ingen rolle om turen går på beina, eller som her, på sykkel. Forberedelsene kan gå på utstyr, mat, reiserute og kanskje er det greit med litt trening også, før man legger i vei. 
   Jeg koser meg og bruker relativt mye tid på dette og når ting ikke går som planlagt setter det noen følelser i sving. Det er ingen skam å snu, heter det, men det er neimen ikke artig å gi seg heller. Det er selvfølgelig en lettelse når et problem kan løses, men likevel føler jeg på litt av den nederlagsfølelsen ved å ikke komme i mål. 
   Det er mye lettere å dele sine vellykkede turer med andre, men innimellom har vel de fleste av oss opplevd at det kan butte i mot noen ganger. 
   Etter en del fram og tilbake har jeg kommet til at jeg skal dele mine forsøk på å nå Bergen. Det er tross alt en del av turopplevelsen, om enn ikke den hyggeligste. 
   Så her kommer nok en Skjult lenke - logg inn for å se den fra meg.
    
  • Av Turfyr
   Hei,
   Noen som har vært noe ute i Nordmarka i det siste? Har isen begynt å gå på vanna? Evt. er det noen muligheter i Østmarka?
   Vurderer å komme oss ut en tur til neste helg, 5-7. April
  • Av rayun
   Det nærmer seg sommer og jeg trenger tips fra dere som er kjent i Nordmarka (Oslo).
   Jeg skal altså krysse Nordmarka fra øst til vest med en fullastet Touringsykkel med smale dekk.
   Jeg ser for meg å entre marka fra rv.4 et eller annet sted mellom Gjelleråsen og Stryken / Harestua. Jeg skal gjennom Hønefoss og videre oppover 7´ern så et eller annet greit sted mellom Åsa og Klekken hadde vært fint å komme ut av marka.
   Jeg kan sykle rundt både nord og sør for Nordmarka, men det hadde passet fint å ta første teltnatta et eller annet sted i marka.
   Jeg kjenner overhodet ikke til Nordmarka så det jeg håper på er at noen av dere kan komme opp med ei grei rute gjennom marka. Siden sykkelen er tung og dekkene er smale er det vei jeg ser etter, men kan takle kortere trillesti vist jeg kan spare kilometer eller bratte bakker.
   Alle tips er velkomne.😀 
  • Av Thomas Rekdal
   Hei,
   Tenkte å ta en overnattingstur i Nordmarka i helgen.
   Starter turen fra Songsvann, supert om det er et fiskevann i nærheten også.
   Noen som har noen forslag? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.