Jump to content

Nybegynner telt


Per Fredrik

Recommended Posts

Har Helsport Nordmarka 2 teltet og Nordmarka Tarp med meg på kanoturene. Da jeg nå planlegger fotturer bør jeg ned i volum og vekt. Jeg har tenkt å beholde teltet i alle fall en sesong til. Ved å bytte plugger veier det nå 2,360 kg. Teltet har ikke ripstopp duk men en Helsport Polyester 75D duk. Har noen av dere erfaring med styrken i denne duken? Lå på en forblåst plass med kraftig regn ved Store Krekkja i sommer med vindstyrke 10 - 12 m/s og teltet fungerte bra, men hadde vært greit om jeg hadde mere kunnskap om hvor mye teltet tåler.

Synes Nordmarke serien til Helsport/XXL er et godt tilbud til nybegynnere som vil prøve friluftslivet uten at det koster for mye å komme i gang.

 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Dersom du skal campe på høyfjellet og ikke lar være å dra på tur selv om det er meldt litt kraft i været så er det kanskje i grenseland, men ikke om du tar forholdsregler som å legge enden rett mot vinden osv.. eller har mulighet til å campe litt smart mtp plassering i terrenget. 

Camper du hovedsaklig i skog så vil du sjelden få problemer med så sterk vind at det er teltet som utgjør problemet...


Så det kommer (som alltid) an på bruken)

 

Link to comment
Share on other sites

Varför inte fråga tillverkaren om vad tältet är beräknat för att tåla?

10-12m/s är inte mycket på högfjället, det får man räkna med. Och väderprognoserna är mest för hur vädret blir allmänt (massivt högtryck = fint väder, massivt lågtryck = dåligt. Är det något däremellan så kan vädret blir lite hur som helst till fjälls. Särskilt i områden som Jotunheimen som åtminstone på sommaren till stora delar driver sitt eget väder. Jag har själv varit med om att tälta högt med väderprognos som sagt "svaga vindar" och det har sedan blåst 20-25m/s. Men visst, jag har hilleberg tält, det håller. Men det för ett jäkla oväsen med vind som dånar som ett jetplan mellan berssidorna. 

Alltså: Skall du tälta högt upp på fjället så duger det inte att gå efter väderprognoserna eftersom dom inte är tillräckligt pålitliga.

En 75D duk är en relativt kraftig sak. Jag har svårt att tro att den spricker. Mer troligt är att tätlstången knäcker innan duken rämnar. Men jag skulle tro att ditt tält håller utmärkt för tältnining på fjället i storm. I alla fall så länge det inte snöar samtidigt och det bygger upp en massa snö som trycker på tältet på ett ogynsamt sätt.

Link to comment
Share on other sites

rivestyrken på duken skal være god. Den er litt tyngre enn normalteltene til helsport. Hadde ikke vært redd for å dra på fjellet med det teltet. Skulle det blåse opp ordentlig så får du bare plassere det med kortsida mot vinden og bsrdunere godt. Det er et lavt telt så er ikke det største vindfanget på det,noe som er bra i masse vind. Så her er det bare å kjøre på :grin:

Link to comment
Share on other sites

At det ikke er "rip-stopduk" har i utgangspunktet ikke noe å si. Rip-stop her ment for å hindre videre revning hvis det først har blitt ett hull. Det hjelper nok ikke nevneverdig på evnen til å ikke reven i første omgang. Som regel er rip-stopduker lettere og tynnere. Og evnen til å motstå "førstegangsrevning" er nok gjerne mindre enn på konvensjonelle, men gjerne tyngre, duker.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy