Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Kjøpte en Bergans Trollhetta 75 som skal overta for Alpinisten på de fleste turer. Har kun testet den i nærområdet enda men med tilnærmet alt jeg trenger for en langhelg på fjellet. Vekten ble 13,4kg, blir vel ca 15kg på en helgetur. Meget behagelig med denne vekten, hoftebeltet sitter godt og er noe minder enn på Alpinist uten å være spinkelt.

Virker meget romslig, ser ingen problem for meg på ukestur eller mer på den mildere årstid, selv med mitt relativt store telt. (Bergans Kompakt 3)

Bra med lommer, 2 utvendig på lokket 1 innvendig. Ekspanderende lommer på begge sider av hoftebelte som er enkle å komme til uten å ta av sekken, på høyre side har lommen glidelås i bunn hvor den kan utvides med en mesh/netting del slik at den kan brukes for drikkeflasken. Stor mesh/nettinglomme på innsiden av hele frontåpning. På utsiden er det åpne mesh/netting lommer fine for å ha klær etc lett tilgjengelig.

Lokket kan brukes som hoftesekk, sitter faktisk overaskende bra. Kan også utvides til sekk ved å åpne en glidelås, dette er mer en nødløsning og kunne for min del vært kuttet ut.

Sekken virker solid, og det burde den da også være da den ikke er laget for lavest mulig vekt. Eneste jeg er skeptisk til er mesh/netting lommene dersom sekken blir behandlet røft.

Enkel justering av høyde, gjort på under 30sek. Justerte min fra nr 5 til nr 4 etter første prøvetur da den ble litt for lang for mine 173cm. Sitter nå perfekt. Er også enkel justering av høyde på både toppstrammer og brystreim.

Positivt

-Romslig

-Lett å organisere, bra med lommer og god tilgang til hele sekken.

-God bærekomfort

-Lett å justere lengde

Negativt

-Ikke av de letteste

-Usikker på hvor mye Mesh/netting lommer tåler i lengden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også gått til innkjøp av Trollhetta 75 sekken. Den er nylig brukt på en ukestur på hardangervidda med telt, og jeg er foreløbig veldig fornøyd.

 

Sekken virker veldig solid, og etter en uke på tur med tungt innhold fremstår den fremdeles som ny. Jeg har stappet alt mulig rart i mesh nettingen som er både bakpå og på sidene av sekken, og den har nå noen mindre skader, som også er det eneste jeg finner av skader på sekken. (Skal sies at jeg har virkelig stappet alt mulig rart i den nettingen).

 

På det meste veide sekken min rundt 26kg, dette var helt i smertegrensen av hva sekken er laget for, og det var vanskelig å få den til å henge skikkelig på hoftene. I store deler av turen måtte jeg ha teltet utenpå sekken pga store matmengder og en kompis som hadde pakket litt i overkant. Jeg synes stroppene som er på sekken fra før er litt for dårlig laget til for å bære utenpå sekken, og man burde kjøpe ekstra stropper hvis man må bære noe tungt utenpå sekken. (Litt som forventet kanskje?)

 

Topplokket som kan gjøres til hoftebelte/sekk fungerte overraskende bra, men det er begrenset hvor mye vekt som er behagelig å bære på 1,5cm tykke reimer. Hvis man pakker smart med pauseutstyr i topplokket, så er det lett å løsne og å ha alt til pausen klart fra første sekund man har satt seg ned. Fungerer også veldig bra til fiskeutstyret når man går rundt vannet på jakt etter vak og gode fiskeplasser :)

 

Det store plusset som jeg opplevde med sekken er Spine bæresystemet, der rammen ikke er helt stiv, men har ledd som gir mer bevegelse i rygg og skuldre samtidig som det er relativt lik belastning på skuldrene. Tror jeg ble betraktelig mindre sliten i skuldre og rygg siden jeg kunne bevege meg mer naturlig når jeg gikk.

 

Alt i alt en god sekk, men så er det jo også mange gode alternativer i denne prisklassen. Hvis lommeboken ikke strekker til så har jeg hørt at lillebroren Glitterting også skal være grei. Den er noe spinklere, har ikke like mange fiffige løsninger og lommer, men har det samme deilige Spine bæresystemet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er litt matglad :P

Ble rett og slett bare så mye. Pakket godt med brensel og maten ble kanskje i overkant tung siden det var så mye jeg hadde lyst på, pluss at vi pakket for 8 dager slik at vi kunne ta livet som det falt seg. Skal også sies at jeg bar mesteparten av "fellesen" til to personer, det trakk det nok litt opp.

 

Med bære/bo/sove på 6kg og forbruk (mat+drivstoff) på nærmere 8kg så synes jeg at jeg klarte meg greit på resten. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Memento mori
   Er det noen som har brukt primus/Soto sin overgang for å fylle vintergass eller vanlig rød gass på enten Primus eller Soto sin Stormlighter? Vanlig butan funker dårlig når det er kaldt, men Primus sin gass skal virke mye lengere ned.
    


  • Av Miamaria
   Jeg må lage meg en løsning for barduner. Er vant med Exped sitt system, så disse feite bardunene som attpåtil er laget i en løkke fra teltet som slenger rundt som snubletråder på dette Hillebergteltet når jeg ikke trenger å plugge dem i bakken, er bare ikke akseptabelt. For ikke å snakke om når teltet har vært nedpakket, og bardunen har hengt seg fast i X antall av disse stang-hektene. Det er bare for dumt.
   Jeg må altså ha en løsning, og den må være enkel. Har vurdert noe så enkelt som strikk, men jeg er jo sørgelig klar over at når teltet har vært satt opp og så skal tas ned, så kommer minst ett men gjerne alle til å være forsvunnet. Regner med de morkner ganske fort også. Så jeg vil helst ha noe bedre.
   Regner med at det er flere som er lei av bardunfloker, for det er vel enda verre med tynnere barduner som har slike metallgreier på. Hvilke løsninger har folket rundt om ordnet seg?
  • Av Tor-Erik-L-77
   Jeg er en ivrig fotograf og har alltid med litt skikkelig kamera utstyr. Min favoritt combo er et Sony A7 med et Zeiss 24-240mm objektiv. Utenom vinteren har jeg festet kamera i en hurtig klips løsning som festes på ene reimen til sekken. Det er veldig viktig for meg at kamera er lett tilgjengelig når jeg går, blir det liggende i sekken så blir det også mindre bilder. Vinterstid merket jeg raskt at jeg trang noe mere solid opplegg for kamera, kriteriet var at det fortsatt skulle være lett tilgjengelig mens jeg gikk men beskytte kamera mot snø og kulde etc. Valget falt på Thinktank sin Digital Holster V2 serie. Disse kommer i størrelser fra 5 og oppover alt etter hvor mye kamera du har. Jeg valgte 20 versjonen og i denne får jeg nedi mitt A7 med 24-240 objektiv med solblender montert. I tillegg er det mulig og ekspandere bunnen ned ytterligere om du har enda lenger objektiv, eller du kan legge et mindre fastobjektiv der - genialt og fleksibelt! Samtidig kjøpte jeg da også Thinktank sitt Digital Harness 2.0 som gjør at du kan feste Holster på brystet.
   Jeg testet og monterte hele løsningen hjemme og fikk justert alt riktig, kamera holster satt virkelig fint intil kroppen uten å dingle - 3 festepunkter på hver side av kamera bagen gjør at dette henger svært stabilt og godt. Løsningen kommer heller ikke i veien om du bærer sekk i tillegg.
   Jeg prøvde nylig hele oppsettet på en 5 timers trugetur med sekk på ryggen. Konklusjonen er at det var svært behagelig og bære kamera på denne måten, jeg kjente nesten ikke til bagen i det hele tatt og kamera var godt beskyttet somtidig som det var svært enkelt å dra opp kamera for å ta bilder.
   Kan derfor varmt anbefalle denne løsningen, god kvalitet på både kamera bag og sele!
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Her er et bilde av hele løsningen: (Jeg bærte bagen endel høyere opp en hva som vises på bildet her)

  • Av Tom42
   De fleste av oss bruker vel overettmerker, ikke minst når vi har roter oss vekk og kart og terreng ikke lenger er på samme plass.   Om vi da tror at det jellet i nord må være X, og i øst må det vannet være y, så kan vi trekke linjer og der hvor disse krysser hverandre, der er forhåpentligvis vi. Tror jeg.
   I det praktiske turlivet bruker jeg mange overettmerker, og for å markere disse punktene bruker jeg hvit korrekturlakk og/eller tusj.
   For meg var det ikke selvforklarende om hvordan jeg skulle kneppe Jervenduken når jeg skulle bruke den som poncho.  Jog jeg gratulerte meg selv da jeg endelig fikk det til, hjemme på gutterommet, og ikke i stiv kuling på Hardangervidda.  Derfor skrev jeg med tusj en stor H, for hode. 
   På samme måte merker jeg + polene på SPOT, GPS, for ikke å snakke og hodelyktas trange batterirom med hvit korfrekturlakk.
   Og nå har jeg akkurat merket en han og hunknapp, for å få ermene korrekt på ponchoen, etter at jeg har brukt den som oversegl. 
    
   PS Og siden jeg plundrer med høyre og venstre vurderer jeg også å merke venstre støvel rød og høyre grønn, men ett sted går det en grense for meg også.
    
    
    


  • Av anders panders
   Jeg og noen i klassen har ett blogg prosjekt der vi skal skrive utstyrsrapporter. Jeg har alt skrevet en førsteinntrykks rapport av den nye sekken min, og jeg vil gjerne ha litt konstruktiv kritikk fra dere som har mye erfaring med å teste utstyr
    
   Førsteinntrykk av Fjällräven Kajka 85 liter sekk final.docx
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.