Gå til innhold
frode_fiskelykke

Isfiske Haukeliseter, Vågsli omegn

Anbefalte innlegg

Hei.

Er det noen her som har prøvd isfisket i områdene rundt Haukeliseter og Vågsli?

Har hytte her, men aldri fått testet isfisket her. Klarer dere å få ørreten til å bite under isfiske?

Takknemmelig for alle tips.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skulle gjerne ha prøvd pilkestikka på Mannevatn nord for Haukeliseter. Der går det Skjult lenke - logg inn for å se den! Du kan jo gjøre et forsøk der og gi en rapport her etterpå! :D Jeg ville forsøkt både tradisjonelt med meitemark og med mormyska agnet med maggot.

 

Skitt fiske!

 

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for det.

Fin rapport og utrolig flott område! Jeg har bare gått der på ski flere ganger (til/fra Hellevassbu), men aldri sett vannene sommerstid.

Frister å prøve fisket her ja. Har troen på mormyshka utover våren, og jeg vet at isen her kan ligge iallefall ut mai og er sikkert trygg langt uti juni også. Hadde vært noe å sitte på isen da =) Får se hva det blir til. Får starte med påskeferien.

 

En ting jeg alltid har lurt på med høyfjellsområder som dette. Her er det bare ørret, men hvorfor er det ikke røye i disse vannene? Vannene blir jo ikke så varme om sommeren og skulle tro de var gode røyelokaliteter? Hva er forskjellen på disse vannene på Hardangervidda og de gode røyevannene i Nordland, Troms og Finnmark f.eks.?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

Jeg tror ikke det er sa mye roye i smavannene innover i det omrodet du nevner. Skal du fra Vagsli til Hellevassbu, tror jeg den sikreste plassen er a ga om Songa. Der vet jeg det er roye. Roya finnes mest i de store magasinvannene, f eks vassdraga som har kontakt med Mosvatn. Rundt Skinnarbu vet jeg mange har fatt bra med roye på isen (pass deg for utoset, men det blir vanligvis merka pa ettervinteren). Ellers er det mest orret i de mindre vannene innover i fjellomrada på Vest-Telemarksiden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Røya, der de måtte finnes, i disse fjellområdene er nok trolig kommet dit med hjelp fra tobeinte for det meste. Det samme gjelder ørreten i de høyereliggende vannene som f.eks. Mannevatn. Det var vanlig i gamle dager å "flytte" ørret oppover til vann som kunne gi god produksjon. Noen ivrige sportsfiskere gjør det fremdeles, mer eller mindre på kant med loven ;) Røya i Møsvatn som er nevnt ovenfor "dukket opp" der i 1933.

 

Lenger nord er det vel litt det samme, men der har det kanskje vært lettere for røya å vandre innover etter istiden enn i fjellområdene på sørøstlandet, antar jeg. På Vestlandet er det jo naturlige røyebestander i mange lavereliggende vann og innsjøer.

 

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det har vært en mer omfattende utsetting enn man har vært klar over, langt tilbake i tid. Det har vært satt ut fisk helt tilbake i steinalderen. Fisken har i liten grad hatt muligheten til naturlig innvandring i disse vannene, siden fallet vestfra er så stort og innlandsisen lå igjen såpass lenge. Røya er relativt ny på Vidda.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, Bjarne, det gir jo mening at røya har klart å ta seg lenger innover Finnmarksvidda osv der det er flatere enn vestvidda på Hardangervidda. Virker ikke som om folk er så interessert i isfiske av de jeg har pratet med i dette områdetet, det er stort sett fiske om sommeren som gjelder.

 

Ulvemor: Er du sikker på at det er røye i Songavatnet? Eller er det småvannene rundt du mener? Jeg har gått å fisket litt i områdetet rundt Storheller sommerstid, fantastisk fint der, men tror bare det finnes ørret. Står ingenting om dette på fiskekortet. Fant også denne undersøkelsen på nett og der står det nå ingenting om røyefangster i garnene:

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Vet det er mye røye i Møsvann ja, men liker best å fiske på litt mindre vann enn slike enorme sjøer. Blir en bedre totalopplevelse av noen timer på ski først, litt mindre størrelse på vannet og gjerne ikke like ved bilvei og hele den pakka...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ifølge mine kilder er dette det nærmeste vannet med røye: Skjult lenke - logg inn for å se den - men hvor bra fiske det er, vites ikke. Utrolig viktig å være lokalkjent, spesielt i de litt større vanna.

 

Har dratt røye på røye i Møsvatn, men nå synes det å ha blitt fisketørke der (tapping, nytt og visstnok dypere utløp).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kult! Har ikke sett det kartet fra godtur.no før, men det var jammen ikke dumt.

Jeg tror ikke det stemmer helt når det gjelder alle vann. Sjekket noen av områdene der jeg er kjent og der sto det feil fiskearter i feil vann. Vet dere hvor de henter informasjonen sin fra?

 

Kanskje jeg drar å sjekket ut dette nærmeste røyevannet i påsken da. Men rent turmessig så frister det mer å prøve seg på ørreten i noen av vannene som er litt mer avsidesliggende. Så får det heller gå at det blir litt mer avstand mellom hvert napp sammenlignet med hvordan det er når man treffer bra i røyevannene.

 

Leste forresten en artikkel om røyeutsettinger i området rundt Tuva Turisthytte på Hardangervidda. Her forklares noe av fenomenet jeg har lurt på, at røya i enkelte vann blir fin, mens andre småfallen. Den ble satt ut i området rundt 1910. Artikkelen er skrevet av Tore Qvenild i boka "fiskeguide for hardangervidda", veldig bra bok som anbefales for siskeinteresserte!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Ek9aj
   Skal gå Kungsleden fra Abisko til Sälka (mulig lengre) nå i mars og lurer på om noen har tips til fine vann hvor man kan fiske på isen? 🙏🏼
    
  • Av UTE avdelingen
   Se videoen fra Tove’s vintertur, to netter under et tarp, bålkos og isfiske. Utprøving av en muslibar blir det også. Og huskiene Kiro og Enja er selvfølgelig med. La deg inspirere. 
    
  • Av UTE avdelingen
   Tove får et par døgn ute i telt. Isfiske, leirbål og dagstur der Huskiene farer over isen. Balsam for sjelen.... helt til....
  • Av UTE avdelingen
   Vinterglede på isen! 
  • Av Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.