Gå til innhold
ost

Oppsett av tarp/presenning

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har nå endelig gått til innkjøp av Helsports tarp på 4 x 3 meter (Skjult lenke - logg inn for å se den).

Etter litt prøving og feiling i går ettermiddag i forhold til hvordan jeg kan sette den opp, er jeg på jakt etter tips til dette.

Jeg får fint til den klassiske A-rammen, som vist på bildet hos Helsport. Dog er jeg litt usikker på hvilken rekkefølge av barduner, plugger og stenger jeg bør bruke for å få den opp på kortest mulig tid,

Det jeg er mer usikker på er om det finnes oppsett som gir mer pyramidelignende form som fungerer med denne tarpen. Her er det nemlig bare tre (3) bardunfester per side, og i en 5 eller 7 kantet pyramide blir det vanskelig å få dette rett. Er det noen som får til dette bra, eller bør jeg f.eks få laget meg flere festepunkt på denne?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
:-P Har også tarp, og har ikke brukt det lenge, men trente ikke på forhånd før jeg sto der ved første "perfekte" overnattingsplassen. Tarpet spente jeg opp mellom de trærne som fantes,- og det ble seende ut som en gapahuk.....jeg hadde to forsøk før jeg ble fornøyd. Bruk det som fins omkring,- har du ikke nok stenger så bruk grener eller lign, gåstavene mine har jeg også benyttet. I regnvær og vind er det kanskje den klassiske A formen som duger best ....Ha gjerne med litt ekstra snorlengder. Har bardunert med steiner og greiner, døde trær og kvister. Dra ut og prøv,- Youtubeklipp er bra å ha i bakhodet men dette kommer med erfaring :-P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips.

Har sett litt på Youtube, og "ninja" varianten så absolutt lur ut. Jeg skjønner at fantasien er begrensningen, kanskje den det skorter litt på.

Planlegger tur med guttungen på 5, og bare tarp. Ser derfor spesielt etter oppsett som gir mer telt-følelse, mer enn bare tak. Brukeren REs har beskrevet dette i denne tråden: Skjult lenke - logg inn for å se den, men skal jeg få til dette må jeg nok sende tarpen til Helsport og be om flere festepunkt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av gramjeger
   Selger min 3F UL LanShan2. Ikke alle forsår at man ikke kan ha for mange telt, så for å teste ut nye telt selger jeg et telt jeg er meget fornøgd med ...
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Barlind
   Hei!!
   Jeg ønsker å selge mitt favoritt-telt of all times. 
   Kort historie, jeg ble syk. Teltet er helt nytt og bare åpnet for å sjekke at alle parter er på plass. 
    
   Kjøpepris: 8999
   Pris(teltet er ubrukt): 7000,-
  • Av Fjellfinne
   Hei! Etter endel telting med junior rett fra bil, ønsker vi å kunne vandre mer med sekk og telt. 
    
   Vi skal kjøpe nytt telt, og ønsker gjerne litt tips. Junior er vant til telting, men da uten å vandre før oppsett av telt. Så vi er ute etter et lett telt for oss to små mennesker, men med plass til sekker. Er selv knapt over 1.50 så digert trenger det ikke å være. Men gjerne så lett som mulig, da jeg skal bære teltet alene. 
    
   Teltet skal brukes kombinert med telting i nærheten av strender og i fjell/mark. Og rimelig langt nord. Noen som har gode tips til oss? Helst et telt som ikke ruinerer en alenemor. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.