Jump to content
IGNORED

Rapala med stang


Kjell Iver
 Share

Recommended Posts

En liten fugl hvisket meg i øret at Rapala er fin for å få ørret med stang.

Jeg har dorget med Rapala, men aldri kastet med Rapala fra land. Er det noen som har noen kjennskap og gode tips å komme med angående å kaste med Rapala med stang. Hvilken lengde og benevnelser er best.. osv?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kasta litt med Rapala, og det eneste jeg har å utsette på det (bortsett fra at jeg ikke har fått noe på dem...) er at de er litt for lette og store til å kaste langt med. Du kan sette på bly selvfølgelig, men det har jeg igjen å prøve.

Her er det som står på Rapala sine egne sider:

Teknikk:

Imitasjonsfiske. Original Floater er en flytende allround-wobbler for all slags fiske - for kasting og for dorging, for fiske på dypet eller i overflaten. Kast Original over det punktet du tror fisken står og la den ligge på overflaten et øyeblikk. Når du starter innsveivingen, dykker den ned til sitt naturlige fiskedyp og holder seg der mens du sveiver inn. Hvis du slutter å sveive vil Original stige igjen. Slike variasjoner med innsveivingshastigheten vekker ofte hugg-instinktet hos fisk. Original Floater er også meget god i stilleflytende elv, ved at du kan la strømmen føre den til ønsket startpunkt for innsveiving. Ved fiske på grunne plasser med stor vegetasjon er det også lurt å velge en Original fordi det er lett å kontrollere arbeidsdybden. Det er mulig å få Original til å gå dypere ved å feste litt bly på snøret, men helst ikke nærmere enn 50 cm fra wobbleren.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kasta litt med Rapala, og det eneste jeg har å utsette på det (bortsett fra at jeg ikke har fått noe på dem...) er at de er litt for lette og store til å kaste langt med. Du kan sette på bly selvfølgelig, men det har jeg igjen å prøve.

Ja - jeg tenkte å bruke den CD typen, som er synkende.

Får prøve det tror jeg. Har ikke så veldig god erfaring med Rappala selv. Syns det er et kjedelig fiske å dorge med i hvert fall - men får se om jeg kommer over noe..

Hidden Content

Teknikk:

Imitasjonsfiske. Fisk variert. Wobbleren synker omtrent 30 cm pr sekund, eller ca 1 meter på 3 sekunder. Dermed er det lett å avfiske ønskede dybder, samtidig som det blir lett å begrense bunnapp. Countdown® går nemlig stabilt på den dybden du starter innsveivingen på.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes wobblere som er mere suited til dette enn lette rapala wobblere. Ja de er kanskje 9-10 cm lange, men det er vel voksen ørret du skal ha? Og en ørret på 500g tar lett en wobbler på 12-13cm. Så da er spørsmålet, hvilke ørret wobblere er gode å kaste med, hvor langt skal du kaste og hva er strømmen i elva du skal fiske. Gir du meg svaret på de to siste spørsmålene skal jeg besvare det første

Link to comment
Share on other sites

Det finnes wobblere som er mere suited til dette enn lette rapala wobblere. Ja de er kanskje 9-10 cm lange, men det er vel voksen ørret du skal ha? Og en ørret på 500g tar lett en wobbler på 12-13cm. Så da er spørsmålet, hvilke ørret wobblere er gode å kaste med, hvor langt skal du kaste og hva er strømmen i elva du skal fiske. Gir du meg svaret på de to siste spørsmålene skal jeg besvare det første

Jeg fisker kun i fjellvann - ikke i elv. Har mest brukt tradisjonell spinner etc. og det er ganske storvokste eksemplarer inn i mellom ja. Fikk som nevnt tips om synkende woblere - men lite info om dette. Supert om du har gode tips her. Ser det er enormt stort utvalg i slike woblere. Er for tiden på tur til Sverige - de er jo kjente som storbrukere av dette, og kanskje jeg kan finne noe her?

Link to comment
Share on other sites

Var litt i halvsvime når jeg leste.

Rapala fanger fisk, mye fisk. Men hovedårsaken til det er at det er verdens mest solgte wobbler. Jeg er av den oppfatning av at den ikke er særlig god, men kan fiske greit når det er kaldt i vannet.

Hidden Content

Der har du en tråd hvor det diskuteres wobblere over 16 sider. Du må lese litt selv, det er primært laksefiske og elv dem diskuteres. Men disse wobblerne, eller mange av de får du kastet med og de fanger garantert mere fisk enn en rapala sett stangtime kontra stangtime.

En annen ting du kan gjøre er å kjøpe en sluk som heter apex. Kjøp i 4" og 5.5" sett på et søkke ca en stanglengde foran apexen og jeg vil tro du vil få en aha opplevelse når det kommer til fangstøkning. Gode farger på apex er nr 156 og 82 (min erfaring). Kaldt vann er blått, ca 10 grader perlemor over der igjen blått og grønt.

Skulle jeg fisket i fjellvann og la oss si en kun fikk fiske med 5 agn til fjellørret (blå, perlemor og grønt) ville den sett slik ut

1. Apex 4" farge 82 og 156 (www.trolling.no)

2. Tomic 4" farge 737, 746 og 398 (www.trolling.no)

3. Varala G11 farge 6, 22 og 55 (

Hidden Content

)

4. Lofteys Cobra 25G farge 14 og 32 (www.skittfiske.no)

5. HK Varma Lohi wobblere farge L2 og L9 (

Hidden Content

)

Google de så ser du bilder

Dette er wobblere som ikke veier all verden så anbefaler deg virkelig multifilament snøre og en fortom av monosnøre. 0.10mm er fin fin tykkelse til multi i fjellvann og fortommen din kan være 0.20 monosnøre.

Skitt fiske (fått ørret på alle wobblere nevnt over)

Nevner også en som sølvkroken hadde før, heter Unika. Dessverre umulig å få tak i.

Varala må du nok bestille selv fra leverandør, men det er null stress. Han snakker og skriver ok engelsk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By thomas christensen
   Tok en tur opp til Ustaoset for et par uker siden, litt hvitt var det og blåste småfriskt oppe i nærheten av Ustetind, som jeg tok en liten dagstur til. "Basecamp" var nede ved Ustevatnet på motsatt side av Ustaoset, Her er det altså Ust som gjelder. Her utsikt mot Hallingskarvet, som lokker med mer vind og mer hvitt. 

   Rett bortenfor Ustetind, med utsikt ned mot Ustevatnet.
    

   Jeg tok toget til Ustaoset og rusla ca tre km innover, hadde pekt meg ut en plass som så lovende ut. Plassen ser vel ok ut den, men dette er en myr og jeg ble fort våt og kald selv med fjellskoa og fotposer utenpå. Jeg kikka på kartet seinere på dagen og ser at det er tydelig markert en myr nettopp på denne plassen. Så mye for å bruke kart!
    

   Jeg mekka isolasjon til to Nalgeneflasker med hjelp av et liggeunderlag som jeg klippet opp, og gaffa, så klart. Orginal isolasjon fra Nalgene koster 300 kr til hver flaske, ikke så veldig fristende å bruke penger på. Jeg brukte to lag med skumplast på lokket, det funket ganske bra, men jeg må passe på å klemme hardt nok når jeg skrur av og på, fort gjort at det lekker hvis jeg ikke får skrudd til skikkelig.
    

    

   Skumplast og gaffa er gøy. Jeg har ikke testet disse, vil være bedre mot fuktighet og hadde basset bra på turen her. Jeg lot de ligge igjen hjemm, de tok for mye plass, mens dunposer fra Exped, som jeg hadde med på turen vil funke bedre å ha i fotposene ved tørt føre og er veldig gode å på seg i soveposen. 

   Disse er gode, prisen på 749 er rimelig høy, synes jeg, men det er verdt det.
    

   På turen testet jeg et nytt vaskevannsfat, nemlig en Kiwipose; fylte den med kaldt vann og blandet med kokende vann. Det funket bra, la posen på bakken og fikk tatt en grundig vask med vann og såpe. Det er lykke å få vasket seg skikkelig på tur! Jeg fikk testet multifuel-brenneren på turen, neste gang skal jeg bruke rødsprit til forvarming. Jeg fikk tips her på forumet om bruk av pipette til å fylle i skåla. Har fått tak i pipette på apoteket, koster 10 kr. Skal teste på neste tur, blir nok lite søl ved bruk av denne. 
    

   Her er det bra med kondens, kanskje ikke så rart iom at jeg ligger midt i en myr, men alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
    
    
  • By Marita Gløpstad Olsen
   Hei folkens! 
   Jeg investerte i et nytt helsport fjellheimen superlight camp 3 telt i fjor. Som den amøben av en turentusiast klarte jeg så klart å rakne hele teltposen på første tur. Hell i uhell så ble det ikke flere teltturer resten av året pga. Ny jobb og problemet har derfor fått ligge på hylla frem til nå. Ettersom situasjonen er som den er, så blir det så klart norgesferie på oss, som på resten av den norske befolkning. Teltet må så klart derfor med, men jeg stusser litt på hvordan jeg skal få pakket det ned. Har forsøkt å sy teltposen, men er alt for stort hull til mine sy-egenskaper dessverre.  Det jeg lurer på er derfor om det finnes alternative metoder å pakke telt på? 
   Kan man få kjøpt teltpose separat? 
   Hilsen amatør.
  • By Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • By Tor Magne
   Etter en fantastisk natt ute med garnene ble det 246 stk. ørret og røye. Fantastisk god matfisk gjennom vinteren 
  • By NattUgle
   Hei 
   Skikkelig nybegynner her. Aldri sovet ute på fjellet før og skal ikke gå så langt

   Jeg trenger et telt som er LETT å bære for sekken. 2 personer kanskje om jeg får en eller ei med der ute, uansett alenetur
   Skal sove på Hardangervidda på sommerstid
   Noen kjøpsanbefalinger, tips råd, erfaringer ute, kjøpshjelp?

   Gjerne produkt linker tips råd

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy