Gå til innhold
Schaueren

Hjelp til valg av kokesystem

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har bestemt meg for å kjøpe mitt første kokesystem, og jeg håper dere har gode råd.

For å være ærlig så er det eneste jeg har laget mat på tidligere er disse "gode gamle" rødsprit stormkjøkkene.

Jeg ønsker et lite og lett system, og jeg trenger også panne og kjele. Det skal kun brukes til høst, sommer og vår.

Inne på Fjellsport har de disse Skjult lenke - logg inn for å se denetboil på tilbud denne uken, og jeg lurte på om dette kunne være noe? Har lest gjennom et par tester og de virker gode.

Hvordan er disse til å steke mat på? Jeg ser man må ha adapter for å bruke Jetboils egen stekepanne til, og den vil jo da stå høyt og kanskje litt ustødig?

Noen med gode tips?

Setter stor pris på svar.

Mvh

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du har et godt gammelt stomrkjøkken fra trangia, så er da det helt brukandes fortsatt. Du kan evnetuelt kjøpe gassbrennerinnsats (fås på xxl og alle de andre store kjedene) for å få opp effektiviteten. Skal du bare ha tre-sesongs kan du jo også se på brennerhode til gassboks. Som f.eks. denne som også har en liten kjele og panne: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Björn

Skal du bare ha tre-sesongs kan du jo også se på brennerhode til gassboks. Som f.eks. denne som også har en liten kjele og panne: Skjult lenke - logg inn for å se den

Håller med! Allt få plats i kökkärlet. Observera att Crux-brännaren är vikbar, så den blir mycket platt när den packas ihop.

Komplettera med en stekpanna av något slag. Litet, lätt, mycket packbart och effektivt!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte selv trangia 27-4 og er kjempefornøyd. Ikke like kjapp oppvarming som gassbrennere, men hvem har det så travelt på tur? :) anbefales av meg i hvertfall (har ikke prøvd så veldig mye annet dog

..)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har to typer brennere den ene er en primus omnifuel multifuelbrenner, den andre er en gassbrenner, ogsåfra primus, en express stove. Min erfaringer er at vist du skal koke vann så kan du likegodt bære litt lettere og kjøpe en gassbrenner, vist du skal lage mer avansert mat som grøt, pannekaker osv. Så ville jeg ha satset på en Multifuelbrenner, den fordeler varmen mye bedre og har mer effekt og fungerer bedre I dårlig vær. Med andre ord vil jeg anbefale primus omnifuel, og bært litt flere gram.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Frydenlund
   Hei!

   Jeg er litt lei av mitt Trangia stormkjøkken som jeg kjører på rødsprit. Både når det kommer til vekt, men ikke minst hurtighet på å få varmet vann.
   Ser at Dagbladet ga 5/6 på terningen til Skjult lenke - logg inn for å se den , så tenkte kanskje at deres andre varianter også er relativt greie? Vurderer også denne modellen, men er litt skeptisk da jeg ikke tror man kan steke på denne (eller?) og er heller ikke veldig fan av at alt står oppå gassboksen. 

   Jeg er relativt ny, så mulig jeg trenger å få det litt ekstra inn med teskje, og jeg trenger neppe det dyreste 
   Biltema har av hva jeg kan se 4 forskjellige varianter, og med min kunnskap ser jeg egentlig ikke så stor forskjell på dem. Noen som har erfaringer med dem eller kan se noe ut fra nettsiden om dette er noe som man kanskje kan prøve seg på? 
   Mitt forbruk kommer til å være å koke opp vann og steke pølser, men det kan også hende at det blir brukt til å varme opp enkel lapskaus på boks eller noe tilsvarende. 
   Legger ved lenker til alle:
   - Skjult lenke - logg inn for å se den
   - Skjult lenke - logg inn for å se den
   - Skjult lenke - logg inn for å se den
   - Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Setter veldig pris på alle tips, enten om det kommer til de nevnte variantene eller om andre har gode tips på andre rimelige løsninger. 

   - Frydenlund
  • Av uteturen
   Nå har jeg gått i fella igjen. 
   Ny kjele med div tilbehør er bestilt, enda flere titandingser som sikkert er helt lik en av dem jeg hadde fra før. Selvfølgelig trengte jeg en med topp-hank som kan henges over bålet, for det har jeg ikke i samlinga (i den størrelsen)
   Her i huset finnes det nå kjeler i absolutt alle størrelser og former og farger, med teflon og uten teflon, store og små i aluminium, titan og diverse kompositt. Hver tenker jeg at dette er smart, denne blir med ut. 
   Sannheten er at det er bare tre kjeler som blir brukt, noe som irriterer sjefen i huset noe enormt. Det er msr på 8dl, en titan kjele på 5dl og crux systemet som får luftet seg som regel. 
    
   Flere her med samme sjuken? Hva gjør du for å omgå sjuken? 
    
    
  • Av tshansen
   Det tok ikke mange turene på ski før eventyreren i meg våknet for fullt. Noe som gjør at en del turer på bucketlisten skal realiseres heller før enn siden  I den forbindelse ser jeg at behovet for bensinbrenner utpeker seg. Jeg kommer til å bruke gass som vanlig, men til smelting av snø og varme i telt blir det nok lettest/best å bruke bensin. Derfor stiller jeg det vanskelige spørsmålet... Hvilken?
   De jeg har sett mest på:
   Primus Omnifuel

   Optimus Nova (Nova+ blir ikke aktuell pga regulatoren)

   MSR XGK EX

   Jeg blir nok å fyre utelukkende med 4t bensin som folket her inne anbefaler. 
   Jeg er innforstått med at det er langt mer bråk med fyring av slike brennere. Er det noen av disse som utmerker seg bedre enn de andre i forhold til vedlikehold. Mener jeg så et klipp på youtube hvor Nova'en var lettere å rense/vedlikeholde på farten? Alle gode innspill hjelper på. Jeg har nesten skjønt at uansett hvilken jeg velger, får man en bra brenner. Men her er sikkert noe jeg ikke har sett, eller ser behovet for i forhold til bruk og oppsett. 
  • Av tshansen
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Kommer i 1.3 liter og 2.3 liter
   PRIMETECH Stove Set er det ultimate utekjøkken for ytelse-tenkende turgåere. Et stormkjøkken med lavt drivstofforbruk og jevn effekt, men med full ytelse. Et kompakt kokesett med integrert brenner som gjør det svært enkelt å bruke og transportere. Vinner av Outdoor award 2017.

   Det finnes også et rimeligere alternativ, hvor det også følger med stekepanne, men min erfaring er at pannene fungerer like godt som stekepanner som panner!

    
   Er det noen som har testet disse settene? Har den gamle utgaven at dette pannesettet og er utrolig fornøyd. Kjenner det klør litt i kjøpehånden når slike nye produkt kommer  Har hørt rykter om at panner med slike varmeutvekslere er litt verre å koke med inne i telt pga oppsamling av karbonmonoksid.
    
    
  • Av Bemil
   God Kveld i stugu! 

   Sitter å ser litt etter en ny multifuel brenner, og snublet over Polaris optifuel. 
   Noen som har erfaringer med denne? Kjekt å slippe å bytte dyse ved bruk av gass. 
    
   - Bjørn E.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.