Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

hvilken temp skal du bruke det i? er det kun det ligge underlaget her du skal ha med eller noe annet i tilleg? hvis det er 3 seson ville jeg tat en titt på det her og

Skjult lenke - logg inn for å se den

det er R på 3.1 så er vel -4 som er anbefalt her.

har det selv og er veldig og anbefale vet om flere og som anbefaler det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er veldig godt tilbud på Exped DownMat 9 M hos Oslo Sportslager for tiden. Satt ned fra 1799,- til 1079,-.

Kjøpte et selv i går, og syns både vekt og pakkeplass er akseptabelt i forhold til lovet ytelse.

Skal bruke mitt på en tur til Kilimanjaro, og den innebygde pumpen kommer til å være kjærkommen ved at jeg slipper å blåse den opp i høyden, da jeg allerede kommer til å være kortpustet. Man reiser selvfølgelig ikke uten lappesaker, men det fulgte med.

Tror derimot jeg kommer til å finne en egen Petter-Smart løsning for å rulle det sammen, uten å brette det to ganger. Originalpakket har den en form som en "litt høy kjele", en slags klump, men jeg vil heller ha den som en tynn pølse. Da blir det lettere å frakte utenpå en sekk, når det er nødvendig.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det har kommet en ny downmate nå (Skjult lenke - logg inn for å se den) den fungere samme som synmate UL dvs det følger med en pose som du fyller med luft og gå får det inn i liggeunderlaget.

har selv 2 stk downmate med pumpe og det er greit man sliper og blåse inn luft men det er alikavel rimlig tungt og fylle dem opp og tar lang tid (hverfall når man har 2 stk og et barn som er utalmodig og venter) til 3 season er det rimlig kjedlig og kjøpe downmate da det tar en del mere plass,men hvis du skal kun ha 1 liggeunderlag til sommer/vinter er det jo bra :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

hvilken temp skal du bruke det i? er det kun det ligge underlaget her du skal ha med eller noe annet i tilleg? hvis det er 3 seson ville jeg tat en titt på det her og

Skjult lenke - logg inn for å se den

det er R på 3.1 så er vel -4 som er anbefalt her.

har det selv og er veldig og anbefale vet om flere og som anbefaler det.

Må si meg helt enig her, dette ble umiddelbart min favoritt som 3-sesongers underlag når den kom. Har selv størrelse M, veldig mye komfort for under en halvkilo. Alternativt downmat varianten med samme pumpe om du skal bruke dte om vinteren også.

Har selv flere Exped underlag, om vinteren så går jeg gjerne med pulk og da bruker jeg den gamle gode litt tunge downmat varianten med et Ajungilak Bamse underlag. Fryser aldri :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
  • Av Lisecat
   Hei
   Jeg vurderer å kjøpe Therm-A-Rest NeoAir, Xtherm og bruke det hele året i telt. Fryser lett så trenger noe som er varmt! Lurer også på om noen har erfaring med å brune Therm-A i hengekøye? Blir litt dyrt å kjøpe eget underlag til hengekøye synes jeg. Tenker at kanskje mumie-versjonen egner seg best da siden den smalner? 
   Eventuelt om det egentlig bare er quilt som gjelder for hengekøye?
   Noen som har erfaring?
    
   Takknemlig for tips og råd
    
   Mvh Lise
  • Av Håvard_74
   Hei! Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Exped SynMat UL 7 LW liggeunderlag, da det virker som det har bra liggekomfor, og det viktigste, at det er lett og tar liten plass. Mitt spørsmål til dere er om det er solid nok da jeg har tenkt å ligge på det rett på bakken, med unntak tidlig vår/sen høst, for da kommer jeg til å legge det nedi Mammut Grevling bivuakk’n. Ønsker å dra med meg så lite som mulig og vil helst slippe å må ha med to liggeunderlag. Hva anbefaler dere?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.