Jump to content

Fiske og telting i Stølsheimen.


Chris!

Recommended Posts

Jeg og en kamerat tenker oss noen turer i sommer for telting og fiske i Stølsheimen. Lurte på om Stølsvatnet var ett bra utgangspungt? Eller om Selhamar kanskje er bedre? Andre forslag mottas også med takk!

Blir overnatting i telt, da vi liker det best! Og vil jo ikke kjøre den sosiale angsten min for hardt :P

I første omgang blir det en helg. Så tips til passende todagers telttur/fisketur er bra.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Annonse

Var i området for ganske lenge siden, flott tur området i hvert fall. Ble ikke noe fisk på meg (sen høst!), og kaldt og vått også, men på + siden ingen skolegrupper på DNT hyttene! Har ellers ikke mye og legge til, bortsatt fra at du bør ha godt med impregnering og regntøy, og kanksje ikke forvente storørretten! Må dra tilbake en gang (men satser denne gangen på området rundt Vatnane DNT hytta med telt, opp fra Arnafjorden og ned mot Matre...ser helt sykt ut (men tror det er lite med fisk)..tungt opp også fra Arnadalen!

tight lines

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Stølsvannet er bra startpunkt. Du kan kjøre helt opp til demningen og parkere der. Derfra kan du gå til Solrenningsvannet og fisk får du nok der. Det er fiskekort i nordre halvdel av vannet, dvs i området der Solrenningshytten ligger men ikke på sørsiden.(nb:fiskekort er ikke noe spesielt dyrt fleste steder i Norge synes jeg, opplevelsen tatt i betraktning...!!!) Telt plasser er det mange av. Dag to kan du gå til Berdalsvannene om du vil. Fisk får du der også, god steikefisk men ikke stor. Så går du på Sørsiden av Stølsvannet tilbake til bilen igjen. Bratt terrent men ok å gå. Se på Bergen-Turlag sine sider eller søk på ut.no og se kart med turstier.

Det er mange fine områder i Stølsheimen, disse kan du kjøre nokså nærmt med bil til via anleggsveier. Via Eksingdalen, Modalen , Vikafjell, eller Stordalen+++++. Dette finner du på kart eller omtalt på Turlagssider.

Selhamar området er fantastisk fint, her kommer du til ved f.eks Vikafjell. Her kan du også ta storfisken. Men det er mye å ta av så jeg anbefaler deg å kjøpe turkart som de har over Stølsheimen og for ikke å gå deg ihjel er det nok å holde seg rundt de nevnte vannet.

God tur!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy