Jump to content
IGNORED

Tur i nord


alexstra
 Share

Recommended Posts

Jeg og en kamerat planlegger en tur opp i nord til sommern. Vi har tenkt litt på å starte i Reisa nasjonalpark, også vandre gjennom det finske området Halti, kanskje også bestige det høyste fjellet i Finland som er i det området, og deretter krysse svenskegrensa for og til slutt kanskje nå Øvre Dividal Nasjonalpark. Vi planlegger å legge av sånn ca. 2 uker til denne turen.

Da lurer jeg på om noen har noen erfaring til noen av disse områdene, spesielt de finske skogene er jeg nysgjerrig på. Eller om noen kanskje har noen andre spennende områder å anbefale. Vi ønsker å vandre i både høyfjell og dype øde skoger hvor det er lite trafikk av mennesker.

noen som har noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Har selv vært litt på tur i området rundt Halti-toppen eller Raisduottarhaldi som den norske toppen heter. Et fantastisk turområde med stoslagen utsikt fra toppen. Størsteparten av området er høyfjellsterreng uten trær. (tregrensa her oppe ligger på rundt 4-500 moh.) Bor selv i Reisadalen, noen kilometer fra inngangen til Reisa Nasjonalpark i Reisadalen.

Finsk skog kommer dere antagelig bare til å møte ved kryssing øverst i Skibotndalen eller rundt Kilpisjarvi-området. Skogen her er stort sett fjellbjørk, relativt åpen og glissen vegetasjon. Det skal være en merka rute fra Reisadalen og over til Kilpisjarvi med noen ubetjente hytter underveis (Nøkkel kan skaffes om medlem i DNT).

Er planen å sove på hytter eller bare telt? Fisking eller jakt underveis?

Daniel.

Link to comment
Share on other sites

Yes det tar jeg til ettertraktning. forestiller det kan bli tett med mygg. litt myggolje og lue med myggnetting er vel nødvendig. gjort litt research om området spesielt ødemarksområdet i den lapska arm. her er en link for dem som er interessrt: http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=1788. første omgang nå må kart bestilles før ruta i grove trekk blir lagt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy