Jump to content

Omnifuel - hvor mye pumping?


Mats Mordal

Recommended Posts

Var og kjøpte meg en omnifuel idag, og den måtte selvfølgelig prøvekjøres på terrassen straks man kom hjem igjen :) Jeg hadde litt startproblemer pga en lærpakning som var litt sammenklemt, noe som resulterte i nada trykk. Etter litt knaing og kosing med paknigen ble det andre boller, og jeg fikk fyr. Men det jeg lurer på er hvor mye trykk jeg skal pumpe opp? Jeg pumper 25 ganger før fyring slik det står i manualen, men hvor ofte/mye må man pumpe etter dette? Det er vel ikke noe fordel og ha for mye trykk på flaska heller med tanke på pakninger/o-ringer osv.?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Pump til du kjenner det er reell motstand i pumpestanga, slik det er ved ca 30 pump. Deretter holder det å vedlikeholdspumpe hvert 10-20. minutt alt ettersom hvor mye guffe du bruker. Prøv deg litt frem så får du feelingen ganske raskt :).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei Mats, og gratulerer med ny Omnifuel!

Hvor mye du må pumpe er litt avhengig av hvor mye fuel du har i flaska. Mye fuel = mindre pumping, lite fuel = mere pumping. Hvor ofte du må pumpe er også avhengig av hvor mye fuel du har i flaska. Mye fuel = pumpe oftere, lite fuel = lengre tid mellom hver gang du må pumpe. Dette skyldes da hvor mye luft du har i tanken som kan komprimeres.

Selv synes jeg det er greit å pumpe 15-20 pump med full flaske før jeg fyrer opp. Med full tank (og derav lite luftmengde som kan komprimeres) tar det ikke lang tid før du merker effekten avtar og du må pumpe igjen. Du kan trygt pumpe 15-20 ganger da, uten at du utsetter primusen din for unødig belastning. Jeg pleier å lytte til primusen når jeg pumper, og når økningen i støy stopper vet jeg at jeg har nok trykk i tanken.

Antall pump som trengs for å oppnå makstrykk i tanken øker suksessivt med økende mengde luft (altså mindre drivstoff) som kan komprimeres, men inntil du blir godt kjent med primusen din vil jeg anbefale deg å bruke 20 pump, det holder, uansett drivstoffmengde :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy