Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

"Boil-in-bag"-ris er genialt. Har gjort riskoking på tur mye lettere. Jeg har alltid med et par slike i tillegg til potetmosposer og noen ganger også makaroni. Jeg bruker dette til fisk på tur.

Skrevet
Er det noen som har prøvd å lage hurtig ris, over bålet/primusen?

Hurtigris er ikke mat for turfolk, både det som smaker og det som det er næring i er jo fjernet helt eller delvis siden denne risen er kokt en gang før og tørket etterpå.

Kok vanlig ris. Jeg liker best Jasminris, men også Basmatiris. Hva den enkelte liker får de vel finne ut selv, men her er noen ristyper å velge i.

http://www.sagro.no/page?id=1114&cKey=8408

Bruk turkoppen som mål. 1 kopp ris og 1,5 kopp vann, litt salt og gjerne litt olje hvis du har. Kok under lokk til vannet er borte og så er den ferdig. De fleste asiatiske ristypene kleber seg sammen etter koking og er derfor lettere å spise enn en del amerikanske ristypr som ikke kleber. Hvorfor de ikke lkeber vet jeg ikke, men kjenner jeg amerikanerne rett så gjør de noe med risen for å oppnå dette. De har jo en god tradisjon for å behandle mat til det uigjenkjennelige.

Skrevet

Det er også mulig å lage ditt eget brød på tur.

pelsjeger brød:

- 5 dl hvetemel

- 5 dl sammalt hvete

- 1,5 dl havregryn

- 1 dl melkepulver

- 3 ts bakepulver

- 2 ts sukker

- 0,5 ts salt

Denne oppskriften gir ca. 10-12 brød. Vann tilsettes melblandingen mens den enda er i plastikkpose, kna deigen gjennom plastikk og avlslutt bearbeidingen i en kasserolle (ha gjerne med litt ekstra hvetemel hvis deigen blir for klisset). Del derette deigen i passe stykker og lag brødet tynt, slik at det raskere blir gjennomstekt. Stek med masse smør eller olje.

Har noen prøvd denne oppskriften?

Skrevet
Det er også mulig å lage ditt eget brød på tur.

pelsjeger brød:

- 5 dl hvetemel

- 5 dl sammalt hvete

- 1,5 dl havregryn

- 1 dl melkepulver

- 3 ts bakepulver

- 2 ts sukker

- 0,5 ts salt

Denne oppskriften gir ca. 10-12 brød. Vann tilsettes melblandingen mens den enda er i plastikkpose, kna deigen gjennom plastikk og avlslutt bearbeidingen i en kasserolle (ha gjerne med litt ekstra hvetemel hvis deigen blir for klisset). Del derette deigen i passe stykker og lag brødet tynt, slik at det raskere blir gjennomstekt. Stek med masse smør eller olje.

Har noen prøvd denne oppskriften?

Ja, har laga slike brød noen ganger. Bruk masse olje, så blir de gylne og fine. Plukk noen blåbær og knus litt sukker i, så har du et herremåltid.

Du trenger ikke lage flere brød enn du spiser på en gang. Så om du er på tur alene er det bare å ta ut så mye melblanding du trenger til et måltid/brød og kna inn vann til deigen er passelig...

Skrevet

Hvor lenge du steker, kommer litt an på hvor varmt det. Har det ikke i hodet, tar den bare av når jeg ser den er ferdig. Det er ikke verre enn at man tar en smakebit og steker den mer om det trengs. Her må man nesten bare prøve seg fram til man får det resultatet man ønsker.

Jeg har ikke prøvd steinovn nei.

  • 3 måneder senere...
Skrevet

Om man tilsetter vatn i tørrmelk, legger den i en vantett beholder. legger den i et vatn over natta, blir dette godt til frokost?

kor lenge held tørrmelka seg når ho er blanda ut? :P

Skrevet
Om man tilsetter vatn i tørrmelk, legger den i en vantett beholder. legger den i et vatn over natta, blir dette godt til frokost?

kor lenge held tørrmelka seg når ho er blanda ut? :P

Hvorfor skulle du ville gjøre det?!

Skrevet
skal ikke tørmelk tilsettes varmt vatn? :D , tenkte den kanskje smakte bedre kald? :-)

Spørsmålet ditt var ikke så dumt, tørrmelk løser man best opp i lunket vann ( http://www.melk.no/meierileksikon/meierileksikon/melk/langtidsholdbar-melk/faktaark/torrmelk/ ). Og selv må jeg drikke melka kald eller veldig varm. Dersverre sier ikke artikkelen noe om holdbarhet etter utblanding, men jeg vil tro at f.eks. en rennende bekk burde klare å holde melka kald (og dermed drikkbar) de få timene det er snakk om.

Skrevet
skal ikke tørmelk tilsettes varmt vatn? :o , tenkte den kanskje smakte bedre kald? :D

Har aldri hørt noe om at den må tilsettes varmt vann. Har ihvertfall aldri gjort det. Men så bruker jeg den utelukkende til matlaging da, og tror nok den er mest egnet til det...men for all del, den kan nok også nytes kald dersom man har slike behov :-)

  • 1 måned senere...
Skrevet

Det er laktose i vanlig Morsmelkerstatning. (basert på melk) De har noe på apoteket uten laktose men den er nok ganske dyr

Skrevet

Er det noen som vet om risengrynsgrøt hvor det bare er å tilsette vann??

Alle de posene jeg har sett på må man tilsette melk. Men går jo å bruke tørrmelk som dere snakker om.

Skrevet
Du må ikke tilsette melk - grøten går like bra å lage kun med vann men blir litt annen smak og konsistens.

Blir ikke det bare ris med kanel og sukker på?

Skrevet

Hehe av en eller annen grunn tenkte jeg visst havregrynsgrøt....

Hmm nei jeg har heller ikke vært borti noen risengrynsgrøt som man ikke må tilsette melk i...

Tørrmelk er jo helt greit å bruke - har brukt det mye før Real Turmat tok helt over... Om man fisker er den kjempe kjekk å bruke til å koke saus på man panerer fisken med litt mel før man steiker den i panna. Er bare å helle over "melka" og la det surre litt i panna så blir det knallgod saus. Potetmos eller ris passer ferfekt som tilbehør.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.