Jump to content

fiske i femundsmarka


atlej

Recommended Posts

Skal på en 6 dagers tur i femundsmarka nå i september. Utgangspunktet er røa vassdraget og videre innover mot rogen.

Er det noen som har noen erfaringer med fiske så seint på året? Er ikke spesielt ute etter fiskesteder, men mere type agn og generelt om det er en god eller dårlig tid på året for fiske.

Ellers mottas alle tips og erfaringer med septembertur i femunden med stor takk:-)

Atle

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Vel å merke seg er sterke restriksjoner på fiske etter 15. september. Det vet du antagelig om.

§ 14 Fredningstid

I bekker og elver er alt fiske forbudt f.o.m. 15. september t.o.m. 31. oktober.

I Femundselva fra utløpet av Galtsjøen til Trysil grense er alt fiske forbudt f.o.m. 15. sept. t.o.m. 31. mai. I sjøer og tjern er fiske tillatt hele året, unntatt etter ørret i tiden 15/9 – 31/10. All ørret skal da settes ut igjen.

Link to comment
Share on other sites

Vært på høstfiske etter gjedde før? Det begynner å bli fart i den på denne tida, etter å ha vært doven gjennom sommeren. Flytewobblere, frosk, poppere og store sluker med stor bæreflate som kastes inn mot sivområder eller andre typiske gjeddeplasser gjør ofte susen. Du kan ta de virkelige store nå utover. Ellers er åbboren alltid grei å få. Røya begynner sakte å komme igang, og finner du et såkalt røyevarp (se etter grunner av sand/smågrus) så kan du prøve miniwoblere og spinnere i rødt. Jigg i rødt skal også være bra. Ørreten tenker nok mest på gytinga nå, men også den må spise en gang iblant. Streamere eller små wobblere, som da blir å betrakte som ørretens konkurrent, kan utløse hugg. Harvefiske i skumringa og til det er bekkmørkt er bra. Fluefiske er nok noe vanskeligere, da de fleste insektene er ferdige, men streaking caddis/elk hair caddis er bra hele året. Samme er palmermygg og superpupan.

Men alt dette beror på været. Du kan treffe på hvis alt stemmer og fisken er ivrig, eller du kan ende opp som fiskemunk på denne turen. Uansett er mark kjekt å ha med.

Link to comment
Share on other sites

IMO, etter å ha tatt mange mange harr, så er harren en av de kjipere fiskene. Rett etter sik. Harr tar som en ørret, men etter 2 sekunder så har den gjort sine sprell. Skjønner meg ikke på de som synes harrfiske er moro, men det er vel det for noen. BTW, har tatt flere større harr på godt over kiloen.

Men nok syting :) . Snart kommer de stor røyene inn mot varpene (for de som finner ut hvor de er) og da kan det bli moro! Husk flytevest, ispigger og en fiskekamerat hvis dere skal ut på tynn høst-is. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy