Jump to content

Slug og hagle


daggiss

Recommended Posts

Annonse

Stort sett er det stemplet på løpene hvilke trangboringer de respektive løpene har. Noen produsenter merker med stjerner, andre med bokstaver (eks M, F). noen bruker ogs diameteren på løpet ved trangboringen, så man må regne ut hvor trang den er. Slugkulene er laget av bly, og gir ikke spesielt høyt trykk med standard slugpatroner - jeg ville likevel brukt det åpneste løpet (minst trangboring) til slugskyting (normalt løpet som avfyres med fremste avtrekker (dersom du har dobbel avtrekker))

Link to comment
Share on other sites

mener jeg hørte noe en gang at man ikke skulle skyte med slug med mer enn 1/2 trangboring, helst cylinder. Har du choker skal du ta ut de.

Men som sagt lenge siden. Slugs er jo ikke så vanlig her. Har en pakke med kal 16 hjemme men hagla har for trang boring til å fyre de av.

Er og litt forskjell på slugs. Noen har "god plass" i løpet og forladning er det som tetter. De kan i praksis fyres av i alle. Type Brennecke er svært lite deformerbare og bør ikke skytes uten at man vet de passerer.

En ting du kan teste er å demontere en patron. Putt kula inn i løpet. Skyv den gjennom med pussestokken. Hvis du ikke må ta i for mye så burde det gå fint. Detter kula gjennom kan du jo helt sikkert skyte. Sitter kula fast så du må stake den tilbake er det vel best å finne på noe annet.

Link to comment
Share on other sites

Hvis man tar ut chokene så er det ingenting som beskytter de innvendige gjengene i løpet. Oppfordrer folk som ikke har helt kontroll på hva de snakker om til å ikke gi våpentekniske råd. Et våpen er faktisk livsfarlig for skytteren hvis man ikke vet hva man gjør. Tar man bort choken så skjer det sikkert ikke så mye annet enn at løpet blir ødelagt og må erstattes. Ikke farlig, men kan fort bli veldig dyrt.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hva det må være på slug men det finner du sikkert på nett

Hehe, er akkurat det jeg prøver på her :P

Jeg har vært så dristig å skyte med min baikal i begge løpene. Har faset schoker, det gikk heldigvis helt fint.

Skal blant annet jakte fugl i passvik, og er litt betryggende å gå med et par Winchester hollow point slug i lomma, i tilfelle bamsefar dukker opp og er grinete. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy