Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Annonse
Skrevet

Vi har en artikkel om tørking av mat til tur på Friluftsnett: Tørke mat. Siden vi er vegetarianere har vi dessverre ingen tips å gi om å tørke kjøtt.

Skrevet

Ingen stor kunst å tørke kjøtt. Bruk gjerne magert kjøtt, viltkjøtt eller "oppdrettskjøtt" med lite fett. Dette er lettere å ørke og harsker ikke like lett som kjøtt med mye fett.

Bruk steikeovnen dersom du ikke har en egen mattørker. Steik opp kjøttdeig eller grytekjøtt, bruk endel salt og pepper. La panna stå på lav varme en times tid etter steikinga - da fjerner du også endel av fuktigheten i kjøttet.

Spre så kjøttet jevnt utover på ei rist/steikeplate/langpanne, og sett kjøttet i ovnen over natta. Ovnen settes på 60-70 grader med døra på gløtt.

Jeg pleier å vakumpakke kjøttet etter tørking for å unngå at kjøttet trekker til seg fuktighet igjen, men det hjelper å få det i en tett boks eller i plastpose også. Lagre kjøttet i fryseren dersom du ikke skal ut på tur med en gang.

Når kjøttet skal brukes, bør det få ligge i bløt noen timer før tilberedning. Med noen poser tørket paprika, purre, gulrøtter, løk, osv kan du trylle fram de lekreste retter (i grytrettfamilien vel og merke :?)

Lykke til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.