Jump to content

et fint fiskevann et par timers kjøring fra oslo? gjerne litt skog..


SuperTed

Recommended Posts

noen som vet om et slikt sted der vi kan sette opp telt?

helst litt borte fra all-farvei og uten å måtte gå mer enn en halvtimes tid etter parkering?

jobber vanligvis til 18 hver dag og har litt lyst å få satt opp teltet allerede fredag -derfor helst litt nærme oslo sentrum.. kan også ta til takke med en eller annen elv med kulper, men foretrekker fiskevann!

vanskelig når man er vant til mulighetene på vestlandet..

Link to comment
Share on other sites

Annonse

hmm.. fjellsjøen, ca 2 km vandring fra vestbygda? noen parkeringsmuligheter der? kanskje i nærheten av en sti?

godt forslag!

Finnskogen har sikkert massevis, men trenger et sted vi kan kjøre til som ikke gir lang gange. Bruker google maps siden jeg ikke har kjøpt noe kart over det området, så trenger noe litt mer spesifikt..

godt at noen gidder å ta seg tid til å svare på slike spørsmål, betyr mye for vi som ikke er så veldig kjent i områdene rundt oslo!

ST

Link to comment
Share on other sites

Mener å huske at man kan parkere ved bommen på Gjødingsætra, så lenge man ikke sjeneres av glaning fra beboerne i området, noe som jo er vanlig på bygda. For dem som er interessert i utsikt, kan det være et tips å stikke en tur oppom Fjellsjøkampen når man først er i området.

8171f21cff922c7022f7a3d82905885a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Du betaler 20 kr i bompenger ved grinda rett ovenfor gården. Deretter 300m kjøring til p plass. Umulig å se denne fra gården så der slipper du glaning!

En tur oppom Fjellsjøkampen , fylkestopp i Akershus, kan absolutt anbefales. Ligger forørvig noen fiskevann oppi åsen der også, men skal ikke garantere at de er isfrie. Må regne med litt snø på toppen også.

Link to comment
Share on other sites

tenkte på rotbergssjøen også.. kanskje det hadde vært interessant i finnskogen??

ser at det er merket av hyttetomter på ene siden, men andre siden må vel by på litt enklere naturområder og kanskje litt fisk?

Link to comment
Share on other sites

tenkte jeg skulle legge igjen en liten turrapport notis som tilbakemelding til dem som var behjelpelige med gode svar på tråden :wink:

fredag, ferdig på jobb kl 18, kom ikke oss avgårde før kl 21 og ting tar alltid litt ekstra tid, så var fremme ved bomveien før kl 23 og det var grålysning. Kjørte siste strekket så langt veien ville ta oss, sank godt ned i gjørma og ble nesten sittende fast 3-4 ganger. Om det ikke har vært tørt lenge så anbefaler jeg alle å sette bilen rett etter bommen! Nå har jeg en del fri eksos og høres ut som eksosrøret ble knekt. hehe...

anywayz..

kartet fra god tur hadde ikke god nok detalje til å bli brukt på detaljer, ingen synlige stier etc. eneste den til fjellsjøkampen..

så vi ruslet for å komme til nordvest siden, over sau-porten. Forsøkte gå nedover mot sjøen når vi kom til første gården, ingen suksess, altfor mye kratt og altfor mye dyp gjørme. Så vi ruslet tilbake på enden der vi hadde satt bilen og ble enige om å gå ned til lysningen der sjøen var. Nå var klokken halv 1 og en halvmåne gav LITE lys. Hadde vi ikke hatt hodelykter hadde det kunne blitt et stort problem, for teltstengene som var festet på utsiden av sekken hadde selvfølgelig falt av når vi traff på krattet i bekmørket.

Lot sekkene stå, gikk tilbake og fant etter mye leting teltstengene.

Når vi endelig var tilbake til sekkene var klokka halv 2, og i og med at mandag var jobb-fri og at solen står opp rundt halv 6 så kjørte vi bilen tilbake mot bommen og parkerte. Sov noen timer i bilen til sola stod opp.

Tok første sti til venstre for å komme til "what`s it`s name" men ble stoppet i overgangen der utløpet til fjellsjøen er. Vannstanden var selvfølgelig 20cm høyere enn normalt (målt på mosen til steinene i vannkanten.

Endte med å sette opp teltet på stedet der parkbenken ligger og fikk laget litt frokost. Hadde to fine dager med mye fiske. Mye skog ned mot sjøkanten gjør det litt vanskelig å gå rundt sjøen med fiskestang, men fjellsjøen er absolutt et fint sted. Karmaen snudde seg etter at vi fikk testa hvor dypt det var der, etter å ha slitt en 6-7 sluker som festa seg i bunn så gikk vi over til 5g spinnere som vi klarte å fiske med uten å sette dem fast. Fikk en fin ørret på 5-600 gram og en abbor i samme størrelse.

God fisk, vannet smakte litt gjørme men ingen problemer med å drikke det.

ST

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som en spennende tur, spesielt starten!

Ikke så rart dere fikk problemer innover veien. Lå dyp snø der for kun kort tid siden. Vanligvis er bommen nede slik at det ikke er mulig å kjøre lenger innover. Grunnen til at den ikke var nede nå tipper jeg er at den ikke hadde blitt lukket etter vintersesongen da det er skiløype innover her.

Synd dere ikke kom over utløpet. Når man skal gå langs land og fiske er områdene fra utløpet noen av de fineste.

Link to comment
Share on other sites

Vel.. på den andre siden så begynte jeg å vurdere å kjøpe meg en ally kano siden det var aaaltfor vanskelig å tusle rundt det vannet der!

hadde vært moro å hatt en slik kano, men vekten på en slik er grusom!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy