Jump to content

Optimus Hiker +


stefanthorsen

Recommended Posts

Annonse

Optimus Hiker + er Novabrenner i gammeldags 111 boks. Jeg anbefaler finerplate. Nei, jeg hevder du bare har nødt til å ha finerplate... Hele boksen blir veldig varm, særlig når du koker på store kjeler. Etter mye erfaring med vanlig, gammel 111, vet jeg at denne løsningen er MEGET stødig, men blir varmere i bunn enn moderne slangeprimuser som likner månelandingsfartøy. Den eneste primustypen som ikke krever finerplate er de tradisjonelle messingprimusene av typen Primus 210 eller liknende. De har passe størrelse på tanken, ca. 0,6 liter. Da blir primusen bred nok til å bli stødig og varmen produseres så høyt over teltbunnen at det ikke blir varmt og farlig.

Noen ganger er eldgammel nostalgi det beste som finnes...

Link to comment
Share on other sites

Den eneste primustypen som ikke krever finerplate er de tradisjonelle messingprimusene av typen Primus 210 eller liknende. De har passe størrelse på tanken, ca. 0,6 liter. Da blir primusen bred nok til å bli stødig og varmen produseres så høyt over teltbunnen at det ikke blir varmt og farlig.

Har selv en optimus 00. Med tanke på varme og brannfare er jeg enig, men ikke fra et praktisk... Med et glatt, syntetisk inntertelt har du valget mellom å la de spisse messingbeina stikke hull i innerteltet - eller la primusen skli rundt som på en annen skøytebane. En treplate eller i hvert fall et stikke-og-sklisikkert underlag vil lønne seg også med disse primusene.

På snø passer for øvrig modell 00 fint oppi en rottefella snøspade. Ikke superstabilt, men greit nok.

Noen ganger er eldgammel nostalgi det beste som finnes...

Ingen bevegelige deler i brennerhodet og etter forholdene brukbart kompakt og lav vekt (husk, dette er robuste førkrigspatenter vi snakker om!)... driftsikker, skuddsikker... Nostalgi-faktoren er bare en bonus :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy