Gå til innhold
 • Bli medlem

seven

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Prøvd å smøre gnagepunktene med vaselin? Gikk i overkant av åtte mil i går/i dag (Marka24). Smurte inn pungen og lårene på de områdene hvor jeg sømmene fra boxeren traff. Har ikke tegn til sårhet i boxerområdet. Ellers kan jeg anbefale kompresjonstights 2XU, Nike Combat osv om sommeren. Stinker som restskatt, men gnager lite og gir en deilig følelse av tørrhet.
 2. seven

  Fatbike

  Tenker at det må være fordi sykkeldekkene setter stygge spor i bakken som bruker lag tid på å forsvinne. Tunge kropper og lite kontaktflate gir høyt marktrykk. Ser flere steder i Nordmarka hvor stiene er syklet i stykker. Dype spor som gjør at stiene blir ekstra gjørmete. Disse fatbikene ser interessante ut. Er de feite dekkene store nok til å forhindre skade på marka?
 3. Jeg laget en hobovariant til hunden min. Sydde tvers over en gammel sovepose på midten og klipte av alt nedenfor. Må være forsiktig med å ikke dra glidelåsen for langt ned da det ikke er noen stoppere nederst på den. Om det funker? Aner ikke. Drittbikkja foretrekker å ligge på jakka mi med ullgenseren min over seg.
 4. Amerikanske merker er cheap as dirt der borte. Handlet noe utstyr fra MSR, Buck og Gregory til rundt halvparten av det dem koster i Norge da jeg var der i våres. edit: Du kjenner antageligvis de fleste amerikanske merker fra det norske markedet. Tipper at godt over halvparten av de merkene som du ser her i Norge er amerikanske.
 5. Synes også at det ser ut som en ulv eller stor spisshund.
 6. Jeg fant. Jeg fant. Får jeg en kjeks?
 7. Vaske soveposer? Æsj. For noe snobberi. Jeg vrenger mine og henger dem ut i sola i noen timer når lukta blir for ille.
 8. Det å ha to hunder med noen år mellom seg er ikke mye mer jobb enn å ha en hund de første årene. Merarbeidet kommer når den eldste ikke henger med lenger. En kompis har to basset, den eldste er 11 år. Han må lufte dem hver for seg siden gamlefar ikke er så interessert i å gå, men vil helst lukte på blomstene. Yngstemann har et stort behov for å få utløp for energien sin. Jeg vil tro at han bruker dobbelt så mye tid på å lufte hundene sine som jeg bruker på min ene.
 9. Jeg har kittet som trådstarteren nevner. Til kortere turer trenger jeg kun å ta med batteripakken. Den tar fire AA-batterier, og har en USB-port ut. Er en kjekk liten led-lykt på den og. Solcellepanelet bruker rundt 4-8 timer på å lade opp batteripakken avhengig av hvor mye direkte sollys den får. Ser ut som at den lader så lenge det er nok sol til at det blir kastet skygge. Den lader selv når det regner. Arealet er rundt et A5-ark sammenlagt og A4 utbrettet. Har festemuligheter for å kunne klipses til topplokket. En AA veier mellom 20 og 30 gram (de som jeg har hjemme). Panelet rund
 10. Jeg bruker en myggnetting innsatt med permetrin. Fungerer veldig godt. Sjeldent at jeg blir bitt når jeg ligger i den. Det har blitt noen hull i min av bålglør og hardhendt behandling, men den fungerer fremdeles veldig godt. Tipper at det er fordi permetrinen tar livet av insektene. Min passer rundt en dobbeltseng når festepunktet er rundt 2,5 m over bakken. Kunne ha greid meg med en som er halvparten så stor, men jeg kjøpte min til en ferietur i tropisk strøk. En liten myggnetting som man trekker rundt hodeenden på soveposen ville ha blitt for klaustrofobisk for meg.
 11. Prøvde meg på en Real som hadde gått to år over datoen. Ante uråd da pakken var litt løs, men den var det eneste som jeg hadde med meg til lønsj. Tok en munnfull. Det var det verste som jeg noen gang hadde smakt. Det smakte surt, råttent og syntetiskt på en og samme gang. Spyttet den ut og tømte ut resten bak en maurtue. Selv den dag i dag har jeg et anstrengt forhold til Real sin sweet and sour.
 12. Vil nesten tippe på at posen ble fylt på veien til marka, også var dem for tunge til å bæres ut igjen. Var selv på telttur i Nordmarka i påsken og det var mye griseri å finne ved enkelte av bålplassene. Jeg ønsker også å gi en stor tupp i leggen på dem som feller levende trær og prøver å fyre bål på dem uten å lykkes. Fant flere halvbrente bartrær med grønne nåler på, og våte bjørker. Disse stammene blir liggende som søppel ved bålplassene i lange tider. Dessuten er det som å stjele fra grunneieren. Virker som at noen tror at allemannsretten betyr retten til å opptre som bøller i na
 13. Hund i teltet er en nødvendighet. Ikke for hunden sin del, men det er så behagelig for meg å bruke bikkja som hodepute mens jeg kosefyrer med primus. Har ikke opplevd noe særlig merslitasje i teltbunnen på grunn av hunden. Klipper klørne passe kort noen dager før vi drar på tur og etter en dag med gåing er dem ganske avrundede. Foretrekker uansett å nyte turen istedenfor å engste meg for slitasje på utstyret. Kan heller kjøpe nytt telt litt oftere. Det eneste negative jeg merker med hund i teltet er i røytesesongen når det er hår overalt. Spesielt i grøten på morgenen.
 14. seven

  Lysende halsbånd

  Jeg hadde et liknende halsbånd på elghunden min. Problemet var at det sank så langt ned i vinterpelsen hennes at lyset ikke syntes. I vinter brukte jeg et lysende kobbel. Fungerte helt topp i forhold til synlighet. Bonusen er at selv i halvmørket ser syklistene at bikkja og jeg er koblet sammen.
 15. Fordelen til multifilamentsnører er at man får lengre kast da man kan gå ned i diameter. Noe som gir mindre friksjon mot stangringene. Ulempen med multifilamenter er at de tåler mindre slitasje enn monofilamenter. De er også mye dyrere.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.