Halling Skrevet 10. mars 2010 Skrevet 10. mars 2010 For oss som har hytter uten strøm: Når fryser Vin? Når fryser ølboksene? Kanskje satse på polets øl med høyere alkoholinnhold? ? Når jeg tenker på det så fikk jeg en flaske offisielt godkjent katolsk kirke vin ifra noen gode venner ifra Spania. Den har 16% alkohol! Kanskje fjellheimen i Norge burde importere denne til sit behov?
Halling Skrevet 10. mars 2010 Forfatter Skrevet 10. mars 2010 For oss som har hytter uten strøm: Når fryser Vin? Når fryser ølboksene? Kanskje satse på polets øl med høyere alkoholinnhold? ? Når jeg tenker på det så fikk jeg en flaske offisielt godkjent katolsk kirke vin ifra noen gode venner ifra Spania. Den har 16% alkohol! Kanskje fjellheimen i Norge burde importere denne til sitt behov?
jankj Skrevet 10. mars 2010 Skrevet 10. mars 2010 En del av sjarmen er nettopp å tine øl og vin i snøgryta på ovnen... Enda en grunn til at bokser og 3 liters pappdunk er praktisk på tur. (Joda, tine øl krever god timing eller at man kjøler ølen ned igjen til passe temperatur FØR man åpner den.) Aner ikke hvordan frysing over tid påvirker smak og konsistens. Har heller aldri hatt problemer med at bokser eller dunker har sprukket pga isens fryseutvidelse, men skal ikke nekte for at dette kan skje. Er likevel mer skeptisk til å fryse glassflasker.
Fimax Skrevet 10. mars 2010 Skrevet 10. mars 2010 Kvaliteten på vin blir sterkt forringet av store temperaturendringer, spesielt hvis den fryser. Selv den beste vin smaker ganske jævlig etter kuldebehandling. Pakk inn vinen i dunjakke ol. og flytt den rundt i hytta etter som temperaturen stiger. Opp fra gulvet, et stykke fra oven, pleier jeg å plassere vin. Din katolske vin egner seg utmerket til toddy. Kok opp litt vin, med litt sukker. Hell på mer vin og litt blank sprit. Fantastisk for å få tilbake varmen!
Cerberus Skrevet 10. mars 2010 Skrevet 10. mars 2010 Skal det være "frostsikkert" bør du jo helst opp i litt sterkere saker enn øl og vin. 16% er vel det trønderne kaller blandevann?
Lindap Skrevet 11. mars 2010 Skrevet 11. mars 2010 Jeg tar ikke sjansen på å fryse flasker vin og øl og tar det med når jeg reiser til hytta. Men whiskyen står på hytta uten å fryse, også med neste 30 minusgrader innendørs.
jankj Skrevet 11. mars 2010 Skrevet 11. mars 2010 Kvaliteten på vin blir sterkt forringet av store temperaturendringer, spesielt hvis den fryser. Selv den beste vin smaker ganske jævlig etter kuldebehandling. OK, jeg har aldri frosset og bråtint GOD vin. Jeg har derimot bedrevet grundig mishandling av sånn noenlunde brukbar mat & kosevin for deretter drikke den under forhold der korrekt temperering ble vurdert til å være tett oppunder 50 grader ... Dette har selvsagt ingenting med nytelse av god vin å gjøre, men likefullt absolutt noe å anbefale. Plusspoeng for å stappe den varme vinposen under genseren på jenta som fryser mest. Jeg ville aldri i verden satt igjen god vin et sted hvor den kan fryse og tine i månedsvis. Og det er vel nærmere hva Halling _*egentlig*_ spør om. Til nød en dunk med pappvin - glassflasker og frysing kan du ha i fred for meg. Et lite lager med ølbokser ville jeg ikke bekymret meg over.
Gjest Skrevet 13. mars 2010 Skrevet 13. mars 2010 For oss som har hytter uten strøm: Når fryser Vin? Når fryser ølboksene? Kanskje satse på polets øl med høyere alkoholinnhold? ? Når jeg tenker på det så fikk jeg en flaske offisielt godkjent katolsk kirke vin ifra noen gode venner ifra Spania. Den har 16% alkohol! Kanskje fjellheimen i Norge burde importere denne til sit behov? Forskjell i frysepunkt for 5 og 8 % øl er minimal.. Det er tross alt 95 og 92 % vann det er snakk om...
Håvard Skrevet 13. mars 2010 Skrevet 13. mars 2010 Din katolske vin egner seg utmerket til toddy. Kok opp litt vin, med litt sukker. Hell på mer vin og litt blank sprit. Fantastisk for å få tilbake varmen! For Guds skyld, kok nå ikke vinen da. Varm den gjerne, men koking > det er synd Og en isende kald øl som fortsatt er flytende når du rister på boksen; la den temperere seg en halvtimes tid før du åpner boksen. Da er den fortsatt flytende etter at den er åpnet også......
Halling Skrevet 14. april 2010 Forfatter Skrevet 14. april 2010 For Guds skyld, kok nå ikke vinen da. Varm den gjerne, men koking > det er synd Og en isende kald øl som fortsatt er flytende når du rister på boksen; la den temperere seg en halvtimes tid før du åpner boksen. Da er den fortsatt flytende etter at den er åpnet også...... Ble litt inspirert over samekokken Ante og hans snøskutersandwich og det som over foreslåes som skisandwich? ?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå