Gå til innhold

Halling

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  114
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vel siste 2 millioner år så har jo Norge stort sett 18 ganger med 100.000 års varighet vært stort sett under en gigantisk isbree? Og Isbreene i Norge var borte siste gang 8.000-5.000 år siden, hva indikerer dette?
 2. Jeg veit at det strider imot "forunuften(den politisk korrekte)" og er en fornærmelse mot store deler av den politiske klassen(direkte som indirekte), det meste av media og deler av den "opplyste/hjernevaskede/indoktrinerte middelklassen"(strider bla med AGW doktrinen), men i helgen så var jeg på hytta og hadde flott skaraføre over 1.000 meter. Fortsatt kaldt minst 1 uke til? http://www.wxmaps.org/pix/temp4.html http://www.yr.no/sted/Norge/Buskerud/Ål/Buhovda/langtidsvarsel.html
 3. Snakk med Juvass, men den er Nordvendt(skygge) og vinteren har holdt godt stand mot sommeren så langt i disse høyder så på disse tider så er det vel nysnø?
 4. jeger samler kulturen? De trives faktisk med å dra enda mere drikkevarer opp til hytta! Og nå varsler de mildvær så jeg ikke får opplevet dette eventyr? Nå som jeg har gått litt høyt ut på banen, det er vel ikke kvinnfolk her også? ?
 5. Tjaaa... Yr varsel for hytta mi tyder på 9 cm med snø mot helgen, men så varsler de mildvær. http://www.yr.no/sted/Norge/Buskerud/Ål/Buhovda/langtidsvarsel.html 2 uker varsel for Europa tyder på kjølig de neste 7 dager for så å få mildere vær de neste 7 dagene. http://www.wxmaps.org/pix/temp4.html Det er trolig opp i mot 100 faktorer som styrer jetstrømmene og regionalt vær. En av de er sirkulasjonsregime i Stillehavet(PDO og ENSO). og en annen er det generelle energinivået i verdens hav. Vi har nettopp kommet ut av en El Nino(global oppvarming) og ser ut til å gå inn i en La Nina(global nedkjøling). Solen begynner også å bli mere aktiv. Pluss en drøss med faktorer vi veit lite om, faktorer som vi veit at vi ikke veit og en drøss faktorer som vi ikke veit at vi ikke veit. Så denne vitnteren blir vanskelig å spå?
 6. Nu er det varslet ca 10 cm snø neste 7 dager på hytta. Da blir det snart slutt på kjøring og frem med ski og pulk igjen de siste 3 km. Har kjøpt mye støøre pulk til kona, og har holdt henne i form gjennom sommeren, så jeg møter vinteren godt forberedt Eller kommer vinteren kanskje senere i år enn de siste 3-4 årene?
 7. Nysnø og fortsatt gode forhold til skigåing Hardangervidda Vest over 1500 meter! ?
 8. For min del så var det 3 km og 100m stigning med avtagende bar vei og 3 km og 100m stigning med økende skiføre. Brukte pulken med denne og 2 stropper ifra biltema: http://www.biltema.no/no/Bat/Ovrig/Tralle-for-kano/ La tyngdepunktet litt på fremsiden og skistaver/ski som er forankret i pulkens strikker fungerte greit. Den beste løsning ville vel også å hatt ett hjul forann som roterte fritt og som gjorde at man kunne bruke pulkens seler?
 9. Dersom du går på natten så går det vel greit frem til Fredag. Da ser det ut til at snøsmeltngen for alvor starter på høyfjellet. ?
 10. Det eneste sikre i klimavitenskapen er at 90% av faktorene som styrer klima, og hvordan de styrer klima, er vitenskapelig enten ikke kjent eller dårlig kjent . Her er de siste globale målingene frem til Mars 2011 : http://wattsupwiththat.com/2011/04/05/global-temperature-still-headed-down-uah-negative-territory/ "The global temperature has fallen .653°C (from +0.554 in March 2010 to -0.099 in March 2011) in just one year." Når det gjelder "oppvarmingen" av "lufttemperaturen" siste 70 år så vil man samlet i stor grad finne at feks ikke urbane målestasjoner og polare områder Nord av 70 grader N og Syd av 70 grader S ikke er signifikant varmere i dag enn for 70 år siden. Problemet er at veldig veldig mange ikke urbane målestasjoner ble lagt ned på 80-tallet. Og at man i alt for stor grad i dag sitter med målestasjoner i urbane områder som påvirkes av Urbane varme øyer problematikken(UHI) som følger økonomisk og befolkningsvekst. Feks DNMI korrigerer ikke sine måleserier for UHI. Så det betyr at når Oslo har vokst ifra landlige forhold for 200 år siden og 10.000 innbyggere til en liten storby med +500.000 innbyggere idag. Så har det nok sneket seg inn i måleserien for Oslo en lokal menneskeskapt oppvarming siste 200 år. Men den skyldes ikke våre utslipp av CO2, men har helt andre årsaker. USA er flinkere til å korrigere for dette og er idag ikke signifikant varmere enn for 70 år siden. Man finner det samme for Nord-Norge, trolig fordi lite økonomisk og befolkningsvekst der har gitt mindre UHI oppvarming?` Poenget er at jeg og mange med meg i stor grad er skeptisk til dagens bruk av dataserier basert på bakkemålinger lufttemperatur. Og omfanget disse har og blir "justert" for å underbygge "UNFCCC" konvensjonen, hockeykølla, Climategate, etc etc... Jeg tror man må fristille klimavitenskapen ifra politisk overstyring ifra radikale miljøvernere og UNFCCC og la disse foreta en rent vitenskapelig gjennomgang og kvalitetskontroll av dagens dataserier. Før man kan være sikker på hva som egentlig har vært klimautviklingen siste 70 år. Dersom en slik prosess lander på ikke signifikant oppvarming globalt siste 70 år så rakner hele den poltisk bestemte UNFCCC konvensjonen og grunnlaget til en radikal samfunnsendring. Man finner mere vitenskapelig debatt på dette området her: http://pielkeclimatesci.wordpress.com/2011/04/01/comments-on-the-testimony-of-richard-muller-at-the-united-states-house-of-representatives-committee-on-energy-and-the-environment/ http://wattsupwiththat.com/2011/03/31/clarification-on-best-submitted-to-the-house/ http://wattsupwiththat.com/2011/04/02/uhi-this-is-london/
 11. I et slikt perspektiv så er dagens globale klima godt innenfor gårsdagens klimavariasjon?
 12. Vi hadde en El Niño(gobal oppvarming) frem ifra slutten av 2009 til utpå 2010. Så fikk vi La Niña som siden har ført til global nedkjøling. Globalt sett så er de 2 første mnd'er i år 2011 på samme nivå som 1979-80, og dette er lenge lenge før den globale oppvarmingen ble oppfunnet, med bla Gore og Gro! http://www.ncdc.noaa.gov/temp-and-precip/msu/#data http://www1.ncdc.noaa.gov/pub/data/cmb/temp-and-precip/upper-air/uahncdc.lt
 13. Beklager det er helt riktig som dere sier. Tunga må også kalibreres inn på Spansk modus, som blir enklere jo flere enheter man heller innpå? Men i tillegg så har man skapt uttrykket La Nada(stabil midt i mellom de 2 førstnevnte) Dere kan lese litt mere om det hele og spåing om hva som vil skje dette året og 15 år frem i tid her: http://www.weatherbell.com/jd/?p=576 Når det er sagt så kan det i tillegg også komme kraftige vulkanutbrudd langs eller nært opp mot Ekvator som også vil føre til rask kraftig global nedkjøling og ekstremvær på våre breddegrader. Den siste var Pinatuba i 1991, og den ekstreme stormen på Nord-vestlandet var vel nyttårshelgen 91/92? http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Pinatubo Og når man minner Nordvestlendingene om denne stormen, som aktivt fortrenges, så er det noen som går og gjemmer seg under sengen og andre som får en våt flekk på buksa si. Den global oppvarmingen stoppet mer eller mindre opp på 90-tallet. Det har ikke globalt blitt signifikant varmere siden. Så det har gått i fra å stoppe global oppvarming til å stoppe klimaendringer(ingen signifikant global oppvarming) til nå å stoppe klimaforstyrrelsene(global nedkjøling)! Og dersom man følger med i media så er global oppvarming, som skyldes El Niño, menneskeskapt global oppvarming. Mens global nedkjøling, som skyldes La Niña, blir benevnt som naturlig klimavariasjon. Og grunnen til denne sære uvitenskapelige vinklingen på dette er en politisk bestemte klimakonvensjon(UNFCCC) ifra 1992, som fastsetter at vi har menneskeskapt global oppvarming og at det går til helvete om 80 år(dersom vi ikke aksepterer sosialismen og dens løsninger), og ca 8 milliarder USD hvert år, i USA alene, til å forsøke å underbygge denne politiske konvensjonen vitenskapelig.(Arven etter Gore ) Dvs det meste av klimaforskningen og dens resultater(vitenskapen) er i stor grad idag styrt av politikk(UNFCCC konvensjonen). Mens opplysningstidens prinsipp er at politikk skal baseres på vitenskap! Min påstand er at UNFCCC først og fremst ble etablert for å redde global sosialisme! Dvs at UNFCCC ikke er en klimakonvensjon, men først og fremst en sosialismekonvensjon! Det er ikke mange år siden Ullvang som representant for skiidretten stod frem offentlig og hevdet at dersom vi ikke gjorde noe radikalt raskt, ikke gjennomtenkt rask snikradikalisering av samfunnet, så ville man om kort tid ikke engang kunne arrangere "barneskirenn". http://www.forskning.no/artikler/2007/september/1190824968.11 http://www.norskklimanettverk.no/blogg/2010/02/25/intervju-med-var-talsperson-i-uke-8-vegard-ulvang/ Siden så har vi vel hatt 4 tidlige og relativt solide vintre på den nordlige halvkule? Trolig takket være dels PDO i kald modus(global nedkjøling) og trolig også dels avtagende solaktivitet. Kanskje Ullvang burde stå frem idag og fortelle hvilket vitenskapelig grunnlag han baserte sine globale klimadommedagspåstander på?
 14. Så klister er fint? Deg med det! Men det er okay. Et forslag til å forstå dagens klima i Norge? Vel vi er stort sett styrt av klodens varmeutveksling ifra ekvator mot polare områder. I vinter så var det en La Ninja(global nedkjøling og mere global effektiv energi ventilering over polene )... nå har den glidd over i en La Nada(midt imellom) som moderer energiventileringen litt mere mot polare områder, litt varmere globalt og varmen kommer ikke helt frem til polare områder, Dvs litt kjøligere over Arktis og mere normalt for vår del. Så foreløpig så kan vi vel forvente en normal vår og normal forsommer? Sirkulasjonssystemet som styrer mye av dette er PDO, Pacific Decadel Occilation. Den har til for ca 5 år siden vært i varm modus siste ca 20-25 år som betyr dobbelt så mye El Nino(global oppvarming) som La nina(global nedkjøling. Nå er PDO i kald modus. Det betyr dobbelt så mye La Nina(global nedkjøling) som El Nino(global oppvarming). Så dersom dette vedvarer 15+ år til så vil det bli mange "gode" vintersesonger forann oss?
 15. Dette er bra. Etter at jeg begynnte å skøyte i Nord-marka så er det noe ordentlig svineri at folk flest bruker klister og ødelegger glien min. Har bedt kulturetaten i Oslo om å forby bruken av klister, men de bare lo! Forøvrig kjempefin liste på forfallet av snø i "heimen"
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.