Jump to content

Brennstoff til MSR


Smekk

Recommended Posts

Søker erfaringer med brennstoff til både XGK og Whisperlite. Hva funker best? Hvilken bensin er grei å bruke? Har prøvd både vanlig 95 blyfri og miljøbensin men det er mye sot og avgasser. Hva med 4 takts miljøbensin? Kom med tips, på forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Eg synes rensabensin totalt sett funger best, også for MSR brennarane. Mindre styr ved forvarming og bedre effekt enn ved bruk av parafin. Soter også betrakteleg mindre. Bruker Statoil sin "Alkylatbensin" (4-takts miljøbensin) som leveres på grøn 4 literskanne. Prisen er ganske stiv, 105kr sist eg handla. Kanskje nokon veit om rimelegare alternativ for miljøbensin? Har ikkje hatt problem med avgassar ved bruk av miljøbensin, men kan tenke meg at dette kan vera problematisk ved bruk av blyfri 95 okt. Har høyrt at ein ikkje bør brenne med blyfri 95 okt. inne i teltet nettopp pga avgassar.

Ulempa med bensin kontra parafin, er brannfaren (og literpris...). Har vore med på eit par "nesten uhell" som fort kunne endt opp med eit stort hòl i teltduken.

Brukte MSR XGK ein del tidlegare og denne fungerte også bra med parafin, men litt sot blei det utav det (spesielt viss parafinen blei brukt til forvarming).

Primus "Himalaya Multifuel", som eg hadde tidlegare, fungerte best med rensa/miljøbensing, men parafin gjekk greit det også viss det ikkje var for kaldt. Imiddlertid hadde eg mange problem med denne brennaren. (Den nye Omnifuelen skal vera mykje betra på alle moglege måtar og det ser ut til å stemme. Kjenner fleire som er godt fornøgd med denne modellen)

MSR Wispherlite har eg ikkje nytta sjølv, men var med på ein tur der fleire slike brennarar svikta ved bruk av parafin. Det verkar som om den er meget omtåleg for "dårleg" parafin. Parafinen bør difor vera av bra kvalitet. Med rensa bensin derimot så har eg fått inntrykk av at den er bra, også i kalde strøk. Men som sagt, eg har ikkje testa dette sjølv.

Brukar no MSR Dragonfly og er godt nøgd med den. Har bare brukt rensabensin på den til no.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Jeg annbefaler deg å bruke 4-takts miljøbensin på whisperlite!Det gir kun orlite soting under forvarmingen og ingen sot under vanlig bruk

Felleskjøpet selger miljøbensin til noen og sytti kroner pr kanne så dette er nok den rimeligste plassen å kjøpe det

Vanli95oktan blir det visst nok skumlekreftfremmkallende avgasser av så den må ikke benyttes inne i teltet

Har prøvd min whisperlite flere ganger med parafin uten at denn ville brenne skikkelig i kaldt vær(har selfølgelig byttet dyse)

!

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips! Har også dårlige erfaringer med parafin - har en whisperlight som ikke fungerer med parafin- spesielt i kulde. Brukte en miljøbensin fra felleskjøpet, men synes ikke den funket noe bedre enn vanlig 95 mtp soting. Skal teste den Statoilvarianten ivertfall!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Etter en uke i telt konstaterer jeg at Statoils miljøbensin (som nevnt over) fungerer upåklagelig. Whisperlighten gikk jevnlig til matlaging og tørking når 5 gubb skulle trakteres. Ikkeno problem, lite sot og avgasser - merkelig nok noe helt annet enn Felleskjøpets miljøbensin - skulle tro at det var samme ulla, men nei.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy