Jump to content

Tar du med deg regntøy på tur?


Peder K.
 Share

Har du med deg regntøy på tur?  

32 members have voted

 1. 1. Har du med deg regntøy på tur?

  • Nei, fordi jeg har vanntett (GoreTex, Dermizax etc.) jakke og/eller bukse
   25
  • Nei, annen grunn (vennligst spesifiser)
   3
  • Ja, selv om jeg har vanntett (GoreTex, Dermizax etc.) jakke og/eller bukse
   1
  • Ja, annen grunn (vennligst spesifiser)
   5


Recommended Posts

Noen sverger kanskje til vanntette, pustende plagg som GoreTex, Dermizax etc. og har ikke ekstra regntøy i sekken. Noen liker kanskje bomull/polyester blandinger fra Fjellreven etc. og har med seg ekstra regntøy. Noen tar kanskje en kalkulert "risiko" og har ikke med seg noe vanntett i det hele tatt og håper på oppholdsvær?

Link to comment
Share on other sites

Går jeg aleine går jeg ofte uten på dagsturer.

Eks. dunlerret og ullgenser tåler det meste så lenge en ikke stopper.

GoreTex og andre pustende regnsett er Ok så lenge en står stille, men blir for tett ved høy aktivitet.

Ved utsatte turer med risiko for skade er regnyøyet alltid med men sjelden i bruk !

knut

Link to comment
Share on other sites

Guest Fjellfinn

Jeg holdt på å fryse ihjel i Goretex engang; det stoppa og regne men jeg fortsatte å gå. Jeg var "tørr" men kondensen rant nedover på innsida; nå går jeg med Norrøna fjellanorakk "uansett vær" - kommer det ei skur kaster jeg Fjellduken over meg og sekken og holder meg _tørr_

Link to comment
Share on other sites

Det finnes i dag mye bra, og lett regntøy. Jeg har altid dette med på turer i fjell og skog. Regntøyet holder først og fremst regnet ute, likedan tar det av for vind, og holder på varmen under rastepauser. Regntøy legges i kategorien 1.hjelpsutstyr og kjekt å ha. Man vet aldri når man trenger det. Bedre føre var, og det veier ingen ting. (Nesten ikke tyngre enn en GPSmap 76s. og den må jo være med sammen med kart og kompass, da spesielt i fjellet hvor tåka kan komme fortere enn ønsket.

Link to comment
Share on other sites

Tar stort sett bare med gore-tex'en hvis det er uttrykt for dårlig vær. Syns ofte "vanlig" regntøy blir så klebrig og sjelden tett uansett. Dessuten er ofte passformen på især regnjakker temmelig håpløs.

Er man flittig med reimpregneringa av gore-tex'en holder den det meste, men man må selvfølgelig regne med at pusteegenskapene går fyken (men hvem har opplevd at jakka puster etter 1/2 år, uansett?).

Link to comment
Share on other sites

Det kommer mye ann på hva slags tur. Sommerturer er det greit med vindtett på kroppen og lett regntøy (GoreTex Packable) i sekken. På tøffere turer bruker jeg GoreTex XCR uten å ha med extra regntøy. Midtvinters, når det ikke er fare for regn har jeg ikke med regntøy i det hele tatt, bare vindtøy.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

har med en billig jakke fra Stormberg kjøpt på salg for 600,- og en helsportponcho, blir alltid så fryktelig klam og ekkel i gtx, poncho funker kjempefint enten man står i ro eller går, så holder man sekken tørr også. gtxbukse synes jeg dog er greit å ha, blir jo ikke så svett på beina uansett. det med å drite i gtxjakke og heller ta med poncho lærte jeg av fattern som har vært yrkesmilitær og friluftsmann i mange mange år.

Link to comment
Share on other sites

Før goretexens tid hadde jeg som regel med regntøy, i alle fall etter påske og fram mot jul. Etter å hatt blitt gjennombløte på 500 m fra Veltdalshytta i sludd og kuling en påske sist på 80-tallet, mens de to andre i følget hadde GoreTex og var tørre (vi snudde alle 4! - hadde uansett neppe funnet Torsbu i det været), skaffet vi oss Gore-Tex og har vært rimelig fornøyde siden. Bruker faktisk Norrøna fjellanojakkene vi kjøpte i 89 ennå (se avataren). Men sikler etter lettere saker nå...

Man kan bli klam i G-T, og den holder ikke alt vått vær 100% ute. Men med ulltøy under, skal det mye til at en ikke holder varmen. Ellers er jo det gammeldagse, stive regntøyet av bomull gummiert/plastbelagt utvendig av det bedre når det gjelder kondens, om en vil holde vannet 100 % ute. Men tungt og voluminøst i sekken.

Link to comment
Share on other sites

No har eg nett bestillt Jakke og bukse frå Buffalo systems. Det er 1-lags(!)bekledning der ein har ein slags fiberpels rett mot kroppen og utan på den er det ein membran som pustar veldig godt.

Har ikkje prata med nokon som har prøvd det, men det står ganske mykje om det på ein del sykkel-sider der det verkar som om det er uovertruffent!..

Du blir aldri kald, sjølv om du stoppar (fordi det tørkar så fort). Det gjer ikkje noko om det regnar, du er varm uansett!..

Høyrest for godt ut til å vere sant, men eg får vel varene om ei vekes tid frå england. Når eg får det skal eg rett ut i marka og springe som ein gal forså å setje meg ned og vente og sjå om eg blir kald..

eg har trua inntil det viser seg at det var bortkasta peng.. reviews frå utlandet peikar i positiv retning i allefall.

www.buffalosystems.co.uk

www.needlesports.com

bertil

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy