Gå til innhold

Carl S. Bj

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  402
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Carl S. Bj

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Grøa

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Carl S. Bj

  Dovre 2013

  Var på Vesttoppen sist 2015-07-05 (på ski nesten hele veien!) - tavlen var da dessverre knekt - se bildet.
 2. Drone og verneområder: Miljøverndirektoratet definerer droner som "Modellfly og lignende" jf forskriftsteksten i mange verneområder (særlig nasjonalparker) og det er følgelig forbudt der forskriften inneholder denne passusen. Dvs. de aller fleste nasjonalparker (ikke Hardangervidda bl.a.), og noen landskapsvernområder. I nyere forskrifter f.eks. Dovrefjell-Sunndalsfjella (ny forskrift 2018) er droner nevnt spesielt (og forbudt...). Formuleringen i de eldre forskriftene skyldes (selvsagt) at de ble vedtatt før droner eksisterte. Slik prøver vi å orientere om dette hos oss: http://nasjonalparkstyre.no/Dovrefjell/Soknader/Kan-eg-fly-drone-i-Dovrefjell/ M.a.o. sjekk før du flyr i et verneområde.
 3. Drone og verneområder: Miljøverndirektoratet definerer droner som "Modellfly og lignende" jf forskriftsteksten og det er følgelig forbudt der forskriften inneholder denne passusen. Dvs. de aller fleste nasjonalparker (ikke Hardangervidda), og noen landskapsvernområder. I nyere forskrifter f.eks. Dovrefjell-Sunndalsfjella (ny forskrift 2018) er droner nevnt spesielt (og forbudt...). Formuleringen i de eldre forskriftene skyldes (selvsagt) at de ble vedtatt før droner eksisterte. Slik prøver vi å orientere om dette hos oss: http://nasjonalparkstyre.no/Dovrefjell/Soknader/Kan-eg-fly-drone-i-Dovrefjell/
 4. Miljøverndirektoratet definerer droner som "Modellfly og lignende" jf forskriftsteksten og det er følgelig forbudt der forskriften inneholder denne passusen. Dvs de aller fleste nasjonalparker, og noen landskapsvernområder. I nyere forskrifter f.eks. Dovrefjell-Sunndalsfjella (ny forskrift 2018) er droner nevnt spesielt (og forbudt...). Formuleringen i de eldre forskriftene skyldes (selvsagt) at de ble vedtatt før droner eksisterte. Børgefjell har denne bestemmelsen. Slik prøver vi å orientere om dette hos oss: http://nasjonalparkstyre.no/Dovrefjell/Soknader/Kan-eg-fly-drone-i-Dovrefjell/
 5. Miljøverndirektoratet definerer droner som "Modellfly og lignende" jf forskriftsteksten og det er følgelig forbudt der forskriften inneholder denne passusen. Dvs de aller fleste nasjonalparker, og noen landskapsvernområder. I nyere forskrifter f.eks. Dovrefjell-Sunndalsfjella (ny forskrift 2018) er droner nevnt spesielt (og forbudt...). Formuleringen i de eldre forskriftene skyldes (selvsagt) at de ble vedtatt før droner eksisterte. Hardangervidda mangler passusen om modellfly og følgelig er ikke drone direkte forbudt. Men hensynskrav i forskrift og i naturmangfoldlova (overalt!) overfor dyreliv gjelder. Både rein og fugl blir skremt av drone. Rovfugl kan også gå til angrep om de føler reiret truet, kan gå dårlig for begge parter. Slik prøver vi å orientere om dette hos oss: http://nasjonalparkstyre.no/Dovrefjell/Soknader/Kan-eg-fly-drone-i-Dovrefjell/
 6. På Driva i Oppdal har de et albino rådyr (geit). Har overlevd flere år, og har normale kalver.
 7. Mange innsynsløsninger. Anbefaler GisLink.no - der finner du det meste du kan ønske av tema å legge i kartet og kan skrive ut. Inkl UTM-grid.
 8. Så vidt jeg vet retter Statkart sine baser kontinuerlig, men rettingene legges inn i WMS-basene (de som innsynsløsningene på nett bruker) en gang i året, på ettervinteren, mener jeg å huske.
 9. Kongen i statsråd vedtok 14.11.14 nye forskrifter for disse to sentrale verneområdene. Verneforskrifter har ikke særlig mye å si for utøvere av vanlig friluftsliv som drives etter det i alle fall jeg kaller "sunne prinsipper" - sporløs ferdsel, hensyn til dyreliv, planteliv, kulturliv og andre brukere, ta med søppel heim osv. Likevel kan jo dette være av interesse for noen. Les mer på hjemmesidene til Jotunheimen og Utladalen nasjonalparkstyre. "Dei nye verneforskriftene er skrive etter nye malar og meir detaljert enn dei gamle føremålsparagrafane. Strekpunkta under §1 er viktige føremål for vernet. I tillegg til naturverdiane som er lista opp og som vart famna av den gamle formuleringa, er kulturminne kome med som verneførmål i nasjonalparken og kulturlandskapet i landskapsvernområdet. I tillegg er "...høve til uforstyrra naturopplevingar gjennom naturvenleg og enkelt friluftsliv..." eit verneformål. ..." (I am back...)
 10. Litt stressopplegg. Men det er flere som har løpt trekanten i Trollheimen på en dag... Jeg har aldri aspirert til det forsøket.
 11. Noen som har vært der i vinter? Og registrert om det har gått ras der? Bua som lå der ble smadret i løpet av vinteren, og før evt tillatelse til gjenoppbygging prøver jeg å finne ut om det var vind eller ras. I siste fall må jo annen plassering vurderes, var det vind er løsningen bedre bardunering på samme plass. Her http://norgeskart.no/adaptive2/default.aspx?gui=1&lang=2&minX=183148.558125&minY=6931752.5796875&maxX=187104.776875&maxY=6936110.7671875&layers=&baselayer=100&visibleOLOverlays=avinetBasemap100002,avinetBasemap2 - bua lå ca under e'en i Grønliskaret. (Kartløsningen i forumet var elendige greier... Google maps suger i forhold til norgeskart, gislink og liknende nasjonale løsninger) Bilder før/etter vedlagt. Triste greier. Bra den ikke brukes om vinteren...Grønli før-etter.pdf
 12. Selv om vinteren var hard, var det lite snø og det har smeltet fort. Mange ruter i Trollh går heller ikke så høyt. På turen Trollheimshytta (-Mellomfjell -) - Gjevilvass vil det sikkert være snøflekker ennå, men da fast sommersnø. Ellers er det ikke annet enn rutene opp på Snota og over Trollhetta som bringer deg i nærkontakt med snøbreer av betydning. (Til Snota krysses isbre, obs sprekker - spør betj på Trollheimshytta om råd, varierer fra år til år)
 13. Iridium, i motsetning til geostasjonære kommunikasjonssatelitter som Spot bruker, skulle borge for dekning de aller fleste steder, selv om trange daler fortsatt kan gi satelittskygge deler av tida.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.