Gå til innhold
  • Bli medlem

3 dager i Stryn


Torgis

Anbefalte innlegg

Vi er noen venner som planlegger å ta en helgetur, og så tenkte vi litt på området rundt Stryn. Har vært i Hornindalen allerede, men finnes det noe bra plasser ellers rundt Stryn som passer for en helge-tur. En tur med trykk på "tur" og ikke på "topper". På denne tiden av året er det å gå i tregrensen greit også, så kan man ta med presenning for å gjøre turen litt mer sosial :)

På Dnt sine sider ser jeg også at det er en tur fra Stryn til Stranda, men er dette en hard tur? Er oppgitt på 7 timer, men det ser ut til at det går en del opp og ned langs fjell der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er nesten tusen meter stigning på denne stien, og den avslutter med 6 km. grusvei. Flofjellsveien( Flo- Vollset- Hellesylt) er flott, men det er plundrete å komme seg tilbake til utgangspunktet uten å gå samme veien tilbake, eller gå over toppene.

Base i Bødalen, og dagsturer derfra kan jo også gå an.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange lettere, men interessante turer i Stryn. Kjør opp Hjelledalen til der riksveien krysser elva i et dypt gjel (parkeringsplass). Gå seterveien inn til Skjæringsdalen gjennom Glærene. Her er stien hugget inn i fjellet.

Fra Glomnes ved Hjelle kan en gå stien opp langs den flotte fossen til den 900 år gamle gården, Segestad. Stien går videre innover Glomsdalen til seterruinene hvor stien krysser elva på bro. Flere setre ligger lenger innover dalen. Tilbaketuren kan en gå på god sti på østsiden av elva ned til Glomnes.

Fra Stryn sentrum kan en kjøre opp til Tonningsetra/Bøsetra hvorfra en lett kommer opp på topper på godt over 1000 m. Fra Gryta kan en fra en avsats nedenfor toppen se rett ned i Stryn sentrum.

Sunndalen er også en fin tur, men her bør en ha sykkel for å komme raskt noen kilometer innover dalen hvor fotturen kan begynne. Sunndalsetra er koselig og en kan gå videre til Kamperhamrane. Dette er en eldgammel ferdselsvei over til Østlandet.

post-66-13347465846_thumb.jpg

post-66-133474658473_thumb.jpg

post-66-133474658487_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.