Bjørja Skrevet 18. april 2017 Skrevet 18. april 2017 Det er hard bud for en rekke sjøfuglarter om dagen, men skarven ser ut til å være overalt... Siter
+Miamaria Skrevet 18. april 2017 Skrevet 18. april 2017 Ja, om man skal spise måke så bør man i hvert fall oppdatere seg på hvilke som er lov til å jakte på, for det er neppe de samme som i 2009. Siter
REs Skrevet 18. april 2017 Skrevet 18. april 2017 7 timer siden, Bjørja skrev: Det er hard bud for en rekke sjøfuglarter om dagen, men skarven ser ut til å være overalt... Den skarven som nå har inntatt en del vann og innsjøer her i landet er ikke den vanlige skarven som finnes langs kysten, storskarv og toppskarv, men en underart av storskarven som kalles mellomskarv. Den har vandret inn fra mellom-Europa antagelig på grunn av stigende temperatur og mildere vintre. Jeg er spent på hva dette vil ha å si for fiskebestandene i vannene der mellomskarven har etablert seg. 2 Siter
tubbs Skrevet 18. april 2017 Skrevet 18. april 2017 Er endel år siden jeg testa å spise måke. Prøvde ungmåke som ble flådd raskt etter skudd og skar ut brystbitene. Disse lå så i H-melk natta over og så stekt. Smakte akkurat så ålreit at resten av måkene vi skøyt ble gitt til den lokale retriverklubben som apporteringsvilt 🙂 Siter
+Robinson Skrevet 18. april 2017 Skrevet 18. april 2017 Til og med svartbaken er tatt av lista over jaktbare arter nå. Så nå er ikke en eneste måkeart jaktbar lenger. Siter
a_aa Skrevet 18. april 2017 Skrevet 18. april 2017 Jeg husker jeg fikk servert "mås-kjøtt" som liten gutt, og kunne ikke fatte hvorfor ikke flere spiste det - det var jo kjempegodt! Jeg og min yngre bror var imidlertid blitt offer for en velorganisert dekkoperasjon, fikk vi vite mange år senere... En ung slektning hadde funnet en gammel uregistrert Krag-Jørgensen-rifle på loftet til en eldre slektning, og da han tok den med ut (dette var på et gårdsbruk) for å se nærmere på den, dukket det opp et særdeles uheldig reinsdyr et par hundre meter unna. Det var jo for galt om kjøttet ikke skulle komme til nytte selv om skuddet lå et godt stykke utenfor regelverket - og for at vi småunger ikke skulle røpe for mye ("av barn og fulle folk" etc) ble vi altså overbevist om at vi satte til livs "måskjøtt". Men jeg har altså aldri smakt måkekjøtt. Reinsdyrkjøtt er nå godt, da 5 1 Siter
Kjell Iver Skrevet 7. januar 2022 Pålogget Skrevet 7. januar 2022 Det ryktes at vi i Fjellforum har blitt omtalt i ei podcast eller et radioprogram som Atle Antonsen hadde her om dagen. Om noen har hørt det eller kan lenke til angjeldende episode der han omtaler oppskriften på måke som er i førsteposten her, så gi et signal.. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.