Jump to content
IGNORED

Farvel Vestlandet ?


Torodd
 Share

Recommended Posts

I 1994 syklet jeg Drammen - Sogndal over Hemsedalsfjellet. Det uten noen vesentlige tunneler.

I dag er de siste 30 km av den turen lagt i tunnel og Sognefjord delen av den turen er mer eller mindre borte vekk. Revsnes er intet savn, saa farlig den veien var. Men i dag maa jeg vente i Laerdal i flere timer paa Gudvangen ferga som muligens dropper meg i Kaupanger og deretter veien over til Sogndal. Alternativet er en 7 km lang tunnel, ferge og deretter en 3 km lang og bratt tunnel igjen.

Ut Sognefjorden fra Sogndal er det en tur utenfor en lang tunnel med en vei mellom en annen tunnel som i sommer er stengt for syklister. Det er ogsaa veien utenom tunnelen. Buss gjennom tunnelen med andre ord. .......dette som en illustrasjon over problemet for oss syklister.

Andre deler av Vestlandet ligner mer paa en sveitserost der tunneler snor seg under og forbi fjorder. Norge Fra Innsiden kan mye av Vestlandet beskrives som naa. Ikke misforstaa meg: Det er bra at unger faar vokse opp med foreldre i live istedet for i en grav paa en kirkegard. Stein og sneras tar mange liv og tunnelene har utvilsomt reddet mange liv. Men for oss syklister, er de et problem......

Jeg blar gjennom mine reiseboker (lagt ut paa min hjemmeside) fra 1990 tallet og finner flesteparten av de fergene og veiene jeg brukte da nedlagt. Fra Bergen til Voss (Les: Dale) var Osteroya det beste alternativet til endel kilometere i tunneler. Den veien mellom Valestrandsfossen og Dale via ferger var meget fin. Men den er kun et minne naa.

Kristiandsund er utenfor rekkevidde for oss syklister. Her er KriFast barrieren. Jeg har fine minner fra den turen. Aandalsnes og Romsdalen er snart omgitt av lange tunneler og utilgjengelig.

Bergen - Stavanger turen stopper ved Stord og en lang tunnel under havet.

.....jeg kan fortsette i det uendelige. Jeg er glad og stolt over de turene jeg gjorde den tiden man kunne se Norge fra utsiden. En tur gjennom Hoyangertunnelen i 1994 gjorde det klart for meg at Vestlandet ikke lenger er noe for meg paa sykkel. Min sykkel er derfor staaende i Skottland der moldvarpene ikke har overtatt styre & stell. Der jeg som syklist kan bli solbrent, drukne i regn og spist opp av mygg.

......Ehh.......Noen synspunkter ?

Link to comment
Share on other sites

Det er fortsatt i noen måneder mulig å komme til Kristiansund med ferge norøstfra fra Tustna og fortsette med ny ferge vestover mot Averøy og Atlanterhavsvegen. Den nye tunnelen til Averøy blir helt sikkert ikke lov å sykle igjennom.

Link to comment
Share on other sites

Eg syns du har nokre gode poeng, men å sei farvel til sykkelturar på Vestlandet blir vel litt drastisk? Sjølv om mange sykkelruter forsvinn, så dukkar det opp mange fine bilfrie ruter utanfor tunnelane. F.eks. Rullestadjuvet langs E134 i Hordaland har blitt ein fin vei for syklistar, og utanfor tunnelane i Røldal og langs Åkrafjorden. Måbødalen ovanfor Eidfjord er bra, iallefall i sommarsesongen. Bergen-Voss kan syklast via Kvamskogen, slik løypa går for turrittet som er veldig populært. Det dukkar sikkert opp fleire ruter etterkvart, sidan sykkelbølga har tatt slik av dei siste åra. Syns du bør fokusera på moglegheitane og ikkje på begrensningane. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Man kan jo sykle over vidda og ned til Eidfjord, deretter sykle til Kinsarvik, ta ferje til Kvandal og derfra opp "skjervet" til Voss. Fra Voss kan man fint sykle over Vikafjellet og ned til Vik og Vangsnes -> ferje over til Hella og deretter forbi Leikanger og til Sogndal. Så det går an å komme seg til Sogndal vertfall.

Men før alle disse tunnela ble bygget, så slapp du jo å ta omveger, så du har et poeng.

Link to comment
Share on other sites

Gjelder ikke bare Vestlandet. Biltrafikken har vokst enormt de siste tiårene og det er svært utrivelig å ferdes på landeveien, bærmest uansett. Skal man på lengre turer fra A til B er det bare unntaksvis at man kan finne en nogenlunde trygg sykkelrute som ikke gir altfor mange omveier. Jeg ser noen få stakkarer som er på langtur når jeg selv kjører bil, men det er ikke særlig mange, mest utlendinger har jeg inntrykk av. Undersjøiske tunneller er jo en sperre i og med at det stort sett er sykkelforbud, og offentlige kommunikasjoner er i regelen dårlige greier i grisgrendte Norge. Jeg har syklet Hvalertunnellen en gang, men det var ingen hyggelig opplevelse. Iskaldt var det der nede i dypet, for en som var ute på en sommertur.

Link to comment
Share on other sites

Vi syklister må nok finne oss i at hovedvegnettet planlegges ut fra det faktum at vegens viktigste funksjon er å bringe bilen med gods eller mennesker fra A til B på den raskeste, sikreste og mest ressursvennlige måte. På Vestlandet innebærer terrengets beskaffenhet at det ofte er lurt å bygge tuneller for å oppnå dette. Vi har heldigvis allikevel ubegrensede muligheter til å planlegge interessante sykkelruter uavhengig av hovedvegnettet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ditto i Lærdal................... og det i en av Norges designerte turistveier. Gamle veien utenfor tunellene nedenfor Borgund stavkirke er full av steinras som ingen har ryddet opp. Skammelig !

Oljen er snart borte........ og det blir turistene og med slik idiotisk vandalisme av turismen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy