Jump to content

vims

Aktiv medlem
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vims

 1. Veit nokon kva for kart som er inkludert? Her står det at det er eit kart over Europa, men i kva målestokk og detaljnivå?
 2. Jeg har prøvd nr 3 i mangel på noe bedre, og det lukta fælt. Ville definitivt liggi unna, med mindre det er lavarmomatisk varian. Men det er ganske nøyaktig det samme som tennvæske/lampeolje, litt avhenig av type (jotun interiørmaling er basert på tennvæske, mens butinox interiør er basert på lampeolje). Lampeolje/lampeparafin er vel litt over tennvæske på reinhetskalaen.
 3. Store lommer er viktig. Sånn at en kan ta av og på votter/lue/skjerf uten å måtte stoppe opp.
 4. vims

  Feller

  Eg er lei av å kline lim på fellene mine og vil ha nye sånn at eg kan komme opp overalt. Eg finn at både montana og åsnes lagar (eller sett namnet sitt på?) feller i aktuell bredde: http://shopping.kelkoo.no/ctl/do/search?siteSearchQuery=skifeller+60mm&fromform=true Er det nokon her som har prøvd dei? Kva for feller er best?
 5. Det var da som svarte. Hva er alternativet, når jeg vil ha fjellski som er gode helt fra Aurland til Uvdal? Har Åsnen Nansen eller Fischer E109 ålreit gå-spenn? (Jeg ønsker noe breiere og kortere enn de gamle E99-skia jeg har idag)
 6. Har dere fått brukt disse skia? Da lurer jeg på om noen har erfaring med hvor godt smøringa sitter. Sjøl tråkka jeg, med mine knappe 70 kilo, et par ingstad 200cm-ski helt ned når jeg stod stille på de i butikken. Da blei jeg naturlig nok litt skeptisk til smørespennet... Så folkens, hvordan er de i snøen, med smøring?
 7. Det suraste er når ikkje vegvesenet gidd å vedlikehalde gamlevegen som går rundt tunellane. Som opp og ned ifrå Kvamskogen. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Bums-i-bakken-901755.html
 8. Hugs at du skal sitte mange timar på sykkelen. Det er derfor viktig at han er godt tilpassa kroppen din.
 9. Eg har meldt meg på rett-vest, og lurer litt på kva fottøy eg skal satse på. Turen går både i steinur, sti, myr asfalt osb, og det kan nok bli litt småspringing. Eg har eit par stive fjellstøvlar og vanlege joggesko, men trur det er best med noko imellom. Så eg må nok kjøpe eit eller anna ganske snart. Finns det nokre tips til byfjelltur-fottøy der ute? NB: modellar med brei lest er uaktuelle.
 10. Ja det lurer eg òg på. Eller Kvamskogen t.d.
 11. Det beste er å ta buss til Gullbotn, kor hardangerbussane køyrer forbi gasnke ofte. På www.skyss.no finn du rutehefta. Gullbotn ligg mellom Trengereid og Hisdal. Har nokon vore der idag? Korleis var føret?
 12. Terrenget du nemner er stort sett greitt å gå i så lengje de går på langs, det vil seie nord-sør. Om de vil gå aust-vest blir det fort fleire hindringar, og større krav til vegvalgsplanlegginga. Uansett eit veldig fint område!
 13. Eg gjekk andre vegen i påska, dvs til Torsetlia. Det gjekk betre enn forventa. Eg kom ned Tøddøla og opp til Ormetjønnstølen. Derifrå var det spor til vatnet sør for synningan kor det gjekk ganske rett til Torsetlia. På kartet mitt er det merka ei somarløype frå Torsetlia til Ossjøen. Det er sikkert fint å følgje den stien, og ta av etter Falketind mot Ulvelia. God tur!
 14. Zabel, du skulle krevd å få denne duken for 379 spenn, sidan dei påstår du sparar 620 kroner mot veiledande pris, ein pris du kan dokumentere er 999. Det er dessutan lite truleg at XXL på si side kan dokumentere at dei har solgt mange dukar til 400 kroner over det produsenten oppgjer som veilledande pris. Boikott kan du nok sjå langt etter, men det kan jo vere verdt å klage skriftleg til XXL, forbrukarombudet, TV2-hjelper-deg eller noko sånt. Du klarer kanskje true han til deg for 379? Samstundes skal eg inrømme at ein personleg boikott kan gjere veldig godt for sjela. Sjølv legg eg ikkje att ei krone hjå Platou sport, etter den utruleg arrogante haldninga dei møtte meg med når eg skulle klage på eit produkt derfra.
 15. Datablad for heleggpulver: http://prioreggprodukter.no/produkter/datablad.php?ID=71&katnavn=Heleggpulver&kategori=Heleggpulver&subkategoriID=56
 16. Rock høyrer heime i mørke kjellare, ikkje i fjellheimen. Der blir det fort for mykje lys og for mange overdrevent positive folk. Indiepop, visesong og country kan sikkert funke i det fri, men rock? http://folk.ntnu.no/olemarc/matte/N%E5lga/Jokke/her_kommer_vintern.txt PS. eg må innrømme at eg ikkje las heile tråden, så eg må berre orsake om eg berre skriv omatt noko andre har skrivi her før.
 17. Det du har i primusen funker òg ganske bra, iallefall for å få bort klister frå skia. Men matolje, smør, majones, feit solkrem, kuldekrem osb. er sunnare alternativ for handvaska. Sjølv har eg byrja å nytte klossen til å gni ut klisteret, så då forsvant problemet med klister på henda.
 18. Er det nokon her som veit av enklaste plassen å få tak i passande fiberpakningar til å ha over og under forvarmingsskåla til ein optimus 00?
 19. Fellene mine treng vaffal ein rens! Er det nokon som har ei flaske fellerens og kan fortelle kva deklarasjonen seier ho skal innehalde? Om det er eit løysemiddel eg har i kjellaren er det jo dumt å stresse avgårde til ein sportsbutikk å kjøpe det samme for 10-dobbel pris.
 20. Hmm, ingen dum idé. Kan jeg få råd om hvem som børe presenteres først av: 00, 96 eller loke (må finne ny ventil til sistnevnte) ?
 21. Eg byrja plutseleg fable om å gå heim til Vestfold på ski til påska. I atlaset ser det ut som eit mogeleg prosjekt. Bergen-Hardangervidda blir litt mykkje knot, så den betan får eg spare. Men å finne ein plass å starte med krysning av hardangervidda skulle vore greitt, og ende opp ved Imingfjell. Derfra ser det ut som eg kan gå mot Veggli, Blefjell, Skrim og Prestseter - Svarstad. (men videre mot Re fristar nok ikkje å ta på ski). Så er spørsmålet om nokon har spesielle tips for strekninga ifrå sånn omtrent Veggli til Skrim. Der finnst det jo dalar og sånt å krysse. Då avgjer vegvala ein del. Og er det nok åpne hytter langs ruta?
 22. Eg hadde òg litt problemer med å forvarme 96en min i starten, men etter at eg laga ein vindskjerm rundt brennen virka alt bedre. Den originale skjermen mangla ein av tre kantar og var ubrukleg. Den nye laga eg av ein 0.33L ølboks som eg skjærte av bånn og topp. Den passar fint rundt brennaren og får plass i boksen når eg klemmer han flat.
 23. Men problemet, det er at denne sekken ikkje er i sal lenger. Kva er den beste erstatninga for ein stakkar som blei frastjåle besshøen i sommar? Eg likte at den funka OK til alt, og at det ikkje var nokre glidlåsar som ryk når eg stappar for mykje i sekken.
 24. Legg ei stripe pulverkaffe på kartmappa, rull sammen en flik av kartet, som en pruker til å snorte det brune pulveret. Ferdig på max 10 sek, før en kan haste videre mot neste 2000-meter.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy