Gå til innhold

vims

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. vims

  GPS Garmin Oregon 500 eller 550T

  Veit nokon kva for kart som er inkludert? Her står det at det er eit kart over Europa, men i kva målestokk og detaljnivå?
 2. vims

  Problemer med parafin

  Jeg har prøvd nr 3 i mangel på noe bedre, og det lukta fælt. Ville definitivt liggi unna, med mindre det er lavarmomatisk varian. Men det er ganske nøyaktig det samme som tennvæske/lampeolje, litt avhenig av type (jotun interiørmaling er basert på tennvæske, mens butinox interiør er basert på lampeolje). Lampeolje/lampeparafin er vel litt over tennvæske på reinhetskalaen.
 3. vims

  Den ultimate vinterturjakken

  Store lommer er viktig. Sånn at en kan ta av og på votter/lue/skjerf uten å måtte stoppe opp.
 4. vims

  Feller

  Eg er lei av å kline lim på fellene mine og vil ha nye sånn at eg kan komme opp overalt. Eg finn at både montana og åsnes lagar (eller sett namnet sitt på?) feller i aktuell bredde: http://shopping.kelkoo.no/ctl/do/search?siteSearchQuery=skifeller+60mm&fromform=true Er det nokon her som har prøvd dei? Kva for feller er best?
 5. Det var da som svarte. Hva er alternativet, når jeg vil ha fjellski som er gode helt fra Aurland til Uvdal? Har Åsnen Nansen eller Fischer E109 ålreit gå-spenn? (Jeg ønsker noe breiere og kortere enn de gamle E99-skia jeg har idag)
 6. Har dere fått brukt disse skia? Da lurer jeg på om noen har erfaring med hvor godt smøringa sitter. Sjøl tråkka jeg, med mine knappe 70 kilo, et par ingstad 200cm-ski helt ned når jeg stod stille på de i butikken. Da blei jeg naturlig nok litt skeptisk til smørespennet... Så folkens, hvordan er de i snøen, med smøring?
 7. vims

  Farvel Vestlandet ?

  Det suraste er når ikkje vegvesenet gidd å vedlikehalde gamlevegen som går rundt tunellane. Som opp og ned ifrå Kvamskogen. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Bums-i-bakken-901755.html
 8. vims

  Forslag til sykkel for NPL

  Hugs at du skal sitte mange timar på sykkelen. Det er derfor viktig at han er godt tilpassa kroppen din.
 9. vims

  fottøy - rett vest

  Eg har meldt meg på rett-vest, og lurer litt på kva fottøy eg skal satse på. Turen går både i steinur, sti, myr asfalt osb, og det kan nok bli litt småspringing. Eg har eit par stive fjellstøvlar og vanlege joggesko, men trur det er best med noko imellom. Så eg må nok kjøpe eit eller anna ganske snart. Finns det nokre tips til byfjelltur-fottøy der ute? NB: modellar med brei lest er uaktuelle.
 10. vims

  Gullfjellet

  Ja det lurer eg òg på. Eller Kvamskogen t.d.
 11. Det beste er å ta buss til Gullbotn, kor hardangerbussane køyrer forbi gasnke ofte. På www.skyss.no finn du rutehefta. Gullbotn ligg mellom Trengereid og Hisdal. Har nokon vore der idag? Korleis var føret?
 12. vims

  gauldal til selbu

  Terrenget du nemner er stort sett greitt å gå i så lengje de går på langs, det vil seie nord-sør. Om de vil gå aust-vest blir det fort fleire hindringar, og større krav til vegvalgsplanlegginga. Uansett eit veldig fint område!
 13. vims

  Hardangervidda fra Torsetlia

  Eg gjekk andre vegen i påska, dvs til Torsetlia. Det gjekk betre enn forventa. Eg kom ned Tøddøla og opp til Ormetjønnstølen. Derifrå var det spor til vatnet sør for synningan kor det gjekk ganske rett til Torsetlia. På kartet mitt er det merka ei somarløype frå Torsetlia til Ossjøen. Det er sikkert fint å følgje den stien, og ta av etter Falketind mot Ulvelia. God tur!
 14. vims

  Hva slags musikk i fjellet??

  Motorsag til elnettet??
 15. vims

  Villeding fra XXL?

  Zabel, du skulle krevd å få denne duken for 379 spenn, sidan dei påstår du sparar 620 kroner mot veiledande pris, ein pris du kan dokumentere er 999. Det er dessutan lite truleg at XXL på si side kan dokumentere at dei har solgt mange dukar til 400 kroner over det produsenten oppgjer som veilledande pris. Boikott kan du nok sjå langt etter, men det kan jo vere verdt å klage skriftleg til XXL, forbrukarombudet, TV2-hjelper-deg eller noko sånt. Du klarer kanskje true han til deg for 379? Samstundes skal eg inrømme at ein personleg boikott kan gjere veldig godt for sjela. Sjølv legg eg ikkje att ei krone hjå Platou sport, etter den utruleg arrogante haldninga dei møtte meg med når eg skulle klage på eit produkt derfra.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.