Jump to content

Trangia Stormkjøkken + Primus Omnifuel


Fishe

Recommended Posts

Hei

Er det noen som vet om det går ann å bygge en Primus Omnifuel inn i vindskjermen til et Trangia stormkjøkken. I så fall hva er det som skal til for å gjøre det og hvis noen har noen erfaringer med dette kunne det vært interessant og få høre.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Selv bruker jeg (som kjent her på forumet) Trangia gassbrenner om sommeren, og Nova med hjemmelaget vindskjerm om vinteren. Vindskjermen blir lettere enn trangia vindskjermen, og jeg slipper ombygging.

Tegningene finner du her:

http://docs.google.com/View?docid=dgvx46ww_109nz96s7fp

Kanskje et bedre tips enn å svare på det egentlige spørsmålet?

dsk

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jeg ville tro at den beste (mest vekt- og plasseffektive) måten å tilpasse Omnifuelen til Trangia må være å ta av hele "understellet" på Omnifuelen, for så å kjøpe/tilpasse adapteret beregnet for å tilsvarende tilpasning av Nova til Trangia.

Da fjerner man faktisk en god del vekt, omnifuelen vil passe ypperlig i Trangia. Og Omnifuelen får plass inni Trangia-settet (oppi en av kasserollene) under transport, noe som selvsagt gir både beskyttelse og volumbesparelse. Det er bare når man har tatt av understellet / beina på Omnifuelen at den får plass inni Trangia-settet for transport. I tillegg til å spare vekt på selve brenneren sparer man også vekt på den embalasjen man ellers ville transportert brenneren i.

Til nå har jeg gjort det samme med en Whisperlight, og før sommeren vil jeg tilpasse Omnifuelen min på samme måte.

I kombinasjon med Trangia Ultra Light syns jeg dette blir en ypperlig kombinasjon. Inni Trangia-settet sammen med brenneren har jeg alltid kasserollehåndtaket, en lett spiseskje og en fyrstikkeske (i en liten plastikkpose). I tillegg til å gi vekt- og volumbesparelse og effektiv beskyttelse av brenneren gir dette færre hångrep og mindre "dilll-dall" før oppfyring :)

:DYhyre viktig å være EFFEKTIV på tur! :D

Ja, ja :? Det er så befriende at vi har mange fantastisk viktige problemstillinger å leve oss inn i ved starten av det nye året! :)

Eneste mulige ulempen jeg ser ved dette måtte være at stekepanna kanskje av og til kan komme litt høyt opp fra brenneren ved steking av fisk? (Må bruke Trangia-løsningen med å sette stekepannen høyt)

Godt nytt tur-år!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy