Jump to content

Ny Coleman, et par spørsmål


PrimusMotor

Recommended Posts

Ny har jeg fått meg en ny Coleman 533 fra statene. Har prøvefyrt flere ganger, og begynner å venne meg til at det blir litt bål i starten.

En ting jeg lurer litt på er pumpa. Det er ett hull i midten på knotten i enden av håndtaket. Denne må tettes med fingeren når man pumper for å få trykk. Er det greit å plugge dette hullet? Ser mest ut som en slags idiotsikring, men det blir kansje vanskelig å få stanga helt inn hvis det er tett p.g.a. mottrykket.

Er det noe annet som er lurt å vite om disse? Ser ut til at det bare er å smøre pumpa litt i blandt. Det er sikkert også greit å slippe ut trykket av tanken etter bruk, men ikke når den er varm?

Hvor lenge bør den kjøle seg ned før tanken etterfylles? Den brenner litt etter at ventilen stenges, så den bør nok stå et par minutter så det ikke er noen brannfare. Ikke noe problem så lenge den ikke trenger forvarming.

Dette var en kompakt og fin primus som brant stille og rent. Det eneste negative jeg har å si så langt er at kjeleholderen var litt vel billig, og ligger å skramler oppå kun holdt på plass av generatoren. Resten av blikket rundt brenneren ser også litt billig ut, og festebøylen til generatoren er litt skakk. Så kunne den godt vært lettere, men da er vel 422 e.l. et bedre alternativ. Uansett skal den nok bare være med på motorisert telttur, så det viktigste er at den er grei å bruke og stødig å koke på.

533 er vel i utgangspunktet en billig modell og da kan man nok ikke forvente optimus-kvalitet. Dette er greit nok, særlig siden jeg byttet den til meg nesten gratis:)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hullet i pumpestanga er for å slippe luft inn når stanga trekkes ut, du bør nok ikke tette det.

Samtidig er pumpestanga til å vri på for å åpne/stenge en ventil slik at det ikke skal lekke bensin tilbake under drift hvis tilbakeslagsventilen lekker.

Godt å høre at Optimus fortsatt står som kvalitetseksempel. Jeg er kjempefornøyd med mine, selv om mange har hatt problemer med Nova.

dsk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy