Gå til innhold
 • Bli medlem

PrimusMotor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om PrimusMotor

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. 1 stk. Coleman 533 2 stk Radius 21, type liten i metallboks 1 stk. 111H (hjemmebygget) 1 stk 111 m/bråkebrenner, ikke komplett 1 stk Svea, kjøkkenmodell av ukjent typenummer 1 stk Optimus 5, ikke komplett 1 stk Fyrmeister, ikke komplett I tillegg har jeg ett Trangia stormkjøkken med gassbrenner, ett par andre gassbrennere og en parafinloddelampe fra Høvik Verk. Har innsett att stormkjøkkenet er best egnet til matlaging om sommeren. Har akkuratt brukt det på tur etter å ha kjøpt det og er svært fornøyd. Til teltfyring og kaffekoking er de andre godt egnet og brukes litt
 2. Nei, hullet suger ikke inn luft når pumpen trekkes ut. Det går fint å holde fingeren over hullet hele tiden. Det er en ventil på stempelet som slipper inn luft når pumpa trekkes ut.
 3. Ny har jeg fått meg en ny Coleman 533 fra statene. Har prøvefyrt flere ganger, og begynner å venne meg til at det blir litt bål i starten. En ting jeg lurer litt på er pumpa. Det er ett hull i midten på knotten i enden av håndtaket. Denne må tettes med fingeren når man pumper for å få trykk. Er det greit å plugge dette hullet? Ser mest ut som en slags idiotsikring, men det blir kansje vanskelig å få stanga helt inn hvis det er tett p.g.a. mottrykket. Er det noe annet som er lurt å vite om disse? Ser ut til at det bare er å smøre pumpa litt i blandt. Det er sikkert også greit å slippe ut tr
 4. Se hva jeg fant på ett loppemarked i Danmark! Jeg har aldre sett lignende primus før, og synes denne hadde et stilig design. Helt klart ment for storkjøkken, ikke noen turprimus. Er det noen som kan si meg hvilken modell det er? Det står bare Svea på tanken, og et nummer på brenneren(som er delenummeret til selve brenneren). Skulle den egentlig hatt spritskål under brenneren, eller er det meningen å ha sprit på den store skåla i bunnen? Det blir stort bål når jeg prøver det og det virker ikke riktig. Den trenger et par nye pakninger, men jeg skal jeg bestille nå. Skal gi oppdatering når
 5. Jeg har to stykker! En 111 og en 111H (min selvbygde variant med ymse deler som er beskrevet på forumet tidligere). Den sistnevnte har en 111C brenner, tror jeg.
 6. Du trenger en spesialnøkkel får å bytte kuleventilen bak pumpa, Art nr 2561. Denne får du f.eks her: [Hidden Content] Så trenger du en ny ventil. SIkkert den samme som de andre primusene.
 7. Da er det fordel å ha en lokal MC klubb der vi kan stå å prøvefyre inne uten innblanding fra våre bedre halvdeler:) Primus 96'en var forresten en artig sak. Den var forkrommet eller forniklet og kom i en flat, grønn eske på størrelse med en stor matboks. Det sto "Primus 96 Sport" på fronten.
 8. Da den var fikk vi prøvefyrt 96'en. Den brant helt fint etter at den var blitt skikkelig forvarmet. Problemet var nok bare litt lite sprit eller litt mye vind på den forrige prøvefyringen.
 9. Likte du den, Rune? Tenkte meg det:) Her er arbeidstegning og deleliste! Kun deler fra Clas Ohlson. Det er ikke umulig at jeg kan lage noen ekstra plater og med kjeleholdere etter vært hvis det ser uoverkommelig ut å lage dette selv. Ellers er det svært enkelt hvis man har tilgang på platesaks, gjengeverktøy og skrustikke. Bare send meg en PM.
 10. Prøvefyrt! Fylte på tennveske og godt med rødsprit. Spriten brant lenge, sikkert p.g.a. veken. Tente på toppen og det brant med litt gul flamme. Pumpet en del og lot det stå. Når brenneren fikk opp varmen var det masse fine, blå flammer:) Litt gulere når den fyrer på lav effekt. Så den store testen: Fylte 1.0l vann(15 grader) i en gammel kaffekjele av aluminium. Satte på og startet klokka. Etter 3minutter og 15 sekunder kokte vannet! Det skal jeg si meg fornøyd med. Mye raskere enn den gamle Radius'en. Neppe mange brennere som koker særlig raskere? Jeg skal helt sikkert la varmesjol
 11. Fin løsning for koking utendørs med mye vind, men et stort minus at du ikke får plass til brennerdelen i kjelen lenger. Regnet med at jeg ikke var den første som gjorde noe slikt. Jeg skal nok ikke bruke denne på høyfjellet, så vind er neppe noe problem. Det var heller et poeng å lage noe som ser bra ut i tillegg til å virke.
 12. Jeg har lenge tenkt på å lage en mindre og letter primus basert på en Optimus 111. Nå er prosjektet endelig realisert! Dette inngår i versjon 1: - Brenner nr. 223, erstattning til 206(bråkebrenner) og 221(stillebrenner) - Ståltank (gjengene på brenneren går ikke på messingtanken. Den finnes også med gjenger som passer på gamle tanker) - Varmesjold fra gammel Optimus 111 - Løse stenger for kjele - Løst reguleringsratt - Festeplate i 1.5mm aluminium Totalvekt: ca. 850g Grunnen til at jeg valgte den nye brenneren var at jeg hadde lyst til å prøve den. Vil også ha en primus
 13. Nå har jeg dobbeltskjekket. Den er naglet. Ingen skrue. Helt sikkert! Skal banke litt forsiktig med en liten kulehammer, så blir det bra tenker jeg. Skal også lage veke med litt ovnsdørpakning.
 14. Jeg tror ikke dette stemmer for min brenner. Kan ikke skjønne at skåla skal kunne ha "hunngjenger". Den ser bare ut til å ha en liten "tapp" eller nagle i midten. Jeg hadde skjønt det hvis det sto fast en bolt "eller hanngjenger" på skåla som var skrudd opp i brenneren. Skal forsøke demontering veldig forsiktig og se hva som skjer. Synd å ødelegge noe.
 15. Jeg kunne ikke se noe skruespor, så jeg anntok at den var naglet. Kansje den bare har blitt misshandlet. Skal prøve å skru den løs med en tang. Dette er en gammel 111 med bråkebrenner, som på mystisk vis har funnet veien ned i kjelleren min.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.