Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 090
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

rayun vant dagen sist 31. mai

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter ei skikkelig regnskur har jeg tørket passelig opp når jeg forlater Skarnes og er klar for mer grus. Her kommer del 2:
 2. Ny tur med sykkel og lett pakning. Ikke med tekst og dårlige bilder som jeg pleier, nei denne gang i form av video av ditto kvalitet. Av praktiske grunner blir det 4 korte snutter i stedet for 1 lang video. Om noen har spørsmål om turen, sykkel, bagger eller utstyr, svarer jeg mer enn gjerne. Her er første del:
 3. Kjøpte et par Norheim langermet fra G-sport/max/intersport i veldig tynn 100% Merinoull med meshpaneler under armene og litt ned langs sidene. Står ikke hva modellen heter, bare Norheim. kr. 100,-
 4. rayun

  Sokker i fjellsko

  Tynne Ulvang strømper og en tykk raggsokk i fjellstøvlene.
 5. Raskt å sette opp, lav vekt = Big Agnes Copper Spur (1,2 kg.) https://www.addnature.com/big-agnes-copper-spur-hv-ul1-tent-mtnglo-M842596.html?vgid=G1184890&eqrecqid=f2176a71-cd75-11ea-ba00-a8a1591300f3 Amerikansk oppsett, dvs at inner settes opp først og ytter legges over og klipses fast. Mye mesh i inner og høyt skåret duk i ytter gjør denne typen telt litt luftigere enn telt med hel inner og ytterduk til bakken. MSR har tilsvarende telt.
 6. Pass på at du får med deg rett boks, skru eller punkteringsboks. Har erfaring selv🥵
 7. Mye vekt over bakhjulet stresser eikene og kan resultere i brudd om du er uheldig. Hjulet på din sykkel har 32 eiker, noe som bør gå bra om vekta ikke blir for høy. Her ser du min gamle terrengsykkel med styreveske + 2 vesker bak + telt, sovepose og pressenning på brettet. Sykkelen veier 16,5 kilo + bagasje 21,5 kg + meg på ca 80 kg. 26" x 2" hjul med 36 eiker. Samme oppsett, men annen sykkel. Denne sykkelen veier 13,4 og bagasje veier 21,6 + meg på ca 80kg. Hjul 700 x 32c med 36 eiker. Veskene du ser her er fra BikePack og koster ca 300,- pr stk. De er ikke tette, men har innsydd regntrekk skjult bak glidelås i bunnen. Gjelder også styreveska. Ved regn trenger fuktighet likevel inn fra baksiden som vender inn mot dekket. Med disse bagene tredde jeg en søppelsekk ned i veska og pakket bagasjen forsiktig nedi. Gikk greit helt til det ble hull i søppelsekken. Veska er imidlertid ikke større enn at en litt stor bære/plastpose gjør samme nytten. Jeg liker disse veskene bedre enn Ortliebveskene som jeg også har, og har derfor impregnert de med hjemmelaget guffe og nå er de tette. Og ja, sykkelen blir litt baktung med alt over bakhjulet, men det merkes mest i bratte grusbakker hvor du går og dytter sykkelen. Forhjulet sklir da litt fra deg i grusen om du ikke dytter bevist framover. På asfalt merkes det ikke. Liten gassbrenner er greit.( Bildet ditt viste et Stormkjøkken som er ganske stort og tungt) Sykkelveskene fra Biltema er bra. Ikke samme kvalitet som Ortlieb, men adskillig billigere og helt vanntette. Husk at det er høyre og venstre vesker. Koster 339,- pr stk. Styreveska derfra er ikke vanntett, men har regntrekk. Husk at du får festebrakett til veska som passer diameteren på styret ditt.
 8. Har ikke prøvd Brooks Proofide på fjellstøvlene, men ser ikke bort fra at det fungerer like bra som noe annet. Jeg har bl.a. disse 2 hvorav jeg bruker Brooks på sykkelseter og Mink oil på fjellstøvler. Mink oil har jeg vært fornøyd bruker av i mange år, kanskje bare derfor jeg fortsetter å bruke det. Jeg er relativt ny bruker av Brooks sykkelseter og har derfor holdt meg til hva brooks selv anbefaler og leverer. Nå har jeg 3 seter fra Brooks med tilhørende Proofidebokser og de varer vel ut min tid. Baksiden av boksene forteller litt om innholdet.
 9. Støtter deg helt i å droppe vogna. En ting er at den veier noen kilo, men det er i tillegg 2 hjul til som genererer rullemotstand. Turen blir garantert lettere uten vogna. Du bør greie deg med bagasjebrett bak med veske på hver side og telt/sovepose oppå brettet. Syns du det stikker ut for mye bak kan du legge dette på tvers av brettet. Da ligger det an mot ikke bare brettet, men også veskene på hver side og blir veldig stabilt. Har syklet mange turer i mange år med et slikt oppsett og plusser du på med en styrebag for kamera/lommebok/verdisaker er du godt skodd for langtur. Nå har jeg i senere tid også anskaffet bagger og lowrider for gaffel foran (for tursykkelen) uten at det har resultert i annet enn mer vekt. Visst du ikke allerede har stormkjøkkenet så fins lettere og mindre plasskrevende alternativer som du kan vurdere. Men, selvfølgelig litt avhengig av hva du tenker å tilberede og hva som er praktisk i forhold til kjøkkenet du satser på. Jeg har en Youtube-kanal (saktetur) og der kan du se eksempel på både gammelt og nytt oppsett på mine sykkelturer.
 10. Skal vi holde oss til tema folkens 😉, og la andre forum ta seg av person karakteristikker.
 11. Gratulerer med ny sykkel og håper du får mange fine turer med den. Hadde vært hyggelig om du kunne skrive noen ord her på forumet om du får tatt Helgelandsturen. Lykke til med sykkelen og god tur👍
 12. Ja nå spiser ikke jeg rakfisk, hverken til jul, eller resten av året, men jeg registrerer at kort koster betraktelig mer på privat grunn, enn på statsgrunn. Er litt i samme tanker som trådstarter her. I "mine" områder av vidda er det privat grunn. Ok, jeg betaler kortet, men med en bismak. Jeg har sendt en forespørsel til fiskarlaget om hva intektene fra kortsalget brukes til: Og de svarer ingen ting, sitat slutt. Inntektene fordeles på rettighetshaverne og ikke noe brukes på kultivering, eller opprydning. Jeg har kommet over tomme 20 liters kanner stukket innunder steiner etc. Dette er ikke søppel fra turgåere men heller fra snøskuter etc, kanskje grunneiere?. Jeg er helt enig, vi fjellfanter skal selvfølgelig ta med oss søpla tilbake, noe ikke alle gjør dessverre og her må vi bli bedre. 130 kroner døgnet betaler jeg "gladelig" men jeg unner dem egentlig ikke denne inntekten. De gjør, unskyld utrykket, ikke en dritt, for disse pengene. Allikevel planlegger jeg ny tur i sommer.😔
 13. Ønsker ikke bli uvenner med noen, men nei, i hvert fall ikke i Høland. Legger ved 3 skjermdumber hvorav det første er fra RWGPS og det andre fra UT.no og det tredje fra RWGPS. RWGPS: Ved markeringen går det en kjerrevei videre østover og som fortsetter som sti. Kjerrevei vises ikke. Fra UT.no:Samme sted og kjerrevei vises, (men heller ikke her vises sti) Om en zoomer litt mer inn får en mer kjerrevei, men fortsatt ikke sti mot Damtjenn. Nå har jeg ikke tilgang til visning av kart fra Lommekjent lenger, ei heller kart fra ruter jeg har laget der, men jeg er helt sikker på at sti vises som en fortsettelse av kjerreveien mot Damtjenn. Om en ser nøye på kartet nedenfor (RWGPS) ser en at både damtjenn og Kroktjenn mangler. Damtjenn ved markør og Kroktjenn der kjerreveien på nordsida ender, 296 moh. Og dette var synlig på Lommekjent, helt sikker. Nå har jeg bedt om overføring av rutene mine fra Lommekjent til RWGPS så i løpet av 7 dager skal de være synlige på profilen min hos RWGPS. Jeg venter i spenning!
 14. RWGPS fungerer til sykling og det kan tegnes streker i terreng mellom veier, men den viser ikke mye stier, i hvert fall ikke på mine kanter. Lommekjent er/var i en helt annen liga synes jeg og jeg har tegnet mange turer der, både fot og sykkelturer. I år har jeg tegnet sykkelruter på Windy Maps og er godt fornøyd med at den også viser kjerreveier og noen litt større stier, men Lommekjent er det ikke. Nei, jeg ønsker meg Lommekjent tilbake.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.