Jump to content

opas

+Sponsor
 • Posts

  404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by opas

 1. Jeg er i samme dilemma som deg. Og klarer ikke å velge. Kan du si hvilken Trollveggen jakke du prøvde. Var det Light Pro eller den dyreste Pro?
 2. opas

  Ny skalljakke.

  Hei. Min Norrøna Trollveggen jakke har holdt meg tørr i nesten 15 år, og er moden for utskiftning. Jeg klarer ikke velge mellom følgende jakker. Arc´teryx Alpha AR Arc´teryx Alpha FL (en ny type lettere jakke, nyhet hos fjellsport.no) Norrøna Trollveggen Gore-tex Light Pro Norrøna Falketind Gore-tex Light Jeg bruker ikke jakken til klatring, men til fjellvandring både med lett og tung sekk. Bruker dog normalt kun vindtett/pustende bomull/G-1000 ved vandring i tørt vær. Men denne nye jakken bør tåle å gå med tung sekk, ellers også brukenes for en tur i byen Jeg har jo vært fornøyd med den gamle Trollveggen jakken, men nå er det kommet så mange nye Gore-tex stoffer at jeg blir rådvill. Arc´teryx jakkene frister på grunn av livstidsgaranti og relativt gode priser. Jeg synes kanskje SV modellene er hakket for dyr med tanke på mitt bruk? Derfor har jeg sett på AR og FL modellene. Samme med den litt tyngre Trollveggen Pro, derfor sett på Light Pro og Falketind. Er det noen som kan hjelpe meg litt med valget? På forhånd takk. Mvh Helge
 3. Godt poeng, og jeg synes det er et god eksempel på hvordan vi mennesker håndterer kognitiv dissonans 👍
 4. Jeg har ikke kjøpt nytt Hilleberg Niak på grunn av utsikten fra det teltet, men kjøpte Fjellreven Abisko Lite 2 istedet på grunn av enda bedre utsikt Jeg har ikke kjøpt ny skalljakke da min gamle Norrøna Trollveggen har løse limsømmer. Kjøpte heller en regnponcho som er både lettere og tar mindre plass. Forrøvrig er jeg kjempefornøyd med PostNord som leverer fort og har en god sporing. Posten derimot er jeg ikke glad i......
 5. Sant, det 😊 Klart bildet var ikke skrevet ut rett fra telefonen. En annen ting er at etter jeg fikk 27 tommer 5K Retina skjerm, da dukket plutselig «defekter» opp i bildene mine som jeg ikke merket tidligere. Dette til tross for at skjermen er langt i fra oppløsningen fra 42 MP filene fra kameraet mitt.
 6. Det er sant, jeg har skrev ut et bilde i A3 størrelse fra min datters IPhone 7. Det ble overraskende bra. For min del er det dessverre totalt uinspirerende å fotografere med telefonen, ta bilder går greit 😊
 7. For min del kan jeg ikke sette fingeren på hva det er med en del av Norrøna og Bergans produktene nå for tiden. Flotte farger og fine klær, men det er noe som ikke fenger meg like mye lenger dessverre. Fjellreven med andre ord, har noe som fanger min oppmerksomhet. Kanskje noe med det klassiske og fordi jeg begynner å dra på årene? Jeg vet ikke. Noe annet er også at Fjellreven virker å promotere miljø bedre enn de «Norske». Ikke sikkert at de er mer miljøbevisste, men man finner i alle fall en del om det på nettsidene og på utstyret deres. Noe som for min del er viktig.
 8. Takk for fine bilder og tips Terka 👍 Ja, det er mange forskjellige svar jeg ønsker. Så jeg takker for alle😊
 9. Jeg er på jakt etter Norges vakreste overnattingsplasser for telt. Ønsker å fotografere telt. Vet ikke om dette er rette forumtråd, men siden det også handler om foto tar jeg sjansen. Hva er din fineste teltplass, utsikt, beliggenhet, ro.......What ever, og gjerne med bilder, beskrivelse av sted. På forhånd takk for hjelpen.
 10. Ja, helt enig med akkurat hva du sier. Men det koster dessverre mye penger Jeg betalte 33000,- for A7RIII, men det er utrolig hvor mye rom man har for etterbehandling av bildene. Hvis man ikke er villig til å sette seg inn i menysystemet, kan det være utfordrende. Men jeg synes systemet er bra, man kan nærmest sette alle knapper og hjul til akkurat hva man øsnker dem til. Og med en liten hurtigmeny i søkeren har man det man trenger. Jeg anbefaler å teste ut dette systemet.
 11. Det er alltid fristende å bære med seg så lite som mulig, selvfølgelig også når det gjelder foto. Men jeg har hatt foto som hobby svært lenge og må ha med så godt utstyr som mulig, men samtidig så lite som mulig. Når jeg vet at jeg skal fotografere fugl/dyr og trenger lange teler, da bruker jeg Olympus EM-1 MkII med 40-150/2.8 og 300/4 med en konverter i tillegg. Når jeg er på telttur og landskap og turbilder er viktig, bruker jeg Sony A7RIII med 24-105/4 og en 16-35/4 i sekken. Ja, jeg har to relativt dyre system, som også er relativt små i forhold til den gode ytelsen. Det kan friste med et godt kompaktkamera, men jeg er usikker på om jeg hele tiden hadde tenkt på begrensningene.
 12. Kjempeflott, tusen takk for linker. Litt flau over å ikke finne dette ut selv 😅 Men flott, det ser til og med ut til at bussene korresponderer akkurat.
 13. Hei. Etter å ha sett Monsen minutt for minutt og turen i Jotunheimen vurderer jeg et par dager der. Tenker å ta turen fra Sognefjellshytta-Skogadalsbøen-Fleskedalen-Øvre Årdal med telt alene. Jeg bor i Bergen og tenker å ta bilen og parkere den ved rutens slutt, altså i Øvre Årdal. Men jeg må da komme meg til Sognefjellshytta med kollektiv transport og er ikke flink nok til å finne frem i rutemulighet for transport. Er det noen som kjenner ruten og området som kan gi noen tips? På forhånd takk.
 14. opas

  Robens telt?

  Ja, jeg synes designet og vekten ser meget likt ut som Hilleberg Staika, men til 1/3 av prisen Dessuten har det i følge spekket en meget høy bruddstyrke i dukene, 75D i ytterduken!!! Er også i følge produsenten testet i vindmaskin til godkjent for 120 Km/t. Alt dette virker for godt til å være sant, så det skal bli artig å få testet dette teltet. Kan være bang for the bucks
 15. @bringisen Relativt fersk på Instagram og legger ut i ny og ne
 16. opas

  Robens telt?

  Takk for svar Tessatroll Det var dette teltet jeg kjøpte, og det minner mye om et Fjellreven Dome 2 som jeg en gang hadde. Tungt telt, men ser solid ut og greit til slike turer der man er flere. [Hidden Content]
 17. opas

  Robens telt?

  Jeg hoppet på et tilbud med en rabattkode på 25%. Leser at teltet tåler mye vind i test, har gode vannsøyler og har tykk duk. Litt tungt men ser ut til å ha gode løsninger og plass. Skal komme med en rapport etter sommeren for dem som ønsker et rimelig telt med tilsynelatende gode kvaliteter.
 18. opas

  Robens telt?

  Heisann. Jeg bruker et Hilleberg Enan på mine egotripp. Når mine døtre var små har de vært med på en del telt turer, da i tunnel telt fra Helsport. Nå er de blitt 20 og 23 år gamle, men har ytret ønske om å være med på telt turer til sommeren. Jeg tenker da å skaffe et rimelig telt, helst med to innganger. I alle fall et relativt stort for telt. Kanskje 2-manns telt , eventuelt 3-manns. Tenker da at jeg blir liggende å snorke i mitt Enan noen meter i fra, og jentene i et telt for dem. Nå blir dette telting vår,sommer eller høst, og kanskje så høyt som på Hardangervidda. Jeg har selvfølgelig lyst på Hilleberg, Fjellreven eller Helsport, men økonomien tillater ikke det enda da jeg nylig er blitt enslig. Dessuten er det ikke sikkert at det blir ekstremt mange turer. Jeg har derfor sett litt på disse Robens teltene som Fjellsport selger. Teltene ser unektelig veldig bra ut, og prisen er skummelt lav. Da tenker jeg at noe er galt Er det noen som har kjennskap til disse teltene, eller vet om dette er møkk eller godkjente telt til mitt skisserte bruk?
 19. Tar alltid med meg dette 😂 Nei....bare tuller. Dette tar jeg bare med når turen dreier seg om den type fotografering. På fotturer blir det som oftest Sigma 10-20m f3,5 på grunn av ekstrem vidvinkel og fenomenale motlysegenskaper. Om det er sent på året og jeg trenger mer lysstyrke tar jeg heller med Sigma 18-35mm f1.8 Art. Som oftest holder denne vidvinkelen mer enn greit nok til vide landskap. Teleoptikk har jeg lyst til å ha med, men Nikon 200-500mm f5,6 VR blir for stor. Tar til nød med Tamron SP 70-200mm f2.8 VC, men selv den blir tung om jeg ikke er på en ren fototur. Mitt Macro objektiv Tamron SP 90mm f2.8 VC (017) er sjelden med på vandring, heller ikke Nikon AF-D 50mm f1.4. Det blir kompromisser hele tiden...
 20. Et mobilkamera i dag tar supre dokumentasjonsbilder. Som andre har sagt så ser de også helt supre ut på mobilskjermen eller på iPad skjermen. Ofte ser de også helt supre ut på PC skjermen eller TV skjermen. Ja, selv en 4K skjerm har ikke mer enn rundt 8 megapixler. Når lyset blir dårlig eller utfordrende da får ofte mobilkameraet problemer, spesielt når man kikker nærmere på bildet. Dette er fordi linsene i objektivet slipper inn lite lys, og fordi bildebrkken som skal fange lyset er liten. Skal man ta utsnitt av bildet, eller skrive ut bildet og henge det på veggen er det fordel med høy oppløsning og at pixlene har god plass på bildebrikken. Her brillierer systemkameraene med større bildebrikker og gode objektiver med mye fint glass En annen ting er om man liker å forme bildet slik man ønsker. Da trenger man lett tilgjengelige hjul og knapper slik at man kan justere eksponeringen akkurat slik som man ønsker, for å få bildet akkurat slik man ønsker. Da kommer mobiltelefonen til kort og den er lite inspirerende å bruke. Men som et verktøy for å stoppe tiden og som dokumentasjon, er mobilene i dag like gode som de rimelige kompaktkameraene. Når det er sagt så finnes det også små kompaktkamera med litt større brikker (1") som har utsøkte linser i optikken og hjul og knapper Men de koster gjerne 8-10.000,- og man kan ikke ringe med dem
 21. opas

  opas

 22. Jeg har nå en ultralett poncho som henger i skulderstroppen på sekken, hvis det skulle regne så mye at KEB jakken ikke skulle takle det.
 23. Jeg er foreløpig kjempefornøyd. Kan ikke si så mye og slitestyrke og vanntetthet siden jeg kjøpte jakken i år. Kjøpte jakken fordi jeg er lei de litt stive og bråkete skalljakkene i Gore-tex og Dermisax etc. Ville ha noe mykt og behagelig som lagd mindre støy. Jakken har fine detaljer og er behagelig å ha på, hetten er stor og luftingen er bra. Noen har skrevet at jakken ikke var så vindtett der stretsj materialene var, men jeg mistenker at noe kan ha vært galt fordi min jakke er vindtett også på de punktene. Jeg synes også jakken ser pen ut og retroaktig, noe jeg liker. En annen viktig ting for meg er at jakken er relativt miljø- og dyrevennlig siden det er en ECO jakke. Fjellreven har dessuten en del utmerkelser for dette synet. Nå har jeg også nettopp kjøpt KEB buksen siden jeg var fornøyd med jakken.
 24. Jeg bare lurer på.......hvor skal man i det hele tatt smøre dette på Holder det myggen borte kun når det brukes på buffer, capser osv? Og hvor får man tak i dette?
 25. Nå skal vi ikke glemme at det faktisk koster ganske mye for miljøet og fremstille en fossilbil også. Mange henger seg opp i at batteriene til elbilen kan være en miljøbelastning og fremstille. Jeg er helt sikker på at totalregnestykket går i favør elbilen med god margin. Fossilbilen er død om 20 år.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy