Jump to content

Nutgut

Aktiv medlem
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nutgut

 1. Både Lite Lines og Panyams konstruksjoner er gode. Jeg kjøpte en Lite Line 300 med 50 gram ekstra hydrofobisk dun fordelt jevnt på oppsiden av posen og langs glidelåsen, pluss fotboksen. Lite Linen lofter nesten like mye som min Rab Neutrino Endurance 600. Med quantum Endurance ytterstoff veier den 710 gram, og dette blir nok min nye standardpose. Kommer nok til å bruke den også ved et par blå eller tre. Cumulus har bra dunspenst! Som påpekt over er ikke nakkekragen i Lite Lineserien all verden. Det er en sommerkrage
 2. I alle slike tråder skal det dukke opp noe om Cumulus, og jeg får ta jobben i denne siden de enda ikke er blitt nevnt. Billigere enn konkurrentene, like god kvalitet (jeg har byttet ut mine Rabposer med Cumulus), de kan spesialprodusere for en billig penge etter dine ønsker, Veldig god kundeservice. Jeg har tre poser fra dem og er veldig begeistret. Bare å google cumulus sleepingbags
 3. Hiver meg på her. Denne jakka har utvilsomt specs som frister. Hvilke erfaringer har dere med tanke på sekkebæring og slitestyrke i partiene rundt hoftebelte og skulderstropper?
 4. Ja, tror det er det letteste. Jeg har i alle fall aldri brukt den medfølgende minipumpa
 5. Jeg har en Megamat. Den er en fantastisk madrass. Ikke snakk om at den kan sammenlignes med andre liggeunderlag hva komfort angår. Madrass, ferdig snakka:) Dessverre er den også madrass hva pakkvennlighet angår også. Den kan fraktes i kjøretøy og pulk. Du vil ikke ha den i sekken. Jeg har prøvd, og gjør det ikke ogjen med mindre jeg skal gå i mindre enn en halvtime. 2,5 kilo ca, og nesten 80 cm i pakkbredde. Stort underlag på alle måter:)
 6. Jeg har gode erfaringer med både downmat 7 LW og synmat 7 LW. De er slitesterke, pakker lite(joda, litt større enn UL - men i den store sammenhengen er det lite), er behagelige å ligge på, samt at de har den bredden man trenger for å slippe å tenke på at armene havner utenfor. Begge de to er ganske sikre kjøp etter min mening.
 7. Det kan godt hende at den Lineren fra STS gir 14 grader ekstra. Jeg har den selv, og merker at den har en bra effekt. Men jeg tviler på at du kan klare deg i 14 grader kaldere enn posen er laget for.
 8. Er det noen som har denne sekken? Den virker spennende utfra størrelse, vannavisningsevne og vekt. I slike tilfeller blir jeg alltid skeptisk til bærekomforten. Noen som har erfaringer med MH BMG 105 Outdry?
 9. Dette er et kanonbra prosjekt, som jeg håper at du får til! Jeg bodde selv en måned i telt i april, der konseptet var at jeg skulle sette ny leir hver kveld, rive den om morgenen og ellers leve et normalt liv med jobb og sosialt resten av tiden. Jeg gjorde meg et par tanker jeg håper du kan ha litt nytte av: Om du skal tilbringe en del tid i teltet, så skaff deg ett med bra gulvareal og ståhøyde. Så har du plass til å både seng og en god "stol" eller to i tillegg til ovn. Innertelt tror jeg løfter livskvaliteten også, og fikser du to innganger kan du ha full lufting. Mulig Holmeslet-ideene nevnt lenger her oppe passer best til mine ideer om hva jeg ville gjort for et år i telt, men andre her inne kan helt sikkert si noe om hvordan silikonert nylonduk vil holde eksponert for sol gjennom et helt år?
 10. Mulig du allerede har sett på det og sjekket det ut av diskusjonen, men hva med Helsport Trolltind på 1,5 kg? 120 cm bredt hele veien, 210 langt med relativt rette endevegger?
 11. Orion 2 extreme, som jeg har, virker ganske ok med tanke på plass vinterstid. Vi har vært 3 personer inni teltet to netter på rad. Ingen av oss er særlig svære (rett rundt 1.80 alle tre), men det gikk fint å sove komfortabelt 3 stk. Da hadde vi med et annet telt vi brukte som spise- og samlingstelt, så vi fikk ikke et helt realistisk bilde av Orionen alene som bosted. For min del hadde jeg bra plass i hodeende og fotende med vintersovepose. Ventilasjonen er grei. Blir det veldig kaldt og vindstille legger det seg frossen kondens på innerteltduken, men den eneste gangen jeg har registrert store mengder var da vi var 3 i teltet. Jeg har spekulert litt i om sidevinden blir verre for Orionen siden det har en veldig høy tverrbue. Jeg er ikke fysiker, men jeg ser for meg at den er mer nyttig når vinden følger den heller enn å krysse den. Etter at Orionen gikk på en smell kjøpte jeg en Tarra. Det er et svært solid telt, så langt jeg kan se.
 12. Exped Orion er utrolig vindstabilt så lenge vinden treffer riktig (som i de aller fleste tilfeller handler om å sette teltet rett;). Så lenge vinden følger den tverrgående buen som ligger over tunnelformasjonen, er Orion en sikker vinner. Om vinden kommer inn fra fotende eller hodeende blir det relativt fort flatpakket. Det er i alle fall min erfaring.
 13. Spennende å høre at det var et Venus som gikk ned for telling. Har selv opplevd en ganske lik kollaps med et Orion Extreme fra samme produsent. Vinden dreide inn mot hodeenden, og teltet lå flatt før jeg fikk sukk for meg. Dette var på barmark på Vidden i Bergen, så snømur var ikke involvert.
 14. Har et Hilleberg Tarra til de turene der vinden skal være med. Et Exped Orion Extreme for to-manns turer med komfort og ok vindtoleranse. Et North Face Assault 2 for kalde soloturer der lett pakning er prioritert. Og et Nemo Pentalite for lette og rolige turer med opptil 4 og som spisetelt til vinterturene.
 15. Hmm. Godt spørsmål, Kjell Iver. I tilfellet fra denne helgen fikk vi ikke ut mer av boksen før vi snudde den opp ned, så for oss var problemet om vi fikk tømt gassboksen i det hele tatt. Da vi snudde den på hodet, fikk vi ut siste rest. Jeg vil tippe at snur du den på hodet får du bedre trykk, men kan justere det ned igjen med regulatoren?
 16. Har brukt den siden i vår. Senest i helgen fikk vi til halvannet oppkok på en gassboks etter at vi snudde den opp ned. Tipper det var en 3-5 plussgrader. Uten å være ekspert synes jeg den har greie reguleringsmuligheter, og har fungert godt til mitt bruk. Stabil og brei. Bruker vanlig primusgass og noe billige greier jeg fant på svenskegrensa. XXL har brenneren, om jeg ikke husker feil.
 17. Den der regulerbare løsningen tilhører nok forrige generasjon med Expeditionposer. Denne har ca 4/5 glidelås, og har romslig skulderbredde med 80 cm. Selv er jeg medium størrelse, og har riiikelig plass. Fordelen er at sammenlignet med den forrige du har, er denne lett: nokså nøyaktig 2 kg inkludert medfølgende vanntett pakkpose. Så spørsmålet er egentlig bare, som du påpeker, hvorvidt det er et pluss eller minus med god skulderplass som også må varmes opp.
 18. Hva med en Rab Expedition 1200? Har denne, og ligger som regel med god lufting i glidelås og hette om vinteren. Har ikke fått testa den i det barskeste været ennå, men den er betydelig varmere enn MH Phantom 0 posen min som har holdt alt den har lovet ned til minus 15-20. Skal være mulig å få for rundt 5000, ferdig importert. Linken under er en av flere britiske eksempel. Ser at Rab også har laget en versjon med 200 gram mer dun i. [Hidden Content]
 19. Takk for tips! Jeg rakk ikke å lese svaret ditt før vi strøk til skogs, men vi hadde en fin helg i Lillomarka. Takk for tips, de kan vel både jeg og andre få bruk for senere.
 20. Hei godtfolk! Jeg skal på tur med en liten gjeng med utgangspunkt i Oslo i helgen. En god mix av vante turfolk og mer urutinerte gjør at vi legger fokus på avslappet leirliv og kort avstand fra vei. Noen tips om ok plasser vi kan dra for å få litt villmarksfølelse, ikke så langt fra sentrum?
 21. Nutgut

  Rab latok skallbukse

  Har gode erfaringer med både beyondextreme.co.uk og towerridge.co.uk. Først evnte pleier være litt billigere på frakt, men begge er meget gode på service. Begge bør ha den buksa. Kjøpte en selv hos Towerridge.
 22. Jeg bruker Expeds pumpesekk og overgang, som gjør at jeg kobler sekken til håndpumpeventilen. Det har gjort det mye enklere å få luft inn i downmaten. Med litt trening i bruk av sekken fylles min downmat LW i løpet 3-4 fyllinger av sekken. Anbefales absolutt!
 23. Jeg har hatt gode erfaringer med Orion Extreme. Romfølelsen er som du sier massiv, til tross for den reelt sett smale bredden. Selv kjenner jeg meg ikke igjen i erfaringene om trange stangkanaler, jeg heller. Mitt veide jeg til litt over 3,3. Allaken er sikkert digg, men jeg er fornøyd nok med Orionen.
 24. Jeg skyter inn fra sidelinjen et annet Expedforslag. Det ser ut til at de lanserer en UL-versjon av Downmaten i vår. Ser ut til at den er på markedet i vår. Ser ikke ut som en ekspedisjonsmatte. Men til helgeturer og enkeltovernattinger frister denne så absolutt meg i alle fall. Her er spec'sa: [Hidden Content] Og her er en video: [Hidden Content]
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy