nomore

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  139
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1
 1. Hva har du kjøpt nå!

  Går egentlig bare å teller timene selv til eg ikke klarer å motstå fristelsen 😇 Men nå er det kajakk som er det store for min del for tiden og der eg har mest behov for overnatting - og så er det en stemme i hodet mitt som spør "er det egentlig nok trær langs kysten til at eg kan forsvare ei hengekøye?"...
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Ble plutselig ett par nye Adidas GSG 9.7 sko og ett nytt Exped Synmat liggeunderlag. Godt eg logget ut før fristelsen for en Amok Draumr 3.0 hengekøye ble for stor.... =)
 3. 12 netter i 2017

  Veldig kult prosjekt Eg har og satt meg ett antall døgn eg skal ha i telt i 2017. Mest av alt for å koble litt av og få litt frisk luft, og ikke minst oppleve naturen i nærområde og landsdelen generelt(vestlandet). Mitt beste tips er å komme i gang. Pakk sekken med alt du vet og tror du får behov for, ta deg ut en plass du eller noen kan kjøre deg til, og sett i gang. Da kan du prøve og feile i trygg avstand og få de erfaringene du trenger for hva du trenger Foruten det åpenbare som telt, sovepose, liggeunderlag og sekk så kan eg tipse om følgende: - Batteribank til mobilen. Som det ble tipset om er øreplugger og musikk/lydbok noe som hjelper for uvær og mye lyd rundt teltet. Men husk at det trenger strøm. - Ei lita lanterne å ha hengende i taket i teltet. Sørg for at den har krok, er liten/lett og kan justeres mellom svakt lys(lang levetid) og mye lys(kjekt når en lager mat osv). - Hodelykt. Får alltid behov for ei hodelykt. Kan og erstatte lanterne i teltet, men gir ikke spredningen(naturligvis). - Ei god bok, enten på mobilen, e-leser eller fysisk. - Nok vann. Prøv deg frem. - Minst ett ekstra klesbytte og ekstra undertøy/ull lag. Ikke legg deg våt/svett som blir nevnt her og er du først våt rett før leggetid er det godt å bytte før leggetid og la det andre tørke over natta. I første omgang ville eg kanskje fokusert på ett par prøveturer uten å tenke på matlaging, og så begynne litt om litt når en ser at alt det andre rundt fungerer og er med Og når du først er på de første turene så kan du jo tenke over hva du mener du trenger for å lage mat akkurat da og akkurat der, og med hvilket utstyr(vedovn, primus, stormkjøkken, bål, gryte, panne osv osv). Lykke til
 4. Hva har du kjøpt nå!

  Havnet plutselig en MSR Pocket Rocket gassbrenner i handlekurven min i dag. Snedig liten sak
 5. Hva har du kjøpt nå!

  Etter å ha ligget litt på latsida på friluftsfronten i det siste tok eg grep og kastet meg ut i teltet for ei ukes tid siden. Lenge siden sist og merket fort at eg trengte påfyll av litt utstyr Så nå venter eg på ei ny GoalZero Mini Lantern som lys i teltet. Eg er ikke ekstremt opptatt av vekt - men eg innså at den lykta eg hadde med meg nå sist veier 1,2kg. Noe som er litt mye. GoalZero lykta veier rundt 270g. I tillegg venter eg på en Jervenduk original. Kjekk som tarp og ekstra beskyttelse
 6. Men når ferdigheter, erfaring, sunn fornuft og kloke valg ikke strekker til, så trenger man utstyr for å skaffe seg nødvendige marginer for å overleve. For å sette det på spissen, hva skal man med redningsvest om man ikke har planer om å falle på sjøen og har fisket i 50 år uten problemer? Eg er enig i at man ikke skal fokusere _for mye_ på utstyr, men det må være ett fornuftig fokus på det, og derfor er det og plass til det.
 7. Eg har ikke egen kajakk enda, men planlegger å handle inn i sommer(eg har padlet en del før, men har mye å ta igjen på læring/erfaring). Tenker da å kjøpe inn en Icom M91D fordi den flyter, er vanntett, lyser/piper når den havner i vannet, har distressknapp med DSC og GPS samt har lang batterilevetid og en annerkjent produsent.
 8. Forslaget mitt til VHF var ikke rettet mot at erfaring, kunnskap og sunn fornuft skal kastes på havet(pun intended), men som en erstatning til mobilen.
 9. Nyttig lesing! Hva med VHF radio? Vanntett, flyter, kontakt med andre båter, kontakt med kystradiostasjonene med nødprosedyrer. Nyere modeller har innebygget GPS med nødknapp på som automatisk sender ut posisjonen din akkurat når du får problemer. Plugg for headsett(ofte) og man kan ringe inn/ut via en kystradiostasjon.
 10. Våte fjellstøvler..

  Huskeregel numero uno: Enten blir man våt fra utsiden, eller så blir man våt fra innsiden. Trikset er å unngå at man blir nedkjølt når man er våt. Ull, ull og atter ull(og vindsperre)
 11. Amfibi konkurs!

  Tar det nye selskapet bak amfibi.no reklamasjon og garantiansvar for salg gjort av gamle amfibi.no?
 12. Suunto Core All Black

  Hei! Eg har ei slik klokke. Har hatt den i ca ett år nå og er veldig fornøyd. Hvilke erfaringer var du på jakt etter? Bruker den primært sett som klokke, og det er kun kompasset som en sjelden gang blir tatt frem dersom eg har behov for å vite hvor nord er, og ikke har vanlig kompass.
 13. Da er vi enige i det, men det er fortsatt ikke misbruk av redningstjenesten. Skaden er tross alt sannsynligvis veldig reell, og problemene ofte veldig uhåndterlige av vedkommende.
 14. Vel, eg misliker at dette omtales som misbruk av redningstjenesten. For det er det faktisk ikke. Så lenge det er ett reelt behov for hjelp/bistand så er det korrekt bruk av redningstjenesten(både den profesjonelle og frivillige), og det er faktisk derfor vi er her. Og når man ligger der med skadet kne, knekt ben, utmattet og/eller nedkjølt, ja da er det ett reelt behov for hjelp - uavhengig av forløpet til situasjonen. Unødvendig og risikabel oppførsel og skjødesløs omgang med egen sikkerhet og vel - det er det. Men IKKE misbruk av redningstjenesten.
 15. Men når man da først er i situasjonen, skal man da ikke tilkalle hjelp? Er det bedre når hjelpemannskap blir sendt ut på leteaksjon etter antatt omkommet når pårørende melder en savnet?