Gå til innhold

VM

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om VM

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. peik

  Nå, skjer det noe spennende i påsken? Skitur i Trollheimen eller lignende? På meg blir det vel hytta som vanlig. Må bli kvitt det veilagsvervet som gjør at jeg må være der hver skjærtorsdag... :cool:

  Ellers er det en imponerende altivitet på profilen din.

  1. VM

   VM

   Er ikke den mest aktive på profilen, tar meg heller en skitur. Er mer inne på Peakbook, men det er kun for å registrere turer. Det blir påske, foruten ny pulk har jeg også kjøpt med nye fjellski. Det blir stas. 

 2. peik

  Ikke mye aktivitet her. God jul!:-D

 3. VM

  Gjevillvatnet og vassendsetra

  Søndag var det is på Gjevillvatnet og bra med snø på Storhornet og Okla. Bildet viser Gjevillvatnet fra Storhornet med Blåhøa bak til venstre. Hvordan forholdene er ved Vassenden veit jeg ikke, men langs vatnet er det neppe mye snø.
 4. En skal være forsiktig å være skråsikker når det gjelder snøskred, men jeg har aldri hørt om at det har gått ras på østsiden. Lia er skogtykk, og jeg tror ikke det legger seg særlig med snø her. Det var rett nok flere ras i Folldalen i sommer (se http://www.tk.no/nyheter/article7576482.ece), men dette var pga. store nedbørsmengder. Den nevnte traktorveien ble delvis ødelagt da, men jeg tror dette er utbedret. På vestsida er det derimot noen store skavler i Tindfjellet som bruker å rase ut. En bør derfor holde langs sjøen et stykke før en starter oppstigningen mot Breiskaret. Vil tro at 2-3 km før du går ut på sjøen er fornuftig. Jeg har gått der noen ganger, men husker ikke når jeg gikk ut på Gråsjøen. Tror det sier seg litt selv hvor det er fint å gå. Jeg veit dessverre ingenting om snøforholdene.
 5. Det er ikke kvistet løype fra Gråsjøen til Trollheimshytta. Tror det bare er Trekanten som kvistes i Trollheimen, men ikke før til påske. Det vanligste og enkleste er å gå over Gråsjøen. Har aldri hørt noe om at isen er et problem. Kjør litt forbi Aunebakksetra og parker i veikanten. Det bruker også å være brøytet en parkeringsplass her. Ikke kjør helt ned til bunnen av demningen/kraftstasjonen. Følg traktorveien på østsiden av Gråsjøen et godt stykke før du går ut på isen. Det er bratt i området ved demningen, i alle fall om sjøen er tappet mye ned. Kan også være utrygg is her. Det er fullt mulig og en finere tur å følge sommerløypa om Svartvatnet, men det blir lengre.
 6. Jeg kan ikke svare på spørsmål 1. Mener å ha lest eller hørt at det er kurant å ta seg ned til Uranos-/Mjølkedalsbreen fra Langskaveltinden, men det må noen andre bekrefte eller avkrefte. Var på Sagi 8. mars. Gikk fra Fondsbu og opp Mjølkedelsbreen. Stegjern og isøks er nødvendig etter min mening, vi var fem mann. To hadde ikke dette utstyret og ga seg før toppen. Stort sett greit å komme seg opp, men var litt strev å komme opp en liten hammer. Det var lite feste i snøen, mye sukker. Hammeren kan omgås til venstre. Her var det litt bedre hold i snøen, men en del luftigere. Ruta videre til Mjølkedalspiggen (fra nord) som du beskriver er uproblematisk. Det er sikkert mulig å ta den rett fra vest, ser at det er beskrevet som en rute i 2000 m-boka, men jeg syns det så veldig bratt ut. Legger ved et bilde av Sagi tatt fra Uranostind. Hammeren jeg beskriver er noen meter foran førstemann.
 7. VM

  Kort til navigation i jotunheim

  Kjøpesenteret Oslo City ligger like ved Sentralbanestasjonen. Det er åpent til klokka 20.00 på lørdager (stengt søndag). I tredje etasje er det en bokhandel som kanskje selger kart. Ellers har de helt sikkert Jotunheimkart til salgs på Gjendesheim.
 8. VM

  Forslag til zalo/flytende såpe beholder

  Jeg bruker en ”soyasausfisk” til zalo, altså en slik du får soyasaus på når du kjøper et brett sushi på velassorterte butikker eller takeaway-restauranter. Disse er ikke veldig solide, men jeg har ikke hatt uhell så langt. Holder til flere dagers bruk, ingen hensikt å overdrive hygienen på telttur. Vekt: 9 gram i følge kjøkkenvekta.
 9. Kan bekrefte at det er fullt mulig å kombinere løype 4 over Oppkuven med 461 Langtjern-Møkkalitjern-Løvlia. Gikk den turen lørdag. Det er et løypekryss mellom disse løype like etter at en kommer inn i naturreservatet på tur opp mot Oppkuven. Det er skiltet til Vakerseter, og fra krysset er det to kilometer skuterkjørt løype ned til setra. Markadatabasen er feil her. Om du går på kartvisningen for topografisk kart vises sammenhengende løyper her, men om du velger Google-løsningen mangler lenken som forbinder løype 4 med 461. Løype 72 over Otertjernsåsene er en gromløype, også om vinteren. Faktisk en av de beste i Marka etter min mening. Veldig god utsikt utover Sørkedalen oppover skogsveien mot Stuteskallen. Så går det i småkuppert skogsterreng nordover. Men vil ikke anbefale den traseen i mørket med tung sekk, er en del veldig bratte utforkjøringer.
 10. VM

  Sitteunderlag med ryggstø

  Expedstolen er ikke oppblåsbar nei. Den kan kun brukes som et supplement til et oppblåsbart underlag. Den vel derfor ikke aktuell for deg. Jeg tørr ikke si hvor mye juling stolen tåler, har ikke brukt den så mye. Men jeg syns den virker rimelig solid.
 11. VM

  Sitteunderlag med ryggstø

  En velberettiget skepsis det. Oppblåsbare underlag tåler ikke all verden. Jeg har fått hull på både Thermarest (bålglør) og Exped (trolig spiss gjenstand). En av fordelene med stoltrekk er at det også beskytter underlaget. Stoltrekkene til Exped og Thermarest (tror jeg) er heldekkende og kan være på under transport. Hvor godt dette beskytter veit jeg egentlig ikke, men jeg vil tro det hjelper en god del. Jeg har i alle fall ikke hatt punktering etter at jeg begynte å bruke stoltrekket på Expeden.
 12. VM

  Sitteunderlag med ryggstø

  Helt enig i at stol er å anbefale. Jeg kjøpte Exped Downmat 7 for ett par år siden, men fikk ikke brukt den gamle Thermareststolen. Den er for trang, selv om ekspeditøren på Sportslagret påsto at det skulle fungere. Anskaffet meg derfor Exped Chair Kit: http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=1142&cid=544. Det fungerer aldeles utmerket. Om det finnes stoler til andre underlag kjenner jeg ikke til, heller ikke om Thermarest- eller Expedstoler kan brukes til andre merker.
 13. VM

  Klatring forbudt i Horten ?

  Det er et naturreservat på Løvøya. Der er det forbudt å klatre (§ 3 vernbestemmelsene, se http://www.lovdata.no/for/lf/mv/xv-20060630-0826.html). Lignende bestemmelser finnes også i andre naturreservater i Vestfold.
 14. Ikke at dette har noen videre betydning for denne debatten, men det var faktisk så tidlig som 1946 at det var store demonstrasjoner mot kraftledning gjennom Nordmarka. Sjekk dette lydklippet fra NRK. http://www.nrk.no/lyd/protest_mot_kraftledninger_i_oslomarka/1687BDC72048B4DA/emne/energi/
 15. Definisjonen av skiføre varierer nok med hvor ivrige en er. Overhørte er par på Kikut i går, de hadde gått på ski fra Hammeren om Bjørnholt og over Bjørnsjøen. De syns føret var strålende. Jeg gikk selv fra Frognersetra. Nyoppkjørte spor fra Nordmarkskapellet og over Glåmene. Mye barnåler og småkvist i løypene og dårlig glid, men helt greit å gå på ski.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.