Gå til innhold
  • Bli medlem

Izzy

Passivt medlem
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Izzy

  1. https://www.instagram.com/isabeljohannesen_photography
  2. Er på Instagram under isabeljohannesen_photography og på Facebook heter siden Isabel Johannesen Photography Legger hovedsakelig ut bilder av vilt og fugler men også litt nattfotografering og landskap. Kontoen er ny så det vil også komme bilder etterhvert fra diverse telt/bivybag turer med packraft eller kano og vandreturer. Hyggelig om noen herfra vil følge meg.
  3. Hei Vurderer å gå Hardangervidda på langs eller evt på tvers, hvis jeg kan få logistikken til å gå opp. Tanken er å kjøre bilen til Kongsberg, hoppe på toget der til Geilo eller Finse og returnere til Rjukan. Men..er det noen her som vet eksakt om det er lov å ha med hund på bussen fra Rjukan? Eller hvordan har dere andre med hund på tur løst dette?
  4. Jeg har ikke padlet med barn i packraften men jeg har padlet mye med hunden, hun er alltid med på tur og elsker det. Når det er fint vær sitter hun på toppen av spraydekket men hvis det blåser eller regner sitter hun gjerne under eller slik at spraydekket tar av for vinden og sitter mellom mine ben eller på lårene for å holde varmen. Tidlig i sesongen har jeg ofte også varmedekken med til henne. Senere i sesongen med bedre temperatur, legger jeg ullgenseren min over henne dersom hun blir kald. Jeg vet godt at det ikke var det du spurte om men skulle jeg hatt barn med i packraften ville jeg være oppmerksom på dette med å evt bli kald. Barnet sitter bare stille i motsetning til den som padler og holder varmen bedre pga aktivitet. Så lue og votter lett tilgjengelig plus evt varme klær under redningsvesten ville jeg hatt og solfaktor til ansiktet.
  5. Fjorda er et fantastisk sted å padle og du kan få leid kano der om du ikke har selv. Der har du luksusen av masse små øyer hvor hunden kan få strekt på beina. Ved må evt medbringes, det er det ikke lov å ta der. Jeg var på 5 dagers padletur med hunden min der i fjor, men tidlig i sesongen (startet 17.mai), så da var det ikke så mange andre. Stedet er populært så du får vel ikke akkurat noen vildmarksfølelse som så. Jeg skal dit i år også på 4 dagers tur med lite padlevant reisefølge + dennes hund i juni.
  6. Jeg bruker tablett..NexGard til hunden min. Den er reseptpliktig, veldig fornøyd med den. Hunden og jeg padler såpass mye at det ikke er aktuelt med verken X-spot dråper eller halsband.
  7. Kikk på hjemmesiden til disse to, de er i gang med den turen som er nevnt..fra Käringsjön i Sverige og til Göteborg. https://deluxeturer.se/pagaende-turer/nordens-langsta-vattenvag/fardvag/
  8. Izzy

    Nordmarka

    Jeg er så utrolig glad for at man alltid kan få svar på sånt på dette forumet :-) Så tusen takk for svarene og bilde. Jeg må helt klart utsette denne turen til seinere og begynne research på hvor jeg kan så dra på tur i stedet når jeg nå har 4,5 dager til rådighet. Vil helst finne en tur med kombinasjon av padling og vandring.
  9. Izzy

    Nordmarka

    Hei Planlegger tur med avreise 9.mai. Er det noen som vet om isen er gått på vannene i Nordmarka? Vurderer " Nordmarka Classic" med packraft.
  10. Joda, men jeg lader jo alt annet jeg har med på turer og skal jeg filme turene, ser jeg ikke for meg å kunne klare meg bare med ekstra batterier..de koster tross alt en snau tusenlapp per stk. Lading via usb er både billigere og greiere for meg som ikke liker å være begrenset av sånne ting.
  11. Takk for tipset, denne var rimelig
  12. Okay?..Skal endevende kameraet når jeg kommer hjem fra jobb
  13. Er akkurat samme solcellepanelet jeg har.
  14. Nå er ikke jeg så veldig teknisk på sånt, men det er kun en hdmi inngang og den kan jeg vel kun bruke til å kolpe kameraet til tv'en hvis jeg har forstått det rett.
  15. Hei Har nettopp kjøpt meg nytt kamera, Nikon D500. Skal selvfølgelig ha dette med meg på turer fremover og vil da spørre om noen har gode forslag til batterilader som kan koples til solcellepanelet eller powerbanken via usb. Det er EN-EL15 batterier.
  16. Hei. Jeg brukte å bestille hesteutstyr fra Outfitters Supply...de har denne kortstokken. http://www.outfitterssupply.com/Knot-Playing-Cards/productinfo/WCA127/ Trailheadsupply har dem også..også en butikk jeg har bestilt ting fra tidligere. https://www.trailheadsupply.com/collections/gifts-home-decor/products/knot-playing-cards
  17. Jeg kan ikke sitte oppreist i dette teltet uten å bøye hodet ganske mye så et telt med lavere takhøyde enn dette vil aldri være aktuelt for meg. Nå er det ikke min mening å snakke dette teltet ned, for det virker veldig solidt og ordentlig og er et jeg ville stolt på i ganske kraftig vind. Men jeg gikk fra et Hilleberg Allak tomannstelt til dette som mitt første enmannstelt og det var som nevnt følelsen av å komme fra et "hus" til en kiste...veldig uvant. Jeg er mer til kuppeltelt ogdet er over 20 år siden jeg sist brukte tunneltelt. Vel du..i følge politiet i Danmark, så er jeg 180...det var det de skrev i passet mitt
  18. Det er ikke så mye avstand fra ansiktet til innerduken i taket. Løfter du hodet litt, tar det i taket. Snur du deg på siden, tar skulderen fort i taket også. (Jeg lå i teltet en uke og tenkte at det måtte være sånn det kjentes å ligge og føle stoffet i lokket på en kiste). Jeg har lagt mitt ut for salg...denne typen telt er ikke helt meg, men hvis jeg ikke får solgt det kommer jeg antakelig til å bruke det på turer der jeg vil ha telt men ønsker meg lavest mulig vekt og lite pakkevolum. Det pakker nemlig adskillig mindre enn Soulo teltet mitt. En annen fin ting er at det er god plass på midten til f.eks matsekken. Likeledes er det langt, slik at bikkja fint fikk plass enten ved hodet eller ved fotenden. Bikkja har ikke så god plass i Souloteltet men det har rettere vegger og føles derfor romsligere uten egentlig å være det. Du får nok ikke plass til å henge jakke og bukse i ytterteltet hvis sekken skal ligge der også.
  19. Jeg fikk fint plass til mitt Therm-a-Rest Neoair Xtherm Large som er 196 x 63 x 6,3 cm. Det smalner også ved hodet (litt) og ved føtter.
  20. Gabby og jeg tok en helgetur på Kløsa i Østfold med kano. Vi padlet ut til en bitteliten øy og hadde den helt for oss selv. Det var kun en fin flat teltplass der, les kuppeltelt vennlig men det var helt perfekt for oss. Været var fint, noen få regndråper og lite vind. Det var noe trafikk på Kløsa av motorbåter og kanoer så det blir ikke noe "favorittsted" for mitt vedkommende men var absolutt verd en helg der. Stedet er veldig lett tilgjengelig, man kjører til en parkeringsplass rett ved vannet så det er såre enkelt å sette ut kanoen der.
  21. Det vet jeg ikke svaret på, har ikke brukt noe annet enn skokrem på mine M77. Men på mine packer boots (det er det som refereres til i en kommentar lenger opp som "gledespikestøvler"), cowboy boots, jodhpurs og chaps forøvrig også har jeg brukt Mink Oil. Ikke fullt så fornøyd med lengden av vanntetthet med Mink Oil men det har heller ikke vært så kritisk da jeg da har kunnet krysse myrer, bekker og elver til hest i stedenfor til fots.
  22. Bare helt vanlig Kiwi skokrem som du får kjøpt overalt.
  23. Jeg pleier å sette mine inn med svart skokrem og bruker en slitt tannbørste for å få skokremen inn i alle kriker og kroker. Så tar jeg en runde med hårføneren for å "smelte" den inn i læret og så en ny runde med skomkrem og blankpolerer med nylonstrømper. Det har aldri vært noe problem å holde dem tørre i dagesvis med mye vassing i myrer og ørten kryssinger av bekker og elver.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.