Gå til innhold

Izzy

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  112
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Izzy

 • Rang
  Don't fence me in

Nylige profilbesøk

536 profilvisninger
 1. Hei. Jeg brukte å bestille hesteutstyr fra Outfitters Supply...de har denne kortstokken. http://www.outfitterssupply.com/Knot-Playing-Cards/productinfo/WCA127/ Trailheadsupply har dem også..også en butikk jeg har bestilt ting fra tidligere. https://www.trailheadsupply.com/collections/gifts-home-decor/products/knot-playing-cards
 2. Fjällräven Abisko Lite 1

  Jeg kan ikke sitte oppreist i dette teltet uten å bøye hodet ganske mye så et telt med lavere takhøyde enn dette vil aldri være aktuelt for meg. Nå er det ikke min mening å snakke dette teltet ned, for det virker veldig solidt og ordentlig og er et jeg ville stolt på i ganske kraftig vind. Men jeg gikk fra et Hilleberg Allak tomannstelt til dette som mitt første enmannstelt og det var som nevnt følelsen av å komme fra et "hus" til en kiste...veldig uvant. Jeg er mer til kuppeltelt ogdet er over 20 år siden jeg sist brukte tunneltelt. Vel du..i følge politiet i Danmark, så er jeg 180...det var det de skrev i passet mitt
 3. Fjällräven Abisko Lite 1

  Det er ikke så mye avstand fra ansiktet til innerduken i taket. Løfter du hodet litt, tar det i taket. Snur du deg på siden, tar skulderen fort i taket også. (Jeg lå i teltet en uke og tenkte at det måtte være sånn det kjentes å ligge og føle stoffet i lokket på en kiste). Jeg har lagt mitt ut for salg...denne typen telt er ikke helt meg, men hvis jeg ikke får solgt det kommer jeg antakelig til å bruke det på turer der jeg vil ha telt men ønsker meg lavest mulig vekt og lite pakkevolum. Det pakker nemlig adskillig mindre enn Soulo teltet mitt. En annen fin ting er at det er god plass på midten til f.eks matsekken. Likeledes er det langt, slik at bikkja fint fikk plass enten ved hodet eller ved fotenden. Bikkja har ikke så god plass i Souloteltet men det har rettere vegger og føles derfor romsligere uten egentlig å være det. Du får nok ikke plass til å henge jakke og bukse i ytterteltet hvis sekken skal ligge der også.
 4. Fjällräven Abisko Lite 1

  Jeg fikk fint plass til mitt Therm-a-Rest Neoair Xtherm Large som er 196 x 63 x 6,3 cm. Det smalner også ved hodet (litt) og ved føtter.
 5. Hvor har du vært på tur i dag?

  Gabby og jeg tok en helgetur på Kløsa i Østfold med kano. Vi padlet ut til en bitteliten øy og hadde den helt for oss selv. Det var kun en fin flat teltplass der, les kuppeltelt vennlig men det var helt perfekt for oss. Været var fint, noen få regndråper og lite vind. Det var noe trafikk på Kløsa av motorbåter og kanoer så det blir ikke noe "favorittsted" for mitt vedkommende men var absolutt verd en helg der. Stedet er veldig lett tilgjengelig, man kjører til en parkeringsplass rett ved vannet så det er såre enkelt å sette ut kanoen der.
 6. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Det vet jeg ikke svaret på, har ikke brukt noe annet enn skokrem på mine M77. Men på mine packer boots (det er det som refereres til i en kommentar lenger opp som "gledespikestøvler"), cowboy boots, jodhpurs og chaps forøvrig også har jeg brukt Mink Oil. Ikke fullt så fornøyd med lengden av vanntetthet med Mink Oil men det har heller ikke vært så kritisk da jeg da har kunnet krysse myrer, bekker og elver til hest i stedenfor til fots.
 7. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Bare helt vanlig Kiwi skokrem som du får kjøpt overalt.
 8. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Jeg pleier å sette mine inn med svart skokrem og bruker en slitt tannbørste for å få skokremen inn i alle kriker og kroker. Så tar jeg en runde med hårføneren for å "smelte" den inn i læret og så en ny runde med skomkrem og blankpolerer med nylonstrømper. Det har aldri vært noe problem å holde dem tørre i dagesvis med mye vassing i myrer og ørten kryssinger av bekker og elver.
 9. Du kan jo melde deg på fellesturer med DNT. De har både dagsturer og overnattingsturer. For mange mennesker føles det mye tryggere å være sammen med andre på tur og du er absolutt ikke alene om å ha skrekk for ville dyr i skogen eller være mørkeredd.
 10. Problemer med å få hunden til å spise

  Du har Setter, de er kjent for å lett bli matleie. Jeg har også hatt Setter. Det kunne gå bra i lange perioder og så ble hun brått matlei. Jeg gjorde også som Phoney...satte maten frem i 10 min og tok den så bort. Mellom måltidene fikk hun ikke noe som helst annet. Jeg byttet dessuten for, for å trigge interessen, det hjalp en stund. De siste årene jeg hadde henne, fikk hun kun mat en gang i døgnet og det var det som funket best med henne, da ble den spist. Jeg passet fortsatt også på å bytte for med noen måneders mellomrom for å unngå at hun ble lei. Jeg tenkte litt på to ting: Ville hunder i naturen eter ikke det samme hver dag. En dag får de kanskje tak i et rådyr, en annen dag står det kanskje hare på menyen, en tredje dag kan det være fugl de får tak i...bare et eksempel altså. Vi tvinger ofte våre hunder til å spise det samme i månedsvis eller årevis. Skal jeg tenke på meg selv, så er jeg oppvokst på havregrøt til frokost og poteter til majoriteten av middager. Jeg klarer i godt voksen alder fortsatt ikke å klemme ned havregrøt mer enn to dager på rad med mange måneders mellomrom og det er ikke ofte at poteter inngår i en middag hos meg. Andre kan være oppvokst på det samme og ikke ha noe problem med havregrøt og poteter om du forstår. Hunder er også forskjellige. Min nåværende hund er en Amerikansk Cocker Spaniel som eter sin mat 2 ganger dagen med største fornøyelse. Der er også den muligheten at du begynner å råfore med f.eks Vom og Hundemat, Provit eller MUSH B.A.R.F. Jeg råforer hunden min hjemme, når vi er på turer får hun tørfor. Men det er dyrere enn å gi tørfor.
 11. Mygg og knott å slikt...

  Jeg hadde hester i mange år og brukte hver sommer Cooper Sect på dem. Behandlet som regel to ganger i sesongen, det holdt fint. Jeg har også en insektdeo til hest og hund som jeg kjøpte USA, den har jeg stort sett brukt når jeg har ridd andres hester som har vært plaget av insekter (ps, med eiers godkjenning selvfølgelig). Hestene på jobben min (dengang, jobbet med hester på fulltid) ble kun behandlet med de vanlige sprayene som man får kjøpt i hestebutikker....jeg var ikke imponert.
 12. Mygg og knott å slikt...

  Jeg har faktisk begge to hjemme. MyggA virkestoffer: N, N-dietyl-m-toluamid, 194 g/l (20% DEET) (CAS nr. 134-62-3) Inneholder etanol (CAS nr. 64-17-5) 316 g/l og geraniumolje. Det står også at den ikke må brukes i ansiktet, ikke komme i kontakt med øynene, slimhinner og skadet hud og anbefales ikke til barn under 12 år. NEO siste stikk: Økologisk solsikkeolje, rapsolje, strutseolje, eterisk olje fra sibirsk edelgran (norsk). Lavendel, sitronella, geranium, palmarosa. Vitamin E Kan brukes over hele kroppen, men unngå øyepartiet. Kan brukes på barn. Now you be the judge...
 13. Mygg og knott å slikt...

  Jeg bruker NEO siste stikk. Det er et naturprodukt (roll on). Har brukt den denne sommeren og selv når jeg var totalt omsvermet av horder av mygg og knott, fikk jeg ikke stikk der jeg hadde smurt. Veldig effektiv, er nok den beste jeg har hatt. Men når det er sagt, så funker den ikke på klegg...kun mygg og knott.
 14. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  De fungerer fint på langtur med sekk. De er dog ikke fullt så stive/støttende i ankelen som mine Alfa Walk Queen støvler som jeg kjøpte for 2 år siden men det handler jo om smak og behag. Hver gang jeg har gått i fjellterreng med Alfa Walk Queen støvlene, har jeg tatt meg i å ønske at jeg hadde kjøpt enda et par av M77 støvlene, hvilket jeg så nå har gjort igjen. M77 støvlene er for meg litt sånn "home, sweet home" følelse...sånn "Åh, endelig har jeg de allerbeste støvlene på føttene igjen".
 15. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Forsvarets M77. Jeg er på mitt tredje par av disse nå. Elsker de støvlene, sitter som skreddersydde på mine føtter og veldig enkle å holde vanntette lenge om gangen. Sklir mindre med dem på fjell og når jeg vader bekker og elver enn med mine Alfa Walk Queen fjellstøvler. Anbefales så absolutt! Koster ikke skjorta heller.
×