Izzy

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  78
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Izzy

 • Rang
  Don't fence me in

Profile Information

 • Gender

Nylige profilbesøk

343 profilvisninger
 1. Hvor har du vært på tur i dag?

  Gabby og jeg dro på tur seint fredag kveld. Meningen var å padle inn til Langen for å overnatte der og tilbake på lørdagen for å hente ei veninne med hennes to hunder som skulle være med på noen timers kanotur. Jeg strevde som en gærning i to timer for å sette sammen Allyen men det virket som duken hadde krympet i løpet av vinteren (har stått lagret innendørs), midtstangen i bunnen sto som et ess og ikke tale om at jeg fikk på plass den øverste mot vannlinjen. Til slutt kunne jeg ikke se mere, måtte gi meg og pakke ned kanoen igjen. Det var mørkt og stien var vanskelig å se så jeg måtte bryte mine egne grenser og ligge i nærheten av andre folk ved Børtevannet. Jeg gadd ikke å slå opp telt siden det var fint vær så jeg la meg bare i bivybaggen og bandt hunden i et tre så hun kunne ligge ved siden av meg. Bivybaggen er av militær type og dermed stor nok til at hun kan ligge sammen med meg i den men hun blir for varm og vil heller ligge ved siden av. Jeg sov godt men våknet et par ganger fordi Gabby alarmerte om folk..eller dyr i nærheten. Lørdag morgen kokte jeg vann til kaffen og havregrøten og gikk så tilbake for å gjøre et forsøk til på å sette sammen kanoen. Fortsatt vanskelig men enklere når det er dagslys og man ser hva man driver med. Jeg fikk det til etter noe strev. I fjor gjorde jeg dette på en 30 min, null problemer, helsikkes duk som åpenbart trekker seg sammen når den ikke blir brukt på lenge. Venninna mi kom, dermed var vi to mann og tre bikkjer pluss ryggsekker i kanoen. Fin liten prøvetur for hennes som ikke er kanovante. Den ene er en Irsk Ulvehund. Vi sa takk for turen etter et par timer og skilte lag, Gabby og jeg ville gjøre et forsøk på å komme oss opp i Langen for å overnatte der til søndag. Men akk nei...Gabby, jeg og ryggsekken veier ikke nok i kanoen og vinden sendte oss gang på gang rundt, sidelengs og tilbake. Vi gikk i land og ventet noen timer i håp om at vinden skulle løye...men nei da, ingen flaks der og null dekning på mobilen, så jeg kunne ikke få en oppdatert værmelding. Tur blir ikke alltid som man ønsker, men sånn er det bare. Vi hadde en fin fin tur likevel
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Fjellreven Abisko Lite 1. Aldri hatt enmanns telt noen gang før men skal på langtur, må ha ned vekta i sekken. Valget sto mellom Abisko Lite 1 eller Akto. Fjellreven vant av to grunner: 1. De nederste ventilene kan justeres innenfra. 2. Jeg har Hilleberg fra før og selvom jeg elsker det teltet så er det greit å prøve noe annet også. Slo det opp i hagen bare for å se litt. Takker Gud for at jeg har liten hund og håper det går lang tid før jeg blir liggende værfast i det. Det hadde jeg nok også gjort om jeg hadde valgt Akto. Liggelengden er bra, Sittehøyden får jeg lære meg å leve med og for meg som egentlig sverger til kuppeltelt så blir dette en forandring. Ser ut som god kvalitet, gleder meg til å teste det på tur.
 3. Du er forøvrig hjertlig velkommen til å prøve packraften min, med hunder om du kommer i nærheten av Østfold. Det er en Denali Llama.
 4. Jeg har packraft og hund som jeg padler veldig ofte med. Min er en liten Amerikansk Cockerspaniel, genial størrelse å ha med seg i en packraft. Selv om hundene dine er rolige, kan jeg ikke se for meg hvordan du skal få 3 stk med deg. Du må ha litt armslag for å kunne padle og ikke minst riktig arbeidsstilling for å kunne padle på en måte som ikke overbelaster dine skuldre eller arme. Jeg kan heller ikke se at dette vil bli behagelig for hundene, de ville i teorien måtte ligge meget tett og trangt. Når jeg padler langt blir min lille av og til kald pga vind eller kombinasjonen av vannsprøyt og vind og kryper da gjerne under spraydekket hvor det er lunere. Sant nok at det er veldig fleksibelt med packraft, jeg bruker den mye oftere enn jeg bruker kajakken eller kanoen. Men eneste måten jeg ser for meg å kunne frakte 3 hunder, er kano.
 5. Lett 3-sesongers sovepose

  I likhet med @Per Fredrik har jeg også Mountain Hardwear Ratio 15 som 3 sesongspose. Jeg er tidligere frysepinne, som sluttet å fryse på nettene etter jeg kjøpte denne posen. Den veier 1200 g men det er gram jeg gladelig bærer for å slippe å fryse. Posen er romslig hvilket jeg setter pris på, det er helt slutt på tvangstrøyefølelsen og samtidig føles den ikke for stor. Dessuten har den en klaff som gjør at glidelåsen ikke kjører seg fast. Utrolig komfortfølelse i denne posen.
 6. @Linn Mari Vet ikke hvor i landet du befinner deg men skulle du være i Østfold så er du velkommen til å prøve Osprey Xena 85 og Norrøna Para Ranger hos meg. Jeg er kjempefornøyd med begge.
 7. Hvor har du vært på tur i dag?

  Gabby og jeg kikket på hverandre fredag kveld: Vi drar! Tursekken ligger alltid ferdigpakket i bilen så vi kan dra på spontanturer. Vi dro til Brønnerødtjern og gamblet på at odden var ledig. Det var meldt regn på kveld/natt, så det var den. Det regnet noe på natta men lørdag morgen var nydelig! Solen skinte også søndag morgen men det blåste adskillig mere så jeg droppet å fyre morgenbålet.
 8. Sekk som passer lang rygg

  Om du skulle være i Østfoldområdet er du velkommen til å komme innom og prøve min (Osprey Xena 85). Jeg har også lang rygg og var egentlig skeptisk til å kjøpe en sekk som var dedikert "kvinner". Jeg pleier aldri å passe i eller til noe med den betegnelsen. Men etter litt prøving på forskjellige innstillinger, er jeg kjempefornøyd med bærekomforten. (Har også Bergans Helium 55L (ikke damemodellen) og Norrøna Para Ranger 120 L. Begge sitter veldig godt og gir god bærekomfort).
 9. Ang bålforbudet...

  Så ikke den artikkelen før nå. Men takk. Da vet jeg det. Hadde jeg blitt ute i skogen hele helgen hadde jeg ikke visst om dette og hadde dermed blitt skyldig i lovbrudd. Det vil jeg jo helst ikke.
 10. Ang bålforbudet...

  Hvilket ekstraordinært bålforbud? Har akkurat vært inne på hjemmesiden til min kommune i Østfold og der står ingenting som jeg kan finne. Bare det generelle forbudet.
 11. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tok min lille valp med på hennes første telttur fra i går til i dag. Hun har lært to nye regler: 1. Du skal ikke være i nærheten av bålet og 2. Du skal gå over, under eller rundt bardunene, ikke forsøke å gnage deg igjennom Kjempestas, mye nytt å se på og oppleve og ender og gjess er alltid fin underholdning for en liten tass.
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  Formiddagstur på Vansjø i packraften. Tok med kaffe og niste, rastet på en odde og padlet hjemover.
 13. Trenger et godt råd. Kajakken min lå ute ved en husvegg...som noen da malet og sølte maling ned på kajakken. Det er selvsagt helt tørt og hardt og jeg har ultraforsiktig prøvd å skrape litt bort med en spartel. Det går ikke, setter stygge merker. Noen som vet om noe middel jeg kan bruke, som ikke fjerner både malingsflekkene og coatingen på kajakken? Kajakken er hvit og det var malingen også men det er så jeg skjemmes for å ta den med ut på gruppeturer nå.
 14. Hvem har hund og hvilken rase?

  Hils på Gabby, min nye turkompis på 4,5 mnd som jeg fikk for 4 dager siden. I går introduserte jeg henne for packraften. Etter 5 min var hun veldig komfortabel der med utsikt til ender og gjess langt ute på vannet.
 15. Navnetips

  Jeg forbinder det mest med det Amerikanske jentenavnet Myrtle. Legger ved link, så kan du lese litt. http://www.babynamewizard.com/baby-name/girl/myrtle