Gå til innhold
  • Bli medlem

Rolf Espeland

Passivt medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Spørsmålet er vel om det er Lars Monsen som eier dette merket og som eier og driver butikken. Det tror jeg ikke. Det som vel er vanlig er at kjendiser, enten det er idrettsfolk eller friluftsfolk, selger rettighetene til å bruke navnet til markedsføring av noen produkter og så får de prosenter av salget eller driftsresultatet. Det er som regel andre kremmere som står bak og driver butikkene og merkevarene.
  2. Jeg tror at Sport Outlet kjøper opp fjorårets og utgåtte modeller til lave priser og kan derfor selge disse til lavere pris. Jeg kjøpte en Norrøna skalljakke på Sport Outlet over tusen kroner billigere enn den billigste nettbutikken, men hos Norrøna var ikke denne modellen tilgjengelig lenger.
  3. Jo, jeg har vert ved Myvatn sammen med en venn som bor i Akureyri. Jeg ble også invitert med på ørretfiske i en elv der, men jeg hadde kun tatt med en lett slukstang, ikke fluestang og sluk var ikke lov der. Men vi badet i noen grotter med naturlig oppvarmet vann og spiste middag på en restaurant som hette "Fjoset" og som lå vegg i vegg med et stort fjøs med bare en stor glassvegg mellom. Myvatn er et fantastisk område og det kan godt hende at jeg drar tilbake dit, men da med rikelig med fluefiskeutstyr.
  4. Ja hvorfor bruker ikke alle kvistbrenner? Kanskje fordi det ikke alltid er så mye kvist å brenne der de er, men skulle det være kvist nok så kommer du langt med et lite bål også.
  5. Ikke så lett å si når jeg ikke har sett eller prøvesyklet sykkelen din, men jeg kan forsøke. Er det bak at dette skjer? Når den skifter, går den til et høyere eller lavere gir? Hvis kjedet hopper til et høyere gir, dvs. til et mindre tannhjul, og hvis girhendelen på styret står på samme sted, så kan det høres ut som om girwiren ikke er festet skikkelig på skifteren bak og at den sklir, men da vil du også ha problemer med å gire tilbake på et større tannhjul. Dvs. at giret endrer seg permanent. Når kjedet hopper av, skjer dette fremme på drevet eller bak? Har du verktøy til å måle slitasjen på kjede? Den bør ikke være mer enn maks. 0.75 mm. (Se bildet.) At kjedet hoper kan skylles utslitte tannhjul på kassetten eller utslitt kjede. Hvis du skifter et utslitt kjede og beholder en slitt kassett så vil ofte kjedet hoppe over tenner når du legger litt press på pedalene. Som en tommelfingerregel så pleier jeg å regne to kjeder per kassett. Klingene fremme på drevet holder ofte noe lenger. Når du skifter kjede så er det viktig at det gamle og det nye kjedet er like lange. Dvs. det gamle kjedet vil alltid være litt lenger på grunn av slitasjen, og med en slitasje på 0.75mm så kan det gamle kjedet ha blitt ca. 4cm lenger enn det var da det var nytt. For å få riktig lengde på det nye kjedet så er det enklest å telle antallet ledd på det gamle kjedet og så kapper du det nye på akkurat samme antall ledd. Et tredje alternativ kan være at skifteren bak ikke klarer å holde kjedet stramt. Enten at den er justert slik at den peker for mye bakover når kjedet er på det minste tannhjulet, eller at fjæren i skifteren er røket. Jeg vil anbefale deg å sjekke med et forum på Facebook som heter "Sykkelprat". Der er det mye god sykkelkompetanse.
  6. En ting er hva tyskerne sier at de skal gjøre, en annen ting er hva de gjør. https://energiogklima.no/nyhet/fem-paa-fredag/fem-pa-fredag-tyskland-fyrer-opp-nytt-kullkraftverk/ https://enerwe.no/tysklands-gronne-skifte-pa-blindspor/164789 https://www.nettavisen.no/nyheter/vindkraft-keiserens-nye-kraftkilde/s/12-95-3423988850 https://resett.no/2019/05/04/tyskland-kollaps-i-installasjon-av-ny-landbasert-vindkraft/ https://www.europower-energi.no/nett/tysk-nett-infarkt-stopper-vindkraft/1-2-275515 https://www.europower-energi.no/vindkraft/tror-manglende-grunnrenteskatt-skaper-vindkraftkonflikter/2-1-1090431?utm_source=email_campaign&utm_medium=email&utm_campaign=2021-11-01&utm_term=europower&utm_content=daily&fbclid=IwAR0lnl62WUwSxU7b4n7jSyPTZZIsRQFUsEPAyiX42O-z8yQuY10GwYsgDH0
  7. Dette er det vanntette belegget på innsiden av stoffet som flasser av. Du kan børste bort det som er løst, men det vil sannsynligvis komme mer og mer. Sekken er fullt brukbar, men mindre vanntett enn før. Uansett om du har en sekk som skal være vanntett eller om du bruker denne sekken så bør du pakke med en søppelsekk inne i sekken hvis du skal på tur og det er fare for regnvær. Min erfaring er at ingen sekker er 100% vanntette. Men hvis du tenker på å selge sekken så blir nok ikke dette lett siden de fleste nok vil se på sekken som utslitt eller ødelagt. Men hvis du impregnerer sekken som vist på innlegget over så blir det sikkert bra. Bare husk at silikon kommer i flere former. Her ble det brukt baderomssilikon på tube. Noen silikontyper er flytende og forblir flytende uten å stivne eller tørke.
  8. Nå har jeg sjekket litt og det er visst helt greit å selge til personer som kan dokumentere at de har bæretillatelse på våpen med dette kaliberet. Det ligger noe ammunisjon til salgs på finn.no. , men det er ikke lov å sende ammunisjon med posten så den må nok omsettes "face to face".
  9. Jeg driver og rydder opp i litt gammelt skrot og kom over en eske med ca. 350 patroner, kal 22 Standard plus, etter min sønns korte karriere i et lokalt skytterlag. Hvordan selger jeg disse lovlig, og er det mulig å sende slike ting med posten?
  10. Hva med en shimano BeastMaster 240 -270 cm som også Fenrisfrøya anbefalte. Slukvekt 3 - 14 gr. 5delt. Jeg har to stenger av denne typen med litt forskjellig lengde og er veldig godt fornøyd med disse. Jeg har også en lettspinn stang fra Vangen og en gammel glassfiberstang fra Tjøsthem, nå Comrod, som fremdeles blir brukt fra tid til annen, men det er stengene fra Shimano som er førstevalget. Jeg hadde en gang en Kinetic Discovery 6´6" 2-12 gr. sluk, men den anbefaler jeg ikke. Den knakk i tuppen flere ganger. Fikk ny stang, men den var like elendig. Snelle så har jeg flere, men en Mitchell Avocet 500 eller tilsvarende fra f.eks. Shimano skulle nok passe bra. Snøre så bruker jeg FireLine Exceed 0.15 mm. Den skal tåle 7. 9 kilo, noe som burde holde i de fleste fjellvann.
  11. Et av problemene med engangsgriller er at de ofte er varme når brukeren skal forlate stedet og derfor blir den satt igjen. Denne grillen vil kanskje også være varm etter en kort rast, men den er nok litt for dyr til å bli satt igjen ute. Jeg foreslo en gang 50 kroner i pant på engangsgriller, noe som sikkert hadde ført til at de ble tatt med hjem, men hvis man er interessert i å bruke ~500 kroner på en sånn grill så er man sannsynligvis ikke den typen menneske som ville gått fra en engangsgrill ute i naturen. Om det blir en reell konkurrent og om den vil redusere bruken av engangsgriller tviler jeg på, men at det er en praktisk og anvendelig sak for turfolk med litt omsorg for naturen er jeg ikke i tvil om. Det finnes en del lignende produkter i markedet, men når det gjelder sammenlagt størrelse og vekt så er nok denne ledende. Jeg har en sammenleggbar/flatpakket grill som ofte blir med i kanoen for å slippe å lage merker etter bål der jeg raster, men den er både større og tyngre og langt fra noe førstevalg hvis jeg skal ut på tur med sekk. https://www.retthjem.no/product/23212
  12. Fordelen med akkar er at den henger godt på kroken og du kan få flere fisk på samme agnet. Ellers pleier jeg ofte å henge en eller to våtfluer, nymfe eller lignende, med sterk farge, rød, gul, grønn etc. et stykke over blinken. Dette fisker og ganske bra.
  13. Bruk akkar eller sepia blekksprut. Hvis ikke butikken har fersk så finner du sikkert noe frossen. Noen kaller det også for blekksprut "tuber". Kutt den i biter som ligner på maggot, det funker helt fint.
  14. Sagen til Eagle har jeg brukt i mange år. Er veldig godt fornøyd med den. Jeg bruker den også hjemme i hagen. Felles for de fleste av di sagene som er på markedet er at bladet tåler lite kontakt med stein eller spiker, men du får kjøpt nye blad og jeg har alltid et ekstra blad liggende i tilfell det skulle bli problemer. https://www.skittfiske.no/eagle-products/124426/eagle-tur-foldesag-standard--17cm-eagle-products?gclid=EAIaIQobChMI0uWWvvWf7QIVi6SyCh07gAviEAYYAiABEgL9svD_BwE
  15. Ja hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner? Kanskje det kommer av at områdene vi ferdes i ikke er så sterkt preget av skog som på Østlandet. Jæren var en gang dekket av edelløvskog, men da noen fant ut hvordan man kunne lage jern av myrmalm, så ble hele skogen brent opp i jakten på dette fantastiske nye materiale. Det som lå igjen var stort sett preget av myr og morene og i dag er mesteparten av dette dyrket opp til noe av Norges beste jordbruksland. Områdene innenfor Jæren er stort sett bare lynghei og snaufjell og der kommer man ikke så langt med en kvistbrenner.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.