Nissemor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  72
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Lavvo ovn

  Siden du bor i Finnmark, så ta også en titt på Sogra lavvo ovn. De har visst forhandler der oppe, i tillegg til at de sender ovner. Den ovnen varmer som et lite Lokomotiv! Brenner lenge om du struper den, og "spiser alt". Sogra har et skjold som fordeler og sirkulerer varmen, samtidig som det forhindrer at du får farts-striper på hunden om den kommer litt for nære. God plass til to gryter på toppen.
 2. Da tror jeg heller jeg hadde satset på å kjøpe med meg vedbriketter. (Sånn spon presset til firkanter.)
 3. Hunde, hukommelse

  Det er litt snedig at ting som vi, som har hatt hund lenge, tar som en selvfølge, må andre forske seg frem til En annen digresjon; Av hunderaser, har jeg alltid hatt en av rasene som ligger på topp av "intelligens-lista", + den som nesten alltid havner nederst. Tror nok ikke intelligensen er så forskjellig. Begge raser tenker og løser utfordringer. Det er nok heller det vi mennesker ønsker som skiller. Hver til sitt bruk sier jeg bare
 4. Ta den største, ikke noe å tenke på!
 5. Truger til lett bruk

  Enig med whistler. Tror du blir godt nok skodd med Tubbs Journey. Jeg kjøpte dem i fjor. De ble mye brukt, og til dels stygt brukt. Men tålte nå det og. Går du inn i en butikk og spør, vil de nok anbefale deg noen som koster tre ganger prisen. Og det hadde jo vært moro det. Men det er noe med penger spart - er penger tjent Jeg ser det sånn: Den dagen disse er utslitt, eller jeg kommer over 60 bruksdøgn i året, da vet jeg hva jeg vil ha/trenger - og kan da legge i mer penger om det trengs uten at det blir bomkjøp
 6. Spennende tur mål i Trondheim/sør Trøndelag

  Hvor gammel er barna dine?
 7. Høsttur i Indre Troms

  Flott rapport! Takk for at du deler!
 8. Det var en gang

  Så innmari heldig du er som fremdeles har dette teltet Mine mor og far hadde noe tilsvarende, men det ble kastet i en tid da jeg ikke så noen verdi av å ta vare på slikt.
 9. Er du ikke redd?

  Jeg tørr glatt innrømme at jeg er redd Voldtektsmenner er jeg ikke redd , er så gammel at det hadde kanskje vært en velgjerning om en kom... Men, jeg er meste redd kvelden før jeg drar! Da tenker jeg på hvor mørkredd jeg er, alle edderkoppene som finnes der ute, at teltet skal ta fyr, sultne slagbjørner osv osv. Men dette er kvelden før! Når jeg har pakket inn i bilen og er på vei, er alt dette heldigvis glemt. På tur har jeg kun en redsel; det er at hunden skal finne på å rive sau mens jeg ligger og sover! Så jeg meget påpasselig med å forebygge. Om dette skulle skje en dag, er jeg ikke å finne på tur noe mer At det kan skje mye rart på tur som ikke er fint, ja. Men, bare en ikke stresser og kaver seg opp, så finner en som regel en grei løsning på det meste. Er en litt fornuftig og legger opp turen i henhold til ferdigheter, så er det bare å kjøre på soloturer. Skjer ikke noe mer farlig der enn hjemme - antagelig mindre
 10. Rengjøring av Helsport lavvo ovn

  Jeg har, som esstrom, alltid en dobørste pakket inni et ovnsrør. I tillegg har jeg et par hansker inni der også. Så slipper jeg bli svart på hendene eller skjære meg ved oppsetting av ovnen.
 11. Det er jo aldri feil med en kopp kaffe og film fra Villmarkslivet
 12. Jeg har brukt Pelle endel i Lavvo. Helsport sin Finnmark, med innertelt. Der er det endel som skjer i toppen. Så høyden er i praksis ikke stort mer enn ditt telt. Men, er det flammehemmende stoff i teltet ditt? For ei og annen glo løsner under forbrenning. Dog har ingen glo kommet helt opp i innerteltet mitt, -ennå. Pelle'n brenner stort sett det som brennes kan. Men da blir det jo ikke den rolige pellets brenningen. Med 8 mm pellets brenner den stille og rolig, nesten uten røyk.
 13. Lavvotur Næra

  Takk for at du delte opplevelsen
 14. Stor-Drakstsjøen

  Koselig film
 15. Lavvotur i Trøndelag

  Så bra det ble tur Nå får vi håpe kulden er over for denne sommeren, så da har dere litt mer slingringsmonn på utstyret fremover. Jeg vil anbefale deg å få tak i noen "Bamse" liggeunderlag. De tåler en støyt eller tre, og kan brukes langt utover høsten. Du får dem til i overkant av 250 kr på tilbud. Så kan det investeres i oppblåsbare litt etter hvert. Om dere kjører frem til der dere setter opp lavvoen, kan det jo taes med en dyne eller to, som legges over soveposene om det blir kjølig.