Jump to content

Nissemor

Aktiv medlem
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

About Nissemor

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nissemor's Achievements

 1. Er det bare gjennom den eksisterende åpningen du vil ha pipa ut? Da kan et brannteppe gjøre nytten. Brett det flere ganger rundt pipa. Jeg har berget duken min i flere år, selv en gang med pipebrann også.
 2. Hessdalen er nevnt lenger opp. Der er det mange turmuligheter. Enkle turer der er å kjøre videre inn til Øyungen. Bomvei, og vei helt frem. (Men mye folk.) Eller Båttjønndalen. Bomvei, og vei helt frem. Malvikmarka er jo enkle turmål for å prøve seg litt frem. Kjøre opp til Abrahallen. Der er det rett ned til vannet. Du kan også trille vogn innover et stykke langs stien ved vannet og finne et par fine teltplasser. Kjøre til Hønstad og parkere der, eller betale bom og kjøre innover. Der ligger det enkle teltplasser på rekke og rad. Eller enda kortere, Estenstadmarka. Parkere på Bekken og gå opp til vannene etter veien, gjerne med vogn. (Kan være mye folk der.)
 3. Kunne det kanskje være en ide å flytte fokuset og ambisjonene dine litt? Ser du drømmer og fokuserer på Dovre tur til høsten: Nydelig! Men jeg tenker det muligens kan være greit å skru forventningene i bånn og bare hoppe uti det? Oppleve turgleden og heller strekke begrensninger ved ny erfaring. Ser du har utstyr allerede. Pakk det ned, og bestem deg for tur ved første mulighet. Ikke legg opp til noen store greier. Men finn en ok plass der du kan kjøre helt frem. Sett opp telt/utstyr og kos Deg! Ligg over en natt eller to. Lær utstyr og kropp å kjenne på ny. Bortkastet er det på ingen måte, du høster erfaringer selv om bilen er 10 meter unna. Tur-iveren vil spire ved bålet, og gleden ved å ligge ute og høre på naturen om kvelden, vil inspirere deg videre. Bare det å komme seg ut, gjør så godt. I steden for å sitte hjemme, og lure på hvor formen en hadde før kroppen streiket, er blitt av.
 4. Siden du bor i Finnmark, så ta også en titt på Sogra lavvo ovn. De har visst forhandler der oppe, i tillegg til at de sender ovner. Den ovnen varmer som et lite Lokomotiv! Brenner lenge om du struper den, og "spiser alt". Sogra har et skjold som fordeler og sirkulerer varmen, samtidig som det forhindrer at du får farts-striper på hunden om den kommer litt for nære. God plass til to gryter på toppen.
 5. Da tror jeg heller jeg hadde satset på å kjøpe med meg vedbriketter. (Sånn spon presset til firkanter.)
 6. Nissemor

  Hunde, hukommelse

  Det er litt snedig at ting som vi, som har hatt hund lenge, tar som en selvfølge, må andre forske seg frem til En annen digresjon; Av hunderaser, har jeg alltid hatt en av rasene som ligger på topp av "intelligens-lista", + den som nesten alltid havner nederst. Tror nok ikke intelligensen er så forskjellig. Begge raser tenker og løser utfordringer. Det er nok heller det vi mennesker ønsker som skiller. Hver til sitt bruk sier jeg bare
 7. Enig med whistler. Tror du blir godt nok skodd med Tubbs Journey. Jeg kjøpte dem i fjor. De ble mye brukt, og til dels stygt brukt. Men tålte nå det og. Går du inn i en butikk og spør, vil de nok anbefale deg noen som koster tre ganger prisen. Og det hadde jo vært moro det. Men det er noe med penger spart - er penger tjent Jeg ser det sånn: Den dagen disse er utslitt, eller jeg kommer over 60 bruksdøgn i året, da vet jeg hva jeg vil ha/trenger - og kan da legge i mer penger om det trengs uten at det blir bomkjøp
 8. Flott rapport! Takk for at du deler!
 9. Nissemor

  Det var en gang

  Så innmari heldig du er som fremdeles har dette teltet Mine mor og far hadde noe tilsvarende, men det ble kastet i en tid da jeg ikke så noen verdi av å ta vare på slikt.
 10. Jeg tørr glatt innrømme at jeg er redd Voldtektsmenner er jeg ikke redd , er så gammel at det hadde kanskje vært en velgjerning om en kom... Men, jeg er meste redd kvelden før jeg drar! Da tenker jeg på hvor mørkredd jeg er, alle edderkoppene som finnes der ute, at teltet skal ta fyr, sultne slagbjørner osv osv. Men dette er kvelden før! Når jeg har pakket inn i bilen og er på vei, er alt dette heldigvis glemt. På tur har jeg kun en redsel; det er at hunden skal finne på å rive sau mens jeg ligger og sover! Så jeg meget påpasselig med å forebygge. Om dette skulle skje en dag, er jeg ikke å finne på tur noe mer At det kan skje mye rart på tur som ikke er fint, ja. Men, bare en ikke stresser og kaver seg opp, så finner en som regel en grei løsning på det meste. Er en litt fornuftig og legger opp turen i henhold til ferdigheter, så er det bare å kjøre på soloturer. Skjer ikke noe mer farlig der enn hjemme - antagelig mindre
 11. Jeg har, som esstrom, alltid en dobørste pakket inni et ovnsrør. I tillegg har jeg et par hansker inni der også. Så slipper jeg bli svart på hendene eller skjære meg ved oppsetting av ovnen.
 12. Det er jo aldri feil med en kopp kaffe og film fra Villmarkslivet
 13. Jeg har brukt Pelle endel i Lavvo. Helsport sin Finnmark, med innertelt. Der er det endel som skjer i toppen. Så høyden er i praksis ikke stort mer enn ditt telt. Men, er det flammehemmende stoff i teltet ditt? For ei og annen glo løsner under forbrenning. Dog har ingen glo kommet helt opp i innerteltet mitt, -ennå. Pelle'n brenner stort sett det som brennes kan. Men da blir det jo ikke den rolige pellets brenningen. Med 8 mm pellets brenner den stille og rolig, nesten uten røyk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy