Gå til innhold

Fjellaben

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Fjellaben

  Åsnes Nansen lengde?

  Hei, jeg har omtrent samme oppsett som deg, og Åsnes Nansen. Mine er 205, og er for lange. Det er vel også sånn at jo lenger skia er, jo mindre spenn får de -- og disse skiene er ganske flate fra før... Jeg anbefaler 195. Bra ski forresten!
 2. Fjellaben

  Største polarhelter?

  Min personlige favoritt er Henrik Adolf Lindstrøm fra Hammerfest. Han deltok på Sverdrups Fram-ekspedisjon, han var med Amundsen gjennom Nordvestpassasjen og til Sydpolen. Også et par ekspedisjoner til Sibir. Han var kokk! Og fordi "uten mat og drikke duger helten ikke" var han kanskje den viktigste av alle . Amundsen skrev i sin dagbok fra sydpolekspedisjonen "Han har ydet de norske polarexpeditioner større & verdifullere tjenester enn noen annen mann". Til alt overmål er det visstnok denne mannen som er opphav til "Biff à la Lindstrøm"
 3. Fjellaben

  Tau til friluftsbruk

  Denne feks: http://www.biltema.no/products/product.asp?iSecId=343&iItemId=85969
 4. Fjellaben

  Hvor får man kjøpt et stykke lær?

  ...eller stikk innom http://www.gallerioxen.com/ hvis du er på de kanter (Fagernes).
 5. Fjellaben

  Boklansering-- Nord i Villmarka

  Vel og bra at vi har fått "Nord i villmarka" — men når kommer "Vill i Nordmarka"?
 6. Fjellaben

  Sørpolen

  Hjalmar var definitivt en bra og viktig fyr, men uten Adolf Henrik — og matlagingen hans — tror jeg ikke gutta hadde kommet langt Adolf Henrik Lindstrøm ble begravet i Gamlebyen Gravlund i Oslo. Hver dag går jeg gjennom gravlunden, men jeg har ikke funnet gravstøtten hans! (t.o. så går jeg der fordi jeg skal til/fra jobb — ikke for å lete etter gravstøtter...) Er det noen som vet noe? Kan graven ha blitt "foreldet"? Mannen burde jo få en skikkelig bauta?! Fra Roald Amundsens dagbok, om Adolf Henrik, 5. april 1911: "Han har ydet de norske polarexpeditioner større & verdifullere tjenester enn noen annen mann."
 7. Fjellaben

  Sørpolen

  Fine bilder! Lindstrøm er min personlige favoritt Forøvrig: jeg trodde det het sydpolen, men har i det siste sett at sørpolen også brukes. Mer her: Sydpolen er borte!
 8. Fjellaben

  Klatring og badeferie i Thailand?

  Hele Krabi-området er jo proppfullt av klatrevegger og badestrender. Klatrer ikke selv, men mistenker at fjellene ikke er den største utfordingen? Uansett er det et knall område som varmt anbefales; feks Railai beach
 9. Det er vel også et skytefelt som kan være greit å holde seg unna? Tidligere var det i hvert fall noen områder ifm Garnisonen i Porsanger (litt nord for Skoganvarre) som ikke akkurat egnet seg til turgåing...
 10. Fjellaben

  Nordmarka for pyser

  Dette høres ut som en knall tur! Helt enig at kvaliteten på turen ikke skal måles i antallet kalorier brukt
 11. Fjellaben

  KLOKKE - POLAR anx300

  Et par (kanskje dumme?) spørsmål: er det en forutsetning å ha pulsmåleren i en rem rundt brystet? Snakker denne trådløst med klokken? Kan ikke klokken ta pulsen vha klokkeremmen rundt håndleddet?
 12. Fjellaben

  Picasa bilderedigeringsprogram

  Se etter Photoshop Elements! Den koster ca 500,- og gjør (nesten) like bra jobb som storebror. Følger ofte med digitalkamera, scanner, etc. Anbefales!
 13. Fjellaben

  Går dere tur alene?

  Jeg óg går vanligvis alene, og syns det er helt greit. Jeg forsøker selvsagt å unngå beinbrudd etc, men det forsøker jeg å unngå selv om jeg går sammen med andre Ellers er det jo veldig kjekt å selv kunne bestemme tempo, pauser, meny, etc
 14. Fjellaben

  Gærningen Dan Osman

  Jøssenavn! Det er det verste (beste?) jeg har sett! Antar at det ligger noen timer trening bak...?
 15. Fjellaben

  Trugetur over Hardangervidda

  Imponert! Et par litt "på kanten" situasjoner, som kunne gått veldig galt, men skytsenglene dine var tydeligvis også med på turen Har sett på tursidene dine, og tatt bølgen flere ganger! Et skolebokeksempel på hvordan det skal gjøres! Har et lite spørsmål mht Jotunheim-turen din: ca hvor mye veide sekken din ved start?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.