Gå til innhold

tjarlie

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg gikk Norge på langs i 2011 med følge av kløvhund. Vi brukte 5 måneder. Jeg fora 2/3 høyenergi tørrfôr, og 1/3 tørka vom, samt godt med kjøtt og fiskeolje når jeg plukka opp depoter. Hunden gikk ned fra 35 til 30 kg i løpet av turen, men var i godt hold da vi starta. Hun har aldri vært sprekere enn da vi avslutta turen på Nordkapp. Har gått mye med kløvhund etter dette og og min erfaring er at etter ett par dager spiser de som bare det. Ved å alltid ha hunden i bånd spares mye energibruk og hindrer sannsynlig og endel skader. Dette går jeg ut fra at er en selvfølge i Finnmark. Ta det med ro og kok en kaffe hvis det blir for mye reinstress på hunden. Gi gjerne kokt fisk, men det er mer næring i tørrfôr og vom. Jeg bruker kløv fra Seleverkstedet på Harestua og er svært fornøyd. Syes etter mål på hunden. Bare vær obs på at den blir lett 1,5 kg tyngre etter en svømmetur. Jeg bruker fiskevekt for å fordele vekt likt. Evt avkappe vannkanne for å hindre skarpe kanter inn mot ribbene på bikkja. Husk å stramme hevereima tilstrekkelig så posene går godt ut fra hundens albuer, de vil sige ned etter noe gange og lett skape gnagsår. Ta av kløven ved pauser, spesielt viktig ved våt pels for å unngå våteksem. Finnmark er rett og slett fantastisk. Det er bare å glede seg. Hva med å begynne turen i Tana Bru og gå over Ifjordfjellet, Gaisene og Loustjokk til Skoganvarre? Da får du en variert tur med garantert godt fiske, høye fjell og nydelig natur. Hilsen Ola.
 2. Har kun Helsport telt. Ingen annen grunn til det enn dårlig studentøkonomi, veldig god service og fravær av trøbbel. Henholdsvis: Normarka 4 camp, Fjellheimen 3 pro, Ringstid 1, Svalbard 3 x-trem og fra i går Storsylen x-trem 2+. Satte det opp i parken i dag, og syntes det ser lovende ut, men får vente med endelig dom til jeg får prøvd det utenfor ring 3.
 3. Knallflott blogg!!! Herlige og inspirerende bilder og tekst. Dere gjør det mange drømmer om. Dette var en vel anvendt halvtime.
 4. OT-sleden får du gjennom www.handlerimport.no
 5. Takk for gode svar! Har fått lånt meg ett par 30 ", så jeg får prøve meg litt frem til uka. Turen i mai fortsetter forøvrig nordover. Kan følges på www.selapaa.blogspot.com for dem som vil.
 6. Hehehe.. Nei, det er med meg, ca 25 kg i sekken ja. Det er noe spesielt med våren på vidda ja. Barrabber og lange dager. Blir jo mindre snø og løfte også med 30 + lavere vekt.
 7. Planlegger tur gjennom Setesdalsheiene, over Hardangervidda og Skaveheimen til Tyin med start i siste halvdel av mai. Det er selvfølgelig ikke lett å forutsi snøforhold, men magefølelsen sier truger kan være fordelaktige forran ski. Lettere å frakte på barmark, stegjern, og muligens noe smidigere ved råtten snø(???). Er det noen som har tips om valg av trger, evt størrelse. Vil det det være nødvendig eller overkill med 36 #? Jeg bærer med meg telt, mat osv, så totalvekta kommer på rundt 100 kg.
 8. Minus 32 i Jyltingmarka i forrige uke. Kaldt, men klart og fint. Cognacen frøys og trærne smalt.
 9. Skal en tur til Gutulia/Jyltingmarka neste uke. Er det noen som veit noe om snø- eller isforhold i området. Ser det er rundt 11 cm snødybde på yr, men tar ikke dette helt for god fisk. Jeg tente å gå fra Valdalen til Drevsjø. Noen som har noen tips for området?
 10. Er litt kjent i Ranatraktene. Området fra Umbukta til Bolna er det mange fine vann. Her er det lite folk, og passelig med hytter hvis du ønsker det. Så vidt jeg veit hadde jernværket et fiskelag som satte ut mye ørret, så du kan være heldig å treffe gammlefar i små unselige putter. Var i Blereksvassdraget i helga, og det er virkelig et flott område. Masse vann, med ørret og røye. Har ikke hørt om noe harr her. Umbuta, Elvmøthei, Virvassdalen og Bolna er flotte utgangspunkt.
 11. Hei. Er det noen som er kjent rundt Blerekvassdraget. Har tenkt å gå fra Elvmøtheia og rett opp på fjellet derfra, eller er det bedre å følge Virvassdalen et stykke oppover først? Jeg har tre-fire dager til rådighet og har ikke vært i dette området før. Håper å få litt røye i panna også, så hvis noen har noen gode tips blir jeg glad.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.