Gå til innhold
 • Bli medlem

sid

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sid

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Av alle jakt og fjellstøvler jeg har hatt er det et par fra Scarpa som har hatt best friksjon mot våt fjellgrunn og stein. Disse støvlene har en hard gummiblanding. Altså kjøper jeg ikke regelen om at mykere såler har bedre grep. Gummi blandingen avgjør. Jeg har støvler med langt mykere blanding som er skamglatte. Tror faktisk det er Vibram som har levert sålen. Samme har også levert sålen på Alfa jaktstøvlene mine. De er mykere og glattere.
 2. Riktig stavlengde er to tredeler av din egen kroppshøyde. Du kan altså gange høyden din i centimeter med 0,67. Denne formelen passer fint for meg, men er det bratt nedover der jeg skal så øker jeg ofte lengden litt. Ta med stavene, og ha en fin tur
 3. Gratulerer med ny sekk Jeg har denne i Tall. Da er den 79 liter. Er bra fornøyd med den. Svært god bærekomfort, og fine løsninger! Eneste minuset jeg kommer på er at lommen til drikkesystemet er plassert på en side. Kunne tenkt meg lommen på midten inn mot ryggen. Med mye oppakning betyr det ingenting, men føles litt skjevt om du har lite vekt i sekken utenom. Ellers virker det som om den er mye mer slitesterk enn den ser ut ved første øyekast. Dessuten veier den svært lite i forhold til størrelsen.
 4. Jeg har en Garmin som sikkert er 6-8 år gammel nå. De nye kartene funker helt fint bortsett fra skygger. Skygger har de fleste kart for bedre å vise høydeforskjeller i kartene. Høydekurvene er likevel fortsatt de samme Lykke til med kjøpet.
 5. sid

  Bruk av garmin 60csx

  Gåtilfunksjonen er svært lite hensiktsmessig å bruke i terrenget da denne stort sett bare gir deg veien til målet i luftlinje. (Funker på sjøen...til en viss grad) Bruk GPS'en til å holde kontroll på hvor du er, og planlegg heller ruta du vil gå på et vanlig kart. Det jeg har gjort noen ganger er å trekke en stiplet linje langs den stien jeg har planlagt å gå, men dette må gjøres på forhånd hjemme på pc'en. Skal du kun bruke GPS'en, og ikke turkart blir det veldig mye zooming og panorering har jeg erfart. God tur
 6. Vel. Selv om Penicillin fremstilles av mugg er det ikke dermed sagt at ALL mugg er Penicillin Men hadde nok ikke hatt så store betenkeligheter med å bruke koppen etter en grundig vask
 7. Alfa Bever Pro Grip+ er den desidert beste jaktstøvelen jeg har hatt. Jeg velger denne støvelen til nesten alt utenom høyfjellet. Da bruker jeg vanlige halvhøye fjellstøvler pga vekta...og at behovet for høyt skaft er mindre der.
 8. Enkelte turpanner har kopperbunn. Kopper er en god leder. Gass i kulden har i alle fall aldri jeg fått til. Og snu aldri en gassboks opp ned på en brenner som ikke er laget for akkurat det. Det er LIVSFARLIG!!!!!
 9. Ser at flere sier de ikke bruker kompasset i gps'en sin. Til de av dere som ikke har kompasset avslått: Dere bruker kompasset...selv om dere ikke tar frem kompass-siden! Jeg har ikke kompass på min, og kompis har på sin. Når vi har matpauser og vil se litt videre der vi skal på gps'ene må jeg surre rundt noen meter for å orientere kartet mitt. Kompis sitter på sekken og smiler, for der gjør det elektroniske kompasset jobben Jeg har Garmin 60c og han Garmin 60cs
 10. Husk at også temperatur virker inn på lufttrykksmålingen. Hadde dere hengt alle fire klokkene i en snor bak på den ene sekken regner jeg med dere hadde fått et jevnere resultat enn når klokkene bæres på armen. Har selv hatt min Casio Pro Trek PRG-40 i fem år. Veldig god klokke, men litt for tykk. Den du spør om er nok noe tynnere, men fortsatt litt vel tykk etter min smak. Dette er særlig plundrete vinterstid når man bruker hansker med jakka utenpå. Uansett veldig robuste og gode klokker!
 11. Jeg er 184 og trenger tall, og vil si jeg har et normalt forhold mellom rygglende og min generelle høyde. Kan ikke svare for alle, men flere av sekkene til Arcteryx har justerbar rygglengde.
 12. Har selv Jerven Orginal og Thermo Hunter. Brukes utelukkende til pauseposer og posteringsposer. Begge i fjellcamo. Som sovepose er de skamklamme. Ikke superfornøyd med dem som posteringsposer heller. Her har Jerven hvilt alt for lenge på lauvbærene. Helsportposene har mange fine detaljer som jerven mangler. Håper Jerven kommer med en oppgradert modell snart. Ripstop hadde vært et skritt på veien. Og Jervenposene holder deg IKKE tørr en hel dag på vestlandet Maljer og glidelåser er jo ikke tette. Latterlig at man får en glidelås midt i fanget om man har armene ut armåpningene.
 13. Jeg har både Finnskogen og Recon. Recon er helt klart den beste av de to på høyfjellet. Og jeg foretrekker den også om det regner veldig mye. Men den nye modellen mangler radiolomme, og den savner jeg veldig. Dessuten bråken den betydelig mye mer enn Finnskogen, men oppleves som en del mer slitesterk. Hetten på Recon er fantastisk...og tilsvarende elendig på Finnskogen. For småturer/dagsturer bruker jeg stort sett Finnskogen. På meg har denne et noe bedre snitt, samt at den er veldig myk og behagelig å ha på. Liker også veldig godt de forede lommene i jakka for håndvarming. Disse mangle
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.