Gå til innhold

toki

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om toki

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hvilke tips er det å komme med når det gjelder overnatting ute vinterstid? Nederst mot bakken: Stemmer det at oppblåsbare ligggeunderlag generelt ikke duger om vinteren? Er det nok med et skum-underlag av typen Helsport-jerv(ol.)? (i temp. ned mot -15/-20) Hvor mye hjelper det på med de gamle (grønne) underlagene med vaffel-mønster? Sovepose: Hva tror folk om XXL-posen - Helsport Rauland? Jeg har fra før av et STS Sleepline reactor-soveposelaken, tror dere at en kombo av det og Rauland-soveposen kan klare temp. ned mot -20? (i telt) Link til sovepose og laken: http://www.xxl.no/villmarksliv/soveposer-underlag/soveposer/rauland-sovepose-venstre-1043263 http://www.xxl.no/villmarksliv/soveposer-underlag/tilbehoer-soveposer/sts-sleepliner-reactor-1052540 Finnes det noen billigere alternativ der ute når det gjelder sovepose for temp ned mot -20?
 2. hvorfor kommer ikke det første innlegget fram?
 3. Jeg leter etter en alpinpakke til meg som nybegynner. Tidligere har jeg kun stått noen få ganger på alpinski, og har vel ikke de helt store preferansene til verken ski eller støvler. Har sett litt rundt på nettet, og funnet forskjellige tilbud: G-sport har en pakke til 1999 kr med: Head Xenon X SC - ski Nordica One SL - støvler Hvordan er disse støvlene? Er det noe lignende Nordica 45 one (?) som de har på Obs! ? Hvordan er pakken på G-sport i forhold til denne fra XXL: Atomic SYS VARIO FIBER/XTL 9 - ski Salomon Mission 4 - støvel På Obs! har de også en billigpakke til 2299 kr, som jeg tror inneholdt Nordica 45 one(?)/eller en annen Rossignol-støvel, Rossignol viper x(?). Hvordan er denne i forhold til pakken fra G-sport og XXL? Jeg vil prøve å holde det så billig som mulig, og vurderer disse pakkene rundt 2000kr. Likevel er jeg litt usikker på om jeg kanskje skal gå opp til 3000. Til den prisen kan jeg på Obs! få en annen ski, men støvlene er de samme. På XXL, er det en pakke med både andre sko og ski. På G-sport vet jeg ikke hva en kan få til 3000 kr. Noen som kan komme med svar, og eller andre tips? (Prøvde meg med noen linker i dette innlegget, men da vistes ingen ting)
 4. Jeg lurer på hvordan en fjellsko skal sitte på foten. Noen plasser står det at en bør kunne stikke en finger bak i hælen, et annet tips er å ta ut sålen og da skal det være plass til bredden av en tommel fremst på sålen. Hvorfor skal det være slik? Tror jeg har lest noe om at dette er for nedover-gåing, og for at ikke tærnene presser på i tuppen av skoen. Vil en fort få det samme problemet med for stor plass i skoen, og at foten sklir fram, eller er det mer avhengig av at skoen sitter bra på vristen for at en ikke sklir fram. Hva blir feil med for stor sko? Jeg driver og prøver Crispi Skarven i str. 43 og 44. Er litt usikker på hvilken størrelse som er best for meg. Vil skoen utvide seg litt etter hvert? Har prøvd med tynne sokker ilag med tjukke ullsokker (raggsokker) og syntes at str. 43 føltes litt trange. Er det ofte en bruker denne kombinasjonen av sokker? Eller er det mest vanlig en tynn og en ikke fullt så tykk sokk. Er det slik at en alltid bør bruke to par med sokker? Dette blir mine første fjellsko og jeg er litt usikker... Er det noen andre momenter jeg har glemt? (er det eks. andre kontaktflater mellom sko og fot der en bør passe på?) Ble litt mange spørsmål her, men håper noen kan gi noen svar (jo flere, jo bedre).
 5. Jeg vet ikke om jeg kanskje har veldig kort rygg, men etter det jeg måler så har jeg en rygglengde på rundt 49 cm. Blir størrelse tall (51 cm og oppover) for stor for meg da? På hoftebelte ser det ut som om jeg ligger helt i grenseland mellom regular og tall. og justerbar rygglengde, vil det si at den er justerbar for de med rygglengde på 51-56 cm, eller kan den justeres kortere. Da mener jeg på Bora 80.
 6. Må en abonnere på nyhetsbrev for å få det tilbudet?
 7. Ja, jeg som er 184 bør vel i hvert fall ikke ha tall?
 8. toki

  SPD-pedal

  Her har du modellen under XT (?), 540, til en bra pris i hvert fall: http://www.bikebuster.no/detaljer-no/190111.html Tror ikke det er store forskjellen på denne og XT, annet enn vekten. http://terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=485789
 9. Så størrelsen på hoftebeltet er det samme som med bukser?
 10. toki

  Ny terrengsykkel

  En sier vel gjerne at en med sykkelsko får brukt krefter også når du "drar opp" pedalen, og ikke bare nedover, når du tråkker.
 11. Er det noen som har erfaring med Arcteryx khamsin 70? Er det noe spesiellt negativt ved denne? Er bæresystemet dårligere enn på Bora 80(osv)?
 12. Hvordan er det jeg måler "hipbelt size"/hoftbelte? Jeg bruker W32/W33 i dongeribukser - blir det da det samme med hoftebeltet? Kan rygglengden måles fra skuldra til øverste del av hofteleddet?
 13. Er på utkikk etter min første sekk i klassen +/- 80 liter. Har sett litt rundt på internett (blandt annet på denne siden) for å få info om forskjellige sekker, men det er jo en stor jungel. Mange anbefaler jo å prøve sekken i butikk, før du kjøper den, men lokalt hos meg er det et begredelig utvalg. Derfor vurderer jeg å bestille via nettet, men holder meg til norsk nettbutikk med tanke på bytte. Så da kommer spørsmålet, er det veeeldig stor forskjell på sekker med tanke på at den passer din kropp, eller handler det mer om å finne en i riktig størrelse? På noen sekker stiller du selv inn rygglengde, men blant annet Arcteryx leverer sekkene med fast rygglengde (etter det jeg forstår) og i tre forskjellige størrelser. Det andre spørsmålet blir da om hvilken jeg bør velge (small - regular - tall) når jeg er ca.184 høy?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.