Gå til innhold
 • Bli medlem

Join

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  92
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Join

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Jeg gikk for 2 år siden, men andre veien. 2 første dagene i forholdsvis sterk motvind og snødrev. Vindstille og blå himmel på dag 3. Solheimstulen-Rauhelleren er lengste etappe, og det går jevnt og trutt oppover til dere er oppe på vidda. Derfra er det forholdsvis flatt. Husker ikke helt tiden, men jeg gikk i dårlige spor med mye is. Mener jeg brukte 7-8 timer. Turen Mårbu-Solheimstulen uten stikker bør ikke by på problemer. Regner også med at sporene er synlige. Samt at dere har med GPS med som sikkerhet for riktig posisjon.
 2. Ja takk begge deler Har med meg en ARS foldesag, og en liten øks. Brukte lenge den korte til Fiskars, men har gått over til den minste til Granfors. Koselig med treskaft . Man kan kløyve ganske tykke kubber med en liten øks, men man må la tyngden på kubben få gjøre jobben for deg. Bruker saga på å kappe stokker opp til ca 20 cm, og kapper de i ca 30 cm lengder. De jeg ikke klarer å kløyve direkte, vender jeg bare, og bruker vekta på kubben til å kløyve seg selv ned mot øksebladet. Har da bare behov for en liten kniv med blad på 8-10 cm til det en kniv skal brukes til. Bruker også øksa til å
 3. Jeg fikk de til å spesialsy et par for 3 år siden. Fikk de til å sette på et annet skaft, som er bedre å snøre. Mener støvlene kom på ca 2800,-. Ikke så mye mer enn de vanlige. Disse ble sydd etter mål. Fikk tilsendt målskjema på mail. Dette skaftet finnes ikke på noen andre av støvlene, men mener de het city. Har bilde hvis ønskelig. Jeg foreslo i utgangspunktet et ranger high skaft med tynt skinn i pløsa (som på profesional high), men Håkan (tror jeg) foreslo dette skaftet som de drev å prøvde ut. Er veldig fornøyd. Har fått litt gnagsår på helen, men dette skyldes at bindingene trekker
 4. Har ikke mye erfaring med pulk, men noe. Husker jeg ble overasket over hvor slitsomt og sakte det gikk første gangen. Jeg og en kompis skulle gå en uke på hardangervidda i februar i 2003. Ble riktig nok 20 cm løssnø, men jeg tipper 2 km/h. Tenk selv når du går på vei. 5-6 km/h, så skal du ha med armbruken og stavene i tillegg. Vi brukte skifeller, og du får ikke mye gratis. Du slipper bakglatte ski, men det skal gå litt nedover for at du skal slippe å stake. Har kjøpt nye ski, med kortfeller, og det er mye bedre, men kunne trenge litt smøretips selv med bruk av pulk? Bruker ski med feller ut
 5. Kan ta en titt på Voile 3 pin cable. Her får du pose og sekk i forhold til 75mm støvler. Har bare brukt de en sessong, men er strålende fornøyd. Kjøpte Lundhags Skistøvler med uttagbar ullfiltsokk i fjor, til bruk i Voile bindingene og Åsnes combat ski. Brukt ned til -23 under toppjakt i sverige med gode varme føtter som resultat Men mulig du trenger noe mer ekstremt
 6. Bruker stort sett Aclima ullnetting Blir det veldig kaldt tar jeg en vanlig ullstilongs utenpå nettingen. Hvis det er varierende aktivitet, så holder det med ullnetting ned til -20, men ved stopp har jeg forsvarets "anda" i kunststoff jeg kan bruke. Gav 30,- for den, og den dekker til nedenfor kneet, har knapper i siden, som gjør at jeg kan ta den utenpå buksa, eller slippe buksa ned på anklene og kneppe på. Veier vel ikke mer enn 150-200g. Til pauser kan det være like greit å bruke en jervenduk.
 7. Jeg er knallfornøyd med min Para, og generell service fra Norrøna, men som sagt tidligere, så blir dette mer et smaksvalg. Prøv de i butikk, og se på løsninger. Du kjøper ikke "feil" uansett hvem du velger. Synes uansett det er greit å kjøpe norsk vare hvis det ikke går på bekostning av noe spes. Støtter norske produsenter Samt at de gjerne tar mindre reprasjoner selv, innlands.
 8. Det kommer litt ann på hvor tykk / bred tuppen er. Hør med de. Passer det, så er vel normal langfell fra Åsnes et greit alternativ. Du kan også høre med sportslageret om de kan frese inn fester for Åsnes kortfell, som er et glimrende produkt.
 9. Tar liten plass, men sjekk vekt på gasspatron. Jeg og kona har to selvoppblåsbare vester fra regatta, som vi bruker på kanoturer. Ulempen er jo hvis du går i vannet og vesten blåser seg opp. Da må du enten ha med ekstra patron å bytte med etterpå, eller gå med jordas "prestekrage" for å flyte hvis det skulle skje igjen, til du får byttet når du kommer hjem. Derfor valgte jeg en "normal" flytevest til packraft bruk. Tror den veier rundt 500g.
 10. Jeg festet en Norrøna Para Ranger, 120 L foran på min. Veide vel rundt 20 kg. Jeg er kort 166 cm, så jeg skaffet meg en Alpacka, som er den minste modellen. Festet den som sett på flere videoer, liggende på langs med hoftebeltet opp og frem. Dette gjør som sett, at man kan hive hele kreasjonen på ryggen Brukte et svenskt tau (www.runlock.se), som gjør det veldig greit å stramme med en karabin. Dette tauet kan da også brukes till annet i leiren. Sekken satt som støpt ved bruk av alle 5 festepunkter. Sekken sørger også for litt bedre retningsstabilitet.
 11. Den første kjelen skal vel være laget slik at settet går oppi? Jeg har den kjelen og et trangia campingsett, og det går fint. Sjekk hjemmesiden til trangia, der mener jeg det står hvem av settene som passer oppi.
 12. Blir ikke 1 mm litt kronglete å jobbe med I hvertfall med litt våte og valne fingre....
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.