Gå til innhold
 • Bli medlem

turban

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om turban

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for raske tips! Tror nok jeg må gå for en Radical ST, om ikke FT for enda mer stabilitet, pga vekta mi.. Har også fått anbefalt å gå for ski som er over 100mm bred, med tanke på flyt i løs snø. Coomback så interessant ut! Med middels vekt og god stabilitetet, så kan jeg kanskje gå litt ned på robusthet i binding, og gå for en Radical ST.
 2. Hei! Jeg vurderer å kjøpe meg randonneski, da telemarkutstyret er svært rustent og jeg har lyst på noe som er lett, stabilt og gir god kjøreglede. Kjenner ikke randonneuniverset godt, så jeg er litt hjelpeløs i møte med en jungel av sko, bindinger og ski. Jeg ønsker meg utstyr som er så lett som mulig (for å ikke slite for hardt under opptur), men samtidig stabilt nok for en kar på 100 kg, som kan takle variert føre.. Er det noen forslag/ideer der ute?
 3. Må bare slenge meg på her. Har brukt timesvis i Sportsnett butikk i Oslo for å snakke om mulig utstyrskjøp. Etter lange og gode prater har jeg til slutt endt opp med å handle der, flere ganger, fordi sørvisen er så god og betjeninga hyggelig. Stor kontrast til for eksempel betjening på Skandinaviske Høyfjellsutstyr som jeg har opplevd snobbete og lite hjelpsomme.
 4. Her var det mange gode tips. Jeg har selv gått litt rundt i bokhandler og lett i hyllene. Det er alltid fint å kunne bla i bøker man skal gi bort. Jeg synes det er et gjennomgående fenomen at veldig mange av bøkene har et fokus på de ekstreme turene. Norge på langs, toppturer, ekstreme turer, tøffe turer, ekspedisjonsturer for "vanlig folk" osv. Det finnes ingen bøker for vanlige folk som har lyst å lese seg litt opp på det å være ute i naturen på lav terskel. Fokuset på det ekstreme og på det tøffe kan jo rett og slett virke mot sin hensikt! Hvor er hverdagsfriluftslivet? Hvor er bøkene for d
 5. Hei! Jeg er på utkikk etter julegave til en kompis som begynner å få øynene opp for friluftsliv. Han er ikke så veldig erfaren, slik at jeg ønsker å finne ei bok som gir grunnleggende innføring i bekledning og utstyr, ulike turformer for de ulike årstidene. Jeg synes det er unødvendig med disse "Outdoor extreme expedition-bøkene", det blir fort veldig strebete og urealistisk.. Er det noen som har forslag til en god bok til denne bruken?
 6. Jeg har i senere tid lært at noen klarer å padle kajakk uten å skvette vann over seg selv. Når jeg padler kajakk skvetter det alltid fra åra på jakke og hode. De sier at man skal padle med strake armer uten knekk i albuen og la all rotasjon foregå i overkroppen. Jeg prøver nå å padle slik, men det drypper likevel på meg. Kan åre-type ha noe å si? Bladet er halvstort og krumt. Har padlejakke slik at jeg klarer meg, men skulle gjerne klart å holde meg tørr, ihvertfall når været er godt
 7. Hva med linser av forskjellig type? Disse er svært næringsrike og kan med litt krydderier og godvilje smake godt. Røde små linser kan kokes rett opp til stuing, mens andre typer må bløtlegges. Dette kan jo du gjøre over natten, i ei drikkeflaske fra morgenen av eller i en kaserolle mens dere ligger i basecamp. Det er dog lurt å kombinere med andre ingredienser for å gi litt smak, f.eks. løk (hva med sprøstekt/tørka løk), hvitløk, chilli, tomatpure på tube osv. Av krydder anbefales alle slags indiske blandinger. Kan kombineres med ris og rosiner, og yoghurt naturell hvis dere orker å bære på ve
 8. I speidern lærte vi at Lord Baden Powell brukte å si "Forlat et leirsted FINERE enn hvordan det så ut da du kom". Jeg synes dette er i overkant fisefint og høymoralsk, men han har et poeng.. hvis vi i stedet for å gremme oss over søppel i fjellet hadde plukket det opp hadde det jo blitt mindre gremming på oss alle totalt sett.. hvem begynner?
 9. Å kjøre tur-retur Tromsø på 10 dager innebærer jo nærmest 4-5 dager med full kjøring. Jeg ville ha valgt ut noen få steder å bruke tiden, framfor å haste innom 10 severdigheter i 30 minutter hver. Jeg er jo veldig glad i Helgeland og Nordlandskysten, men å kjøre "ytterleia" tar jo lang tid i seg selv. Man MÅ ikke se noe som helst, er ikke poenget med ferie å koble av og rekreere, fremfor å krysse av så mange steder på lista som mulig? Hvis dere får god tid når dere nærmer dere Tromsø kan dere jo vurdere å kjøre via Finnsnes og Senja, og ta ferje fra Botnham til Brensholmen. Senja og Kva
 10. Var tilbake i det området hvor jeg hadde fisket tidligere uten hell, både med dupp med mark og forskjellige sluker. Traff på en kar som mente at det var umulig å få fisk der når det var nord-østlig vind. Hadde samme været forrige helg. Jeg liker å tro at han har rett, for da er det ikke mine manglende fiskeferdigheter som var problemet, men vinden
 11. Apoteket selger små pillebokser som er geniale til krydder, såpe og andre ting. 5 kr for den minste, er kanskje på størrelse med tuppen av en tommelfinger 10 kr for de "store"
 12. Kom akkurat hjem fra fisketur over tregrensa. Prøvde med makk og dupp, og forskjellig sluk. Fisket ikke lenge, men hadde ikke noe hell. Det var nordøstlig vind stort sett hele tia. Er makk ikke å anbefale i høyden?
 13. Dette er ganske fascinerende. For 500 kr får du 300 gram dun, noe som er mer enn nok til en god dunjakke i denne dunkvaliteten. Hvor er sy-selv instruksjonene?
 14. Jeg har selv en B2710, som jeg er noen lunde fornøyd med. Menyene er veldig tungvindte og jeg har hatt problemer med lyden. Jeg tror dog dette er uflaks med akkurat min mobil, jeg ser ikke disse tilbakemeldingene andre steder. Hvis jeg skulle valgt på nytt ville jeg kanskje kikka på Motorola Defy eller Sony Ericsson mobilen som kommer i august, den er veldig spennende: Active. [Hidden Content] Det som virkelig taler til fordel for Samsung B2710 er den fenomenale batterilevetiden. Jeg lader den ca. 1 gang i uka!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.