Gå til innhold

turban

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. turban

  Lett randonneskipakke

  Takk for raske tips! Tror nok jeg må gå for en Radical ST, om ikke FT for enda mer stabilitet, pga vekta mi.. Har også fått anbefalt å gå for ski som er over 100mm bred, med tanke på flyt i løs snø. Coomback så interessant ut! Med middels vekt og god stabilitetet, så kan jeg kanskje gå litt ned på robusthet i binding, og gå for en Radical ST.
 2. Hei! Jeg vurderer å kjøpe meg randonneski, da telemarkutstyret er svært rustent og jeg har lyst på noe som er lett, stabilt og gir god kjøreglede. Kjenner ikke randonneuniverset godt, så jeg er litt hjelpeløs i møte med en jungel av sko, bindinger og ski. Jeg ønsker meg utstyr som er så lett som mulig (for å ikke slite for hardt under opptur), men samtidig stabilt nok for en kar på 100 kg, som kan takle variert føre.. Er det noen forslag/ideer der ute?
 3. Må bare slenge meg på her. Har brukt timesvis i Sportsnett butikk i Oslo for å snakke om mulig utstyrskjøp. Etter lange og gode prater har jeg til slutt endt opp med å handle der, flere ganger, fordi sørvisen er så god og betjeninga hyggelig. Stor kontrast til for eksempel betjening på Skandinaviske Høyfjellsutstyr som jeg har opplevd snobbete og lite hjelpsomme.
 4. turban

  Bok om friluftsliv

  Her var det mange gode tips. Jeg har selv gått litt rundt i bokhandler og lett i hyllene. Det er alltid fint å kunne bla i bøker man skal gi bort. Jeg synes det er et gjennomgående fenomen at veldig mange av bøkene har et fokus på de ekstreme turene. Norge på langs, toppturer, ekstreme turer, tøffe turer, ekspedisjonsturer for "vanlig folk" osv. Det finnes ingen bøker for vanlige folk som har lyst å lese seg litt opp på det å være ute i naturen på lav terskel. Fokuset på det ekstreme og på det tøffe kan jo rett og slett virke mot sin hensikt! Hvor er hverdagsfriluftslivet? Hvor er bøkene for de som har lyst å forstå enkle prinsipp rundt bekledning, ferdsel utenfor sti og mestring av vær og føre? Jeg har sett 101 Villmarkstips virker som en god bok, men den er utsolgt mange steder...
 5. Hei! Jeg er på utkikk etter julegave til en kompis som begynner å få øynene opp for friluftsliv. Han er ikke så veldig erfaren, slik at jeg ønsker å finne ei bok som gir grunnleggende innføring i bekledning og utstyr, ulike turformer for de ulike årstidene. Jeg synes det er unødvendig med disse "Outdoor extreme expedition-bøkene", det blir fort veldig strebete og urealistisk.. Er det noen som har forslag til en god bok til denne bruken?
 6. turban

  Membranplagg og vest

  Jeg har i senere tid lært at noen klarer å padle kajakk uten å skvette vann over seg selv. Når jeg padler kajakk skvetter det alltid fra åra på jakke og hode. De sier at man skal padle med strake armer uten knekk i albuen og la all rotasjon foregå i overkroppen. Jeg prøver nå å padle slik, men det drypper likevel på meg. Kan åre-type ha noe å si? Bladet er halvstort og krumt. Har padlejakke slik at jeg klarer meg, men skulle gjerne klart å holde meg tørr, ihvertfall når været er godt
 7. turban

  Vegetarianer på tur! (Noen tips?)

  Hva med linser av forskjellig type? Disse er svært næringsrike og kan med litt krydderier og godvilje smake godt. Røde små linser kan kokes rett opp til stuing, mens andre typer må bløtlegges. Dette kan jo du gjøre over natten, i ei drikkeflaske fra morgenen av eller i en kaserolle mens dere ligger i basecamp. Det er dog lurt å kombinere med andre ingredienser for å gi litt smak, f.eks. løk (hva med sprøstekt/tørka løk), hvitløk, chilli, tomatpure på tube osv. Av krydder anbefales alle slags indiske blandinger. Kan kombineres med ris og rosiner, og yoghurt naturell hvis dere orker å bære på veskeholdige ingredienser.
 8. turban

  Rydder du opp etter deg?

  I speidern lærte vi at Lord Baden Powell brukte å si "Forlat et leirsted FINERE enn hvordan det så ut da du kom". Jeg synes dette er i overkant fisefint og høymoralsk, men han har et poeng.. hvis vi i stedet for å gremme oss over søppel i fjellet hadde plukket det opp hadde det jo blitt mindre gremming på oss alle totalt sett.. hvem begynner?
 9. Å kjøre tur-retur Tromsø på 10 dager innebærer jo nærmest 4-5 dager med full kjøring. Jeg ville ha valgt ut noen få steder å bruke tiden, framfor å haste innom 10 severdigheter i 30 minutter hver. Jeg er jo veldig glad i Helgeland og Nordlandskysten, men å kjøre "ytterleia" tar jo lang tid i seg selv. Man MÅ ikke se noe som helst, er ikke poenget med ferie å koble av og rekreere, fremfor å krysse av så mange steder på lista som mulig? Hvis dere får god tid når dere nærmer dere Tromsø kan dere jo vurdere å kjøre via Finnsnes og Senja, og ta ferje fra Botnham til Brensholmen. Senja og Kvaløya er veldig vakkert, et barskt og spennende område. Hvis dere kjører Senja kan dere kjøre "yttersia" via Skaland og Senjahopen, kanskje svippe innom Husøy, et morsomt samfunn på ei øy midt i en trang fjord.
 10. turban

  Slettede tråder, hvor er fornuften?

  Jeg har gjennom mange år vært engasjert i andre forum og avis-debatter - og jeg har mer og mer mistet troen på anonyme politiske diskusjoner på skjermen. Skikkelig debatt krever at folk legitimerer seg og at man kan møtes ansikt til ansikt. Å prate om fjellliv og turutstyr krever ikke de samme betingelser av redelighet og ansvarlighet. Da vi forrige helg ble rammet av de grusomme terrorangrepene var det mange som var raskt ute på nettet med mange teorier og ganske hatefulle innlegg. Jeg fikk ikke med meg debatten her på fjellforum, fordi jeg da heldigvis hadde dratt på fjellet. Ut fra diskusjonene senere forstår jeg at det oppstod vanskelige ordskifter. Vi befinner oss nå under særdeles uvanlige og vonde omstendigheter, og jeg misunner ikke moderatorene som må forholde seg til tråder som går ut av styr. Å nå flykte fra fjellforum på grunn av moderatorenes fremgangsmåte synes jeg er forhastet og trist. De har en vanskelig jobb og det å forlate dette nettstedet i affekt er like lite konstruktivt som å fjerne tråder.
 11. turban

  Slettede tråder, hvor er fornuften?

  Jeg er nok allergisk mot internettdiskusjoner og synes det er deilig med et sted hvor jeg slipper unna. Enkelt og greit. Det skjer jo også at tråder kan gli ut i politikk selv om det ikke var poenget fra starten. EDIT: Dog - hvis en "åpen kategori" førte til større aktivitet på Fjellforum generelt, ville det jo være positivt. Hvordan kan man "måle" dette? Jeg vet ihvertfall at jeg ikke kommer til å søke tilbake hit oftere hvis det var et politisk hjørne her. Faktisk, så vil jeg foretrekke å slippe å vite hvor folk stod politisk, slik at jeg kunne unnslippe min egen tendens til å putte andre i bås.
 12. turban

  Fisketips for høyfjellet

  Var tilbake i det området hvor jeg hadde fisket tidligere uten hell, både med dupp med mark og forskjellige sluker. Traff på en kar som mente at det var umulig å få fisk der når det var nord-østlig vind. Hadde samme været forrige helg. Jeg liker å tro at han har rett, for da er det ikke mine manglende fiskeferdigheter som var problemet, men vinden
 13. turban

  Slettede tråder, hvor er fornuften?

  Jeg synes det i grunn er greit å slippe politikk og andre diskusjoner her inne. Jeg blir fort i dårlig humør av nett-debatter og det er godt å slippe slik krangling på Fjellforum.
 14. turban

  Forslag til zalo/flytende såpe beholder

  Apoteket selger små pillebokser som er geniale til krydder, såpe og andre ting. 5 kr for den minste, er kanskje på størrelse med tuppen av en tommelfinger 10 kr for de "store"
 15. turban

  Fisketips for høyfjellet

  Kom akkurat hjem fra fisketur over tregrensa. Prøvde med makk og dupp, og forskjellig sluk. Fisket ikke lenge, men hadde ikke noe hell. Det var nordøstlig vind stort sett hele tia. Er makk ikke å anbefale i høyden?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.