Gå til innhold
 • Bli medlem

dådfen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei, planlegger en skitur i slutten av november med utgangspunkt fra Bergen. Planlegger å reise avgårde tidlig fredags morgen og tilbake søndag ettermiddag/kveld. Fordelaktig om det er mulig å komme seg der med buss/tog, men bil går også. Det bør ikke være for vanskelig å navigere, spesielt mtp å unngå usikker is etc. Planlegger å bo i telt. Har tenkt litt på Finse-Ustaoset eller Stølsheimen. Noen som vet hvordan snøforholdene normalt sett er rundt slutten av november? Er forøvrig åpen for alle slags forslag. -dådfen.
 2. Tenkte du et nytt innovativt produkt eller mer et nytt merke med ulike produkter? Når det gjelder innovative løsninger har jeg tenkt på et produkt som ihvertfall hadde passet meg fint. Mulig det allerede finnes. Uansett, dealen er den at man på vinterturer ofte har behov for å kunne ta av/på klær kjapt. Når det gjelder netting underdel/ull underdel er det ofte et herk. Så jeg har alltid etterspurt et produkt som fungerer noe ala dette: Man har på en måte hver del av stilongsen/ull underdelen pakket inn i en spesialsokk. Så ved behov kan man åpne en glidelås i sokken og dra opp
 3. Finner mer info under ekspedisjoner > 2011 Kazbek. Vi gikk rundt på baksiden. Er vel det som regnes som normalruten. Men det var defintivt bratt nok.
 4. Hei, er naa i Tbilisi etter en fantastisk tur opp til Mt.Kazbek. Vi brukte ingen guide, men hang oss paa en gruppe med guide paa toppdagen. Det var et vanvittig vaer under toppstotet med lyn og torden, haggel, og ekstremt daarlig sikt. Hadde vi ikke hatt gruppen foran oss med guide hadde vi aldri i verden kommet oss til toppen. Vi betalte selvsagt guiden litt naar vi kom ned igjen. Fjellet var hakket mer teknisk enn jeg hadde forestilt meg og det var ganske saa bratt de siste 400 hoydemeterne. Var blant annet klatring i rundt 60 graders helning med isoks og stegjern. Les mer
 5. Hei, etter at området rundt Elbrus ble stengt for innreise måtte vi gjøre litt om på turplanene og satse på Kazbek. Forsåvidt det samme som Hvitserk gjorde. Er det noen som har erfaring fra fjellet eller området? Finnes lite detaljert info på nettet. Vi har ordnet transport til Kazbegi fra Tbilisi og har beregnet 10 dager totalt. Tenker da spesielt på følgene ting: -Rutevalg og kart. Er det en tydelig rute oppover fjellet som de fleste følger? -Breer. Vi har lite erfaring med breer, men en i gruppen har vært på brekurs. Skal det være greit å krysse det som er av breer?
 6. Marmolejo: Hovedgrunnen til at vi vil fly fra Moskva til Tbilisi er at vi allerede har bestilt billetter tur-retur Moskva, og disse får vi nok ikke refundert. Kanskje ikke optimalt, men på litt stramt budsjett så funker det vel. SturlaS: Har kontakt med et byrå nede i Georgia, men vil gjerne har tips/innspill fra andre som har vært i området. Greit å få høre andres erfaring. Google var ikke så voldsomt vennlig. Noen som hvilket guideselskap Hvitserk bruker om noe i det hele tatt..?
 7. Takk for svar. Det ser ut til at vi gjør en helomvending og heller satser på Kazbek. Tanken var jo først å ta både Elbrus og Kazbek, men det ble etter hvert til kun Elbrus og nå ser det altså ut til at vi ender opp med Kazbek. Finnes det noen tilsvarende guide-byrå for området ala Pilgrim-Tours? Ikke noe negativt om norske turoperatører, men det blir litt i dyreste laget for studenter og i tillegg er litt å morroen å fikse ting selv. Jeg er litt bekymret mtp at gruppen har begrenset med breerfaring og bruk av tau, stegjern og isøks til sikring. Har alt av utstyr, men har
 8. Tenker noe ala dette opplegget: [Hidden Content] Altså fly til Tbilisi og så ordne transport til/fra foten av Kazbek. Deretter fly fra Tbilisi til Min.Vody og ordne transport til/fra foten av Elbrus. Og så fly hjem fra Min.Vody via f.eks Moskva. Noen som har efaringer med dette byrået eller andre byråer i området som kan bistå med å ordne nødvendige papirer og transport?
 9. Takk for tipset. Planen er å gå Kazbek først og bruke litt tid på det, siden det er en del finere der etter hva vi har hørt. Så vi håper at Elbrus skal gå en del lettere siden vi er akklimatisert etter første fjellet. -d.
 10. Ok, takker for svar. Da tror jeg det skal kunne gjennomføres på to uker slik som vi har planlagt. Brukte du guide på Elbrus eller ordnet du alt selv? Mye stress med visum og andre papirer?
 11. Hei, vi er en gjeng som planlegger å dra til Kaukasus neste sommer for å bestige Elbrus og Kazbek. Vi har vært i kontakt med Pilgrim Tours og tror vi kommer til å benytte oss av deres Lite package. Problemet er at de ikke tilbyr noe lignende for Kazbek. Vi vet ikke helt hvordan vi skal komme oss fra foten av Elbrus til foten av Kazbek, eller evt. motsatt. Ser for meg at vi må krysse grensen mellom Russland og Georgia, noe som jeg antar ikke er det letteste man kan gjøre. Noen som har efaring med det? Ellers lurer vi på hvordan det er å bestige to 5000-metere rett etter hver
 12. Jeg gjennomførte grensemarsjen i mars i år, dvs. i perioden rundt 20.mars. Var vel ikke så lenge i pasvikdalen da vi gikk GJØ til SKO på en dag. Jeg var selv stasjonert på SKO for noen år tilbake så kjente igrunn kun til teigen fra GJØ til SVA. Personlig syntes jeg strekket oppe i Korpfjell og IHR var defintivt best. Spesielt IHR var usannsynlig bra. Om det er noe du lurer på er det bare å fyre løs. Vi fikk mye god hjelp fra forsvaret med transport.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.