Gå til innhold
  • Bli medlem

sneakyowl

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 223
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    39

Alt skrevet av sneakyowl

  1. Spørs om det ikke blir litt for mye fuzz, men jeg lagrer alle slags type punkter i Topokart-appen. Totalt 4 trykk fra hjemskjermen (iPhone) til punkt er opprettet. Det er praktisk å kunne sette et ikon på punktet senere. F.eks leirplasser brukt på tur: Om det er noe enda raskere og enklere du ser etter tror jeg klokke-alternativene er bedre, helst der man kan lagre en posisjon ved ett trykk. Ellers så kan du ta et bilde med mobilen og sjekke gps-lokasjonen i bildet etterpå
  2. For min del er termokopp kun for vinterstid, ja. Unngå damp/kondensering i teltet med lokk og det er fint å ha kaffen varm både før og under frokosten i teltet. Det er dog et tveegget sverd for meg. Kaffen holder seg litt for varm for lenge. Flere planer om tidlig nedriving av leir har blitt utsatt på grunn av dette😅 Ellers genialt å kunne ha en varm kopp té utover kvelden i mange minusgrader uten å stresse med å måtte drikke opp før den fryser til.
  3. 60gr er ikke gæli! Mine Sydvang 30cm snøplugger veier 54,3g /stk. så det hadde ikke vært det største hoppet opp i vekt med noe sånt. Er aluminiumsutgavene du har laget kanskje litt glatte i snøen, siden de ikke har noe mønster ala de i plast? Kunne man fått litt multi-purpose på bedre hold og lavere vekt ved å drille noen hull i de, eller er aluminiumen for tynn til dette uten å miste all styrke? Jeg liker egentlig ikke å ha snorer på pluggene, da det er så rotete å pakke sammen og det introduserer et nytt potensielt punkt som kan feile (spesielt om snorene er svakere enn bardunene). På disse ankrene er det tre snorer, så jeg regner med det skal mye til før de er noe svakt punkt og i fare for å ryke - Eventuelt må kvaliteten i snorene matche bardunene. Ekstremt søkt at noe sånt ryker før sømmer i teltduken går opp uansett. En annen fordel med ankrene er vel at man automatisk får litt lenger total bardunlengde. På Endurance-teltet synes jeg bardunene i blant kan bli litt vel korte om det er dyp kjip snø pluggene må trøkkes ned i.
  4. Camelbak Camp Mug Lokket/drikketut er i plast. Holder kaffen varm leeenge. Nesten litt for lenge i blant. Fornøyd med denne på pulkturer. Litt stor og tung til annen type tur med sekk.
  5. Hvis du ser på DAC Pressfit type stenger kan du kappe alle segmenter til ønsket lengde. Merk at det ikke går på DAC Featherlite NSL-stenger, som jeg akkurat har funnet ut av selv.
  6. Fikset siste stang nå i kveld. Det gikk helt fin med 40cm seksjoner der også. I motsetning til de langsgående stengene ble denne faktisk tyngre enn Nortent sin (172,4g vs 167,6g), men totalt med alle stenger inkl. pakkpose er det kun ett gram som skiller de to settene fra hverandre med DAC som tyngstemann på 612g og Nortent på 611g. Jeg får ikke helt totalvekten av Nortent-stengene inkl. pakkpose til å gå opp med individuelle målinger av hver stang - Det kan hende de tidligere målingene av Nortent stengene ikke stemmer 100%. Oh well. Spent på å teste teltet i felt! Forventer ikke å jakte de villeste stormene i nærmeste fremtid, men bare litt generell brukserfaring av både telt og stenger er fint. Og hvis det er av interesse for noen så er dette de endelige målene:
  7. Om det er de stengene som kommer med X-trem serien (?), så ville jeg ikke tenkt mer på det. Jeg tviler på at det er veldig mange som går vekk fra standardstengene på disse teltene, men likevel bruker de hardt i mye vær. Kommer ikke Featherlite NSL kun i 10,25mm, og ikke 10,2mm diameter? Så de er i det minste kanskje noe tykkere til og med.
  8. For sommermånedene ville jeg personlig valgt helags for ventilajsonsmulighetene, men for litt lenger ut i høstjakta hadde jeg nok valgt et telt hvor ytterduken går helt ned til bakken. Barents Outdoor er mer eller mindre der samme som Helsport, og med Dovrefjell-teltet trår du neppe feil. Hvis jeg skulle foreslått noe i lignendne klasse hadde det vært Fjällräven Abisko Shape som jeg har 60+ netter i selv.
  9. Hva skal du med øks i fjellet? Den kan fint droppes. Selv på skogsturer er øks ganske overflødig. Må du høgge så brenner det sannsynligvis ikke så godt uansett.
  10. Med første levering av DAC Featherlite NSL 9mm stenger fikk jeg laget de to langsgående stengene. Noen førsteinntrykk fra stua: - DAC-stengene er noe, men ikke veldig mye stivere enn de orginale Nortent-stengene. Ikke overraskende så "føles" DAC veldig kvalitet ut i forhold. - For de langsgående stengene gikk det veldig fint med 40cm seksjoner over hele linja bortsett fra endene som er temmelig korte, som forventet siden det ikke er den største bøyen i disse. Et minus med at endene er så korte er at de er litt mer kronglete å håndtere ved nedpakking, siden strikken hele tiden vil rette ut leddet - Stengenes totalte lengde sammenpakket blir noe lenger enn de orginale, men det gjør ikke meg noe som alltid pakker teltstenger på utsiden av sekken. - Totalt en del lavere vekt per langsgående stang enn de orginale fra Nortent. Færre seksjoner bidrar nok en del. DAC Featherlite NSL 9mm (inkl. DAC endestykker og Nortent strikk) - 210g Nortent 9mm (inkl. Nortent endestykker og strikk) - 247g - Ser jo litt kulere ut med gule stenger 😎 Jeg tipper jeg får resten av de bestilte stangseksjonene før neste helg, da blir det prøvetur med nye stenger over hele linja.
  11. Jepp, de er fine i vind med Windstopper-delen på oversiden og det andre syntstoffet i håndflaten.
  12. Jeg har blitt helt forelsket i Hestra Ergo Grip Tactility og vurderer å bare kjøpe et lite drøss av de for å ha i lang tid fremover. Veldig tynne hansker (78g totalt), men likevel ganske robuste med ekstremt god fingernemhet. Litt på tull pleier jeg å si at du kan plukke nesehåra med disse. SÅ presise er de i grepet med riktig størrelse på hånda. Disse er perfekte hele året når man er i aktivitet. Ikke vannavvisende, men de tørker veldig fort bare ved bruk. Under påskens langtur på ski var dette de eneste hanskene jeg brukte (utenom ved camp-etablering/nedriving) da det aldri bikket under noen få minusgrader. Det eneste jeg savner er litt bedre mulighet for å bruke de på telefonskjermen. Det fungerer så vidt med tommelen, siden hansken er såppass tynn. Skal det gjøres noe utover å sjekke kartet må hansken av. Ikke til forveksling fra de vanlige "Ergo Grip"-hanskene deres som er noe tykkere. Tidligere likte jeg Falketind-hanskene til Norrøna godt, men jeg ble lei av å bytte de ut så ofte da de ikke tålte veldig mye bruk før de gikk i stykker. Så langt har Tactility-hansken holdt mye bedre.
  13. Man tenker at det er kult helt til sola steker på teltduken kl. 06:00 så du må krabbe ut for å gispe etter luft hver dag på tur 😅
  14. Hadde en del CashPoints liggende i Norrøna-butikken, så jeg prøvde meg på en utgående (?) modell i outleten; Lofoten corespunUll Long sleeve (https://www.norrona.com/en-GB/products/lofoten/lofoten-corespunull-long-sleeve-mens/?color=2295). corespunUll-produktene kom vel i fjorårets sesong, men det ser ikke ut som om de videreføres lenger? Synd i så fall, for trøya virker veldig veldig god og solid (men grisedyr). Jeg tror det blir en favoritt på vinterturene fremover. Likte spesielt ermene/cuffsene i stretchy syntstoff som sitter ganske tett på, med tommelhull som valgfritt kan brukes.
  15. Jepp, og som du sier til slutt - Veldig søkte tilfeller hvor noe sånt er nødvendig- Av samme grunn setter jeg ikke opp teltet i stua for å teste, det får vente til neste tur 😁 Neste år blir det sannsynligvis Norge på Langs på meg, mye mulig med Vern 1. Jeg har null problem med å velge det teltet til en så lang tur.
  16. Uansett hvor paradoksalt det høres ut så stemmer det. Det er omtrent ingen andre som bryr seg/vet om villreinen i Norge. Villreinen hadde vært fullstendig borte om jegere ikke ga den en stemme og oppmerksomhet. Anbefaler å høre Podkasten Uteliv's episoder om villrein/friluftsliv/friluftslivjournalistikk og påvirkning på naturen. Lærer mye
  17. Bra video, og jeg skjønte poenget ganske mye tydeligere nå. Det gir jo mening. Den nederste bardunen bidrar lite når det er så mye vinkel på stengene. Jeg lurer på om det kanskje kunne hjulpet litt på å trekke bardunene på de langsgående stengene over på motsatt side, altså at de går i kryss istedenfor hver sin retning? Festepunktet på disse er mye høyere, og det blir ikke en direkte dragning nedover som ved vanlig oppsett. Det bidrar kanskje til mer stabilitet når vinden prøver å presse enden ned som vist i videoen.
  18. Titan er sterkt for vekten sin, men det bulker lett det og når det er tynt nok. Sporer litt av fra tråden, men jeg har alltid kjelen i en boks sammen med brenner og annet når det dras pulk. Sjekk Primusplate-tråden
  19. Kjelen du først gikk for er jeg veldig fornøyd med (Alpha pot 2.7) til snøsmelting. Lette turkjeler er ikke ment til å kunne tåle mye herjing. Pakke de litt sikrere? Hverken min 2.5 Trangia Billy pot eller Alpha Pot 2.7 har en eneste bulk i seg. Enda lettere kjeller i titan tåler desto mindre påkjennelser.
  20. Det er måten jeg tenker å tilpasse på nå, ja. Altså fjerne to seksjoner på de langsgående stengene, og tilpasse endene deretter. På den tverrgående stanga fjerner jeg ingen seksjoner, men tilpasser kun på endene. Der en seksjon fjernes vil jeg ikke fjerne kun én seksjon, da det plutselig går fra oddetall-antall seksjoner til partall, og da ender man opp med et ledd akkurat der det blir mest bøy, istedenfor å få de kreftene på midten av en seksjon (oddetall). Tenker jeg i hvert fall 😅 Ingen ingeniørgrad her. To usikkerhetsmomenter er: - Det blir ganske korte endeseksjoner i forhold til resten. Det eneste jeg har å gå på for at dette er greit er at den røde stanga på Keb Endurance også har en veldig kort endeseksjon i forhold til resten. Denne delen av stengene er også planten godt nede i stangkanalene/sleevene. - For lang seksjon i tverrstanga der det er mest bøy? Excel-skriblerier:
  21. Jeg har nok driti litt på draget ved å velge DAC Featherlite NSL-stenger i Extremtextil-ordren (som allerede er sendt) 😅 Det er visst ikke bare bare å kutte de ulike seksjonstypene for den stangtypen. Det er vel egentlig bare endenestykkene som kan kappes, or resten må kjøpes i rett størrelse (de hadde kun 40cm seksjoner). Hadde jeg gått for de litt tyngre DAC Pressfit-modellene hadde det vært vesentlig enklere, da det kun er to seksjonstyper (og ikke 3), og begge kan fint kappes. Jeg får prøve ut med 40cm stangseksjoner i midten og korte ned endeleddene så totalen blir rett. På langsidene tror jeg ikke dette er noe problem, men på den tverrgående stangen blir det spennende å se hvordan det blir, da det er en vesentlig skarpere kurve som skal til.
  22. Enig i poenget her til en viss grad - Men teltet MÅ i mine øyne klare opptil minst 25 m/s i kastene i forhold til vekten den har. Litt irrelevant til poenget, men jeg ser stadig vekk (snakker ikke kun om UK Youtubere nå) telt som barduneres eller settes opp middels dårlig. Et dårlig oppsatt telt kan brekke i langt mildere forhold enn det ellers ville tålt ved et skikkelig godt oppsett, så jeg tror ikke på enhver påstand om teltstyrke før jeg har erfart det selv😁
  23. Jeg tror det kan ha bittelit for seg for sidevind for mindre bevegelse i duken/så duken ikke kommer borti innerteltet. Eventuelt en unnskyldning for å ikke sette opp teltet like stramt og godt ut i lengdene (=stram duk). Jeg har aldri følt jeg har savnet dette. Med godt oppsett og "optimal" vindretning er mitt Keb svært stille, og det skal ganske kraftig vind til før det kommer mer lyd enn en slags during i teltet. Nå kan det hende at bunn-pluggpunktet midt på duken hjelper mye her for så vidt.
  24. Det er noen grove vektforskjeller det kan være greit å være klar over på disse beddingene. 200 SF fra Fjellpulken veier f.eks. Hele 2,4 kg(!), men har igjen også en vannsøyle på 15000mm og "all the bells and whistles". En av Sydvang-modellene får du ned i 0,8 kg og Piteraq på 0,6 kg - Bare for sammenligning.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.