Gå til innhold

Halvorkm

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Halvorkm

  Gaustatoppen vs Kyrkja

  Omtrent samme nivå vil jeg tro. Kyrkja er ikke spesielt luftig. Men flott.
 2. Jeg lurer på en toppturhelg i Beiarn i nærmeste fremtid. Er det noen som vet noe om snøforholdene der inne? Jeg regner egentlig med at det er sørgelig lite som eller i Nordland. Hvis noen ønsker å oppdatere denne tråden de nærmeste ukene så hadde det vært helt glimrende.
 3. Jo ruta ser meget gjennomførbar ut (beklager hvis jeg virket litt krass; visste ikke at du skulle være med). Jeg vet ikke hvordan det er ned langs Austerdalsbreen. Vi gikk inn og ut Brundalen som er en fin, men noe drøy (er vel langt okke som?) innfallsport til østisen. Og når man først er i Brundalen kan man passe på å få med seg Hardkaren (sic) som er der inne . Uansett en fantastisk tur. I fint vær ihvertfall, men det er det ingen garantier for her oppe.....
 4. Har du vært i området 500fjell? Hvis ikke må det vel kalles oppsiktsvekkende å gå ut med ruteforslag (når det er sagt ser det vel ikke ut som et dumt forslag). Graden av oppsprekking i Austerdalsisen kan anes i venstre side av vedlagt bilde. Spenstig tur ned der. Vi så også en del sprekker inne på selve østisen da vi var der i fjor påske, men platåene regnes vel som relativt sikre.
 5. Kjempetur det her Dag, men: Vi fikk beskjed om å holde oss unna isen på Storglomvatnet. Dessuten vet jeg ikke om det er noen god ide å gå ned brefallet til Austerdalsvatnet. Er vel en del sprekker der.
 6. Er det greit å gå på ski over hele ryggen tror du/dere?
 7. Halvorkm

  Snøforhold på Saltfjellet?

  Bodde på Lønstua og gikk mot Adjektind på lørdag (nådde ikke helt opp fordi vi desverre kom igang litt sent), og en liten tur fra Semska til Sørfjellet på søndag.
 8. Halvorkm

  Snøforhold på Saltfjellet?

  Får svare selv da: Flotte forhorhold i helgen; sprengkaldt, vindstille, klart, nok snø til å gå på ski og fantastisk novemberlys.
 9. Halvorkm

  Snøforhold på Saltfjellet?

  Er det noen som vet noe om snømengden på Saltfjellet (Lønnsdal)? Er det greit skiføre der oppe?
 10. Halvorkm

  Saltfjellet, Børgefjell evt. Sulis ?

  15. juni? Da er det nok fotsatt godt med både snø og is på Saltfjellet, selv på en relativt snøfattig vinter.
 11. Halvorkm

  Sesongavslutning på Helgeland

  Her i Oslo er det grått og regner....... Æ vil hæim te Hælgeland!
 12. Halvorkm

  Topptur i Okstindene

  Dette er svaret jeg fikk fra den lokale turistforeningen da jeg lurte på noe liknende: "Vi regner det meste av breen som trygg. Hovedbreen strekker seg i en slags S fra vest til øst, og den østligste tunga ned mot Gressvatnet kan være skummel, spesielt i innersvingen.Her er det brefall og store sprekker. Folk flest går yttersvingen uten sikring på vinterstid. Også sørover mot Bessedøren kan den være utrivelig. Men resten av breplatået blir ansett som trygt på vinterstid, som regel til ut i juni." Eller så kan man vel nå Oksskolten uten å gå på bre.
 13. Halvorkm

  Saltfjellet

  Hadde en fantastisk tur fra Lønnstua til Saltfjellstua i påsken i fjor. La turen over Lønstindene. Anbefales! Saltfjellstua er i tillegg en særdeles koselig DNT-hytte.
 14. Lønstindan på saltfjellet og Golvertinden på Børgefjell er fine skitopper, med fantastisk utsikt. Ikke noe bre heller.
 15. Halvorkm

  Dette gikk dere glipp av i går!

  Så herlig ut! Hvor parkerte du bilen?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.